• Een uitwedstrijd op eigen bodem

  De winterstop zit erop. Eindelijk mogen we de wei weer in voor 'het echie'. Voor de winterstop werd deze wedstrijd twee keer op rij afgelast, dat is dan ook mede de reden waarom deze inhaalwedstrijd niet in Gelselaar wordt gespeeld. Na overleg tussen beide verenigingen is besloten om de wedstrijd EGVV - Sp. Neede en Sp. Neede - EGVV (14 april 2019) qua locatie om te draaien. Vandaar dat EGVV ons aankomende zondag ontvangt op ons eigen sportpark. Volgt u het nog?

  Om een lang verhaal kort te maken: Aanstaande zondag om 14:00 uur trapt Sportclub Neede 1 af tegen EGVV op Sportparkt 't Haantje. 

   

 • Fit en gretig

  In de winterstop heeft de A-selectie natuurlijk niet stilgezeten. Na een aantal vrije dagen en de nodige festiviteiten werd er vlak na het nieuwjaarsgala alweer koers gezet richting het trainingsveld. Daar werd de draad van voor de jaarwisseling weer opgepakt. En dat betekent heel hard werken met z'n allen. De concurrentie is op dit moment moordend en daardoor spatten de vonken soms van de training af. Iedereen doet z'n best om de trainer te overtuigen en zo hoort het natuurlijk ook te zijn. Dit heeft ook als gevolg dat de selectie praktisch blessurevrij is, afgezien van de gevallen die eigenlijk het hele seizoen al niet inzetbaar zijn vanwege langdurige blessures. 

  Naast trainen werden er ook twee oefenwedstrijden gespeeld tegen FC Eibergen en MEC, beide bivakkerend in de middenmoot van de vierde klasse. In de battle van de Bijenkamp werd FC Eibergen met 1-2 verslagen en vorige week werd het 6-1 tegen MEC op ons eigen sportpark. In beide wedstrijden was ook te zien dat de pieken van dit elftal heel hoog kunnen liggen. Vloeiende combinaties en heel veel voetballend vermogen. Dat daarnaast de concentratie en focus wel eens wegvalt was ook te merken. In deze fases weet de tegenstander dan ook gevaarlijk te worden. Een duidelijk verbeterpunt voor de mannen.

 • De tegenstander

  De Eerste Gelselaarse Voetbal Vereniging is a.s. zondag dus de tegenstander. Een tegenstander waar ons vlaggenschip het de afgelopen twee seizoen niet makkelijk tegen heeft gehad. De thuiswedstrijden werden dan nog wel gewonnen (3-0 vorig seizoen en 1-0 het seizoen ervoor), in de uitwedstrijden werd niet meer dan 1 punt meegenomen naar Neede (1-1 vorig seizoen en 2-1 in 2016). 

  In dit seizoen bekleedt EGVV voorlopig de 5e plaats op de ranglijst. Met 33 doelpunten voor hoort EGVV bij de drie meest scorende ploegen in de 5e klasse B, samen met De Hoeve en Neede. Opvallend is wel dat het aantal tegedoelpunten aanmerkelijk meer betreft. De groen-witten weten dan ook wisselende resultaten neer te zetten. In de thuiswedstrijd tegen Lochuizen werd bijvoorbeeld nog met 1-4 verloren, maar uit bij De Hoeve werd een knappe 3-3 neergezet. Haaksbergen werd zelfs op een 7-1 nederlaag getrakteerd.

   

 • Terugkeer van een verloren zoon

  Naast het feit dat de focus uiteraard op dit seizoen gericht is, wordt door de technische staf ook al met een schuin oog naar volgend seizoen gekeken. Afgelopen week werd een gesprek gevoerd met Ties ten Barge die in de E-jeugd nog voor Sportclub Neede uitkwam. In de jaren daaropvolgend speelde Ties bij Excelsior Rijssen, SV Grol en Hulzense Boys (huidige club). We zijn allen zeer verheugd dat we kunnen mededelen dat Ties volgend seizoen weer in het mooie zwart-wit te bewonderen is. Of zoals Ties het zelf verwoort: "Volgend jaar weer op de fiets naar de voetbal."

  "Welkom thuis Ties!"

 • Ties ten Barge