• Voetbalvrienden

   

  De eerste vijf competitie wedstrijden zijn gespeeld en zoals altijd gaat dat gepaard met wisselende successen. In ons geval, jammer genoeg, niet erg wisselend, maar teleurstellend. En dat mag gezegd worden met onze huidige stand op de ranglijst.

  Maar desondanks en dat is juist het mooie aan een vereniging als de onze, kunnen we zeggen en aan den lijve ondervinden dat ons verenigingsleven weer los is. Alle negen senioren op de zondagen, onze 3 senioren + teams op de vrijdagen en het 55+ team op de donderdag, staan elke wedstrijd hun “mannetje:” en brengen zoveel energie en beleving dat we mogen zeggen ; de club bruist, leeft, ademt, vergaderd, discussieert, traint, voetbalt, ontspant en GENIET men weer volop.

  Voor onze Wall of Fame in het clubgebouw, zijn bijna alle team foto’s van seizoen 2022-2023 gemaakt. Gesprekken en presentaties van en met FC Twente Voetbal academie en onze jeugdcommissie zijn geweest, om o.a. te kijken naar uitbreiding van samenwerking op basis van het geldende convenant. Mooi om te zien dat na jaren van investering in tijd, energie en geld, we met trots mogen zeggen dat onze jeugdteams in kwantiteit maar zeker ook in kwaliteit en niveau groeien. Dit blijft ook andere opleiders in de regio niet onopgemerkt.

  Zoals jullie allen hebben gezien doen ook wij meer met de Grote Club Actie. Steun onze club en koop loten bij onze jeugd en senioren teams. Ook wij kunnen deze financiële steun erg goed gebruiken.

  We zullen spoedig ons Organogram presenteren, waaruit duidelijk moet worden wie waarvoor verantwoordelijk voor is en waar men voor welk vraagstukmoet zijn. Dit aangevuld met onze aangepaste Missie en Visie zijn de basis voor een nieuwe aftrap van seizoen 2022-2023.

  Dat we dit ook bespreken tijdens onze FALV op maandag 14-11-2022 lijkt ons duidelijk.

  Dat dan aangevuld met het huldigen van alle jubilarissen, onze verwachtingen wat betreft alle inkoop kosten, verduurzaming, contributie en kantine prijzen zorgt hopelijk voor een mooie volle agenda en niet onbelangrijk, volle zaal.

  Afgelopen week is duidelijk geworden dat alle offertes van aannemers voor renovatie en aanpassing van de tribune geaccordeerd zijn. Dus we kunnen zsm starten met de noodzakelijke verbouwingen.

  Zodra de verbouwing gestart is, zullen wij u wekelijks informeren over de status hiervan. Daarnaast is het u wellicht opgevallen dat we in ons clubgebouw alle verlichting aanpassen naar Led. Ook proberen we deze maand de (onderhandelingen over) camerabewaking afgerond te hebben, zodat we vanaf komend jaar elke vorm van bewuste of onbewuste vernielingen en wangedrag gelijk bij de kop kunnen pakken. Nu niets doen is geen optie meer.

  A.s. zondag speelt ons 1e elftal thuis tegen Rood Zwart uit Delden.

  En bekende van ons en zoals bekend een stugge tegenstander die we met volle overtuiging en de juiste intentie te lijf moeten gaan deze zondagmiddag. Punten zijn MEER dan welkom, maar dat komt niet vanzelf, daar moeten we wel wat voor doen. Spelers, begeleiders, staf, toeschouwers, sponsoren en overige direct betrokkenen bij ons club, HEEL VEEL Succes vanmiddag.

  Wij als bestuur hebben er zin in en verwelkomen u graag a.s. zondag, naast onze pupil van de week en onze wedstrijd en bal sponsoren, op ons sportpark.

  Tot zondag

 • Pupil van de week:    Yesse Schumaker

  Als een echte Tadić, met hoog opgetrokken sokken, vliegt deze vent over het Needse groen. Yesse Schumaker mag zich 6 november pupil van de week noemen. En dat doet hij met trots.

  Al heeft hij de snelheid van paps en het sportieve ongeduld van mams, voetballen zit Yesse echt al vanaf de minipups in het bloed. Ging hij als klein jochie mee pappa aanmoedigen, zo zit hij al een paar jaar samen met de halve klas (groep 6 van OBS de Hofmaat) in het team dat getraind wordt door zijn vader en Pascal Woeltjes. En staat moeders met broertje Dani op de arm, langs de lijn, hѐm nu toe te juichen. Zou Yesse het liefst met zijn team een wedstrijd tussen Twente – Ajax bijwonen.

  Of zijn vader en hij dan in hetzelfde vak zitten betwijfel ik. Het team is in ieder geval half om half verdeelt. Tijdens een luxueus ontbijt wil Yessse Christiano Ronaldo wel trakteren op een boterham met hagelslag. Zolang hij maar mee mag naar een training van Manchester United. We houden het echt Hollands door met een patatje met, een frikandel of kaassoufflé de magen weer te vullen. Hopende dat het er niet weer peristaltisch uitkomt wanneer ze op het circuit van Zandvoort in de bolide van Christiano gaan racen. Waarna ze thuis neerploffen op de bank om nog een spelletje Fifa 23 te spelen. Nou… dat was me het dagje wel!!

  Wordt Yesse later geen profvoetballer, dan mag de ME – politie een plekje vrijhouden voor hem. Een beetje als Batman: snelle auto’s en boeven vangen. Een durfal eerste klas. Want deze kanjer draait zijn hand niet om voor een avondje Halloween, een dagje Walibi. Maar ook de kermis in Hengelo met opa en oma, zijn voor hem appeltje eitje.

  Maar… eerst mag hij aanstaande zondag zijn beste linker-trap laten zien voorafgaande aan de wedstrijd Sp Neede 1 – Rood Zwart. Yesse hoopt op een uitbundig publiek en weet zeker dat Neede sowieso gaat winnen.

  Heel veel plezier gewenst Yesse

 • Sponsor van de week:Metaalbedrijf Diepenmaat Neede

  Wij, Metaalbedrijf Diepenmaat B.V., zijn al jaren als sponsor verbonden aan Sportclub Neede. De laatste jaren zijn wij samen met Machinefabriek Diepenmaat projectsponsor. Wat onder andere inhoudt dat je de JO17 teams ziet voetballen in shirts met ons logo erop. Maar daarnaast spelen er natuurlijk ook een aantal jongens van ons bij Sportclub Neede.

  Metaalbedrijf Diepenmaat B.V. bestaat al meer dan 45 jaar. Wij zitten met ons bedrijf op het industrieterrein in Neede. We zijn gespecialiseerd in het maken van zware frames, fundatieplaten, tank- en apparatenbouw en machinedelen. Met een combinatie van 25 medewerkers, een breed machinepark (snijden, knippen, walsen, zetten boren en zagen), keurlassen, 6.300 m2 vloeroppervlak met ruime hijscapaciteit (50 ton) kunnen we onze klanten een gepast product leveren.

  We zijn een erkend leerbedrijf. Dat wil zeggen dat we leerlingen in huis opleiden die via de beroeps begeleidende leerweg hun opleiding in de metaal volgen en graag met hun handen aan het werk gaan. Daarnaast hebben we ook op kantoor ruimte voor het opleiden van leerlingen. Denk hierbij aan werktuigbouwkunde of de Smart Industry opleiding.

  Ben je op zoek? Neem contact met ons op.

  Elke vrijdagmiddag wordt onze werkplaats schoongemaakt door een groep jonge mensen, ook een aantal spelers uit het huidige eerste hebben bij ons hun bijbaantje op de vrijdag gehad. Nieuw bij ons is het vegen en werken op de zaterdagmorgen. Een aantal jonge enthousiaste medewerkers begeleiden de veegjongens en brengen ze ondertussen ook enkele lastechnieken en andere technische werkzaamheden bij. Je leert en doet dus al wat je normaalgesproken alleen op de technische opleidingen aangeboden krijgt. Lijkt je dat wat? Bel ons dan even.

  Vandaag mogen de heren van het eerste elftal aantreden tegen de nummers 2 van de competitie. Op papier een pittige wedstrijd. Maar hé, wel een thuiswedstrijd, dus wie weet…

  Mannen, succes!