• Zondag staat er wederom een pittig potje op het programma in de vijfde klasse B. We ontvangen de huidige nummer 2 MEC op sportpark 't Haantje

 • Voetbalvrienden

  De tijd van ledenvergaderingen is bij de meeste clubs weer aangebroken.

  Ook bij Sportclub Neede zijn we druk bezig om de jaarcijfers, budgetten, begrotingen, ontwikkelingen, commissies, sportieve prestaties, activiteiten en lange termijn plannen als een duidelijke en overzichtelijk presentatie uit werken, waarbij natuurlijk alle jubilarissen en andere te eren leden niet mogen ontbreken deze avond. Op maandag 20 november vanaf 19.30 uur zijn dan ook alle leden van 16 jaar en ouder en ouders van leden jonger dan 16 jaar uitgenodigd.

  Dit weekend is het weer een drukte van belang op onze velden. 22 jeugdteams spelen op zaterdag hun wedstrijden en op de zondag mogen de seniorenteams weer in de weide.

  Afgelopen zondag was een mooie opsteker voor beide 1e teams, ons dames team heeft gewonnen van de koploper TVC en de heren van de nummer 2, SVBV. De schwung zit er mooi in mogen we wel zeggen en het is aan de trainers, het kader en hun manschappen om dit zo lang mogelijk draaiende te houden.

  Vanuit de bestuurskamer kunnen we melden dat we druk doende zijn met onze lange termijn visie waarbij de cultuur van de club als rode draad bepalend is, naast de 5 kernwaarden; betrokkenheid, waardering, uitdaging, plezier en trots. Voor de komende maand staan op de agenda ; gesprekken met duurzaamheidsinstanties, subsidieverstrekkers, leveranciers, ondernemers en natuurlijk onze buurtverenigingen D’RAN! En Smash. Onderliggende plannen worden vanzelfsprekend zo spoedig mogelijk met onze leden gedeeld.

  Onze jeugdafdeling is weer volop bezig met de verkoop van de grote club actie loten en zijn de eerste datums voor jeugd- en seniorenactiviteiten alweer gepland. Zowel de jeugdactiviteiten commissie en de senioren tak zijn druk doende om een origineel programma in elkaar te zetten. 

  Wat onze tegenstander van vandaag MEC en de 5e klasse in het algemeen, ons 1e heren elftal gaat brengen, geen idee, wat we wel weten is dat men achter de schermen druk bezig is met de herstructurering van de 1e en 2e selecties. Het algehele voetbalniveau moet omhoog en daar is iedereen zich van bewust. En ik moet zeggen het leeft, zeker niet als nooit tevoren, dan doen we anderen tekort, maar het broeit en smeult weer, mooi te zien. Onze media commissie is hier ook erg druk mee. Elk team in welke leeftijdscategorie dan ook, in beeld brengen en pro actief het nieuws en gebeurtenissen brengen. Op de socials weet men ons goed te vinden, je kunt er ook niet omheen!!!!

  Deze zondagmiddag thuis tegen MEC.

  MEC staat 2e in onze competitie, 2 punten onder de koploper. Zij spelen op de zondagen met 4 heren teams en een 35+ herenteam. Met de dames en de jeugd hebben ze een samenwerking met Bredevoort en spelen ze in die combinatie met 2 dames, 2 dames 7 tallen en 13 jeugdteams.

  Om bij te blijven zal ons 1e vanmiddag moeten winnen en MEC zal alles in het werk stellen om ons niet te dicht bij te laten komen. Ingrediënten voor een mooie, spannende, energieke, enerverende en misschien wel doelpuntrijke middag op ons sportpark. We zullen zien wat het ons brengt. Maar dat wij wensen dat de punten in Neede blijven deze middag, lijkt ons helder.

  Vanaf deze plek willen we natuurlijk ook onze balsponsor Diepenmaat Metaalbedrijf uit Neede en onze wedstrijd sponsor Diepenmaat Machinefabriek uit Neede hartelijk danken voor hun bijdrage ook dit seizoen weer. Ook een warm welkom aan onze pupil van de week Mark Bradenbarg. Wij wensen hem heel veel plezier vanmiddag.

  Voor nu wensen wij een ieder veel succes met hun wedstrijd en hopen we in ieder geval op een mooi sportief weekend wat onze club betreft.

  Save the Date; maandag 20 november onze Financiële Algemene Leden Vergadering in ons clubgebouw.

  Namens ons Algemeen Bestuur

  Marc Dieperink

 • Pupil van de week:     Mark Brandenbarg

  JO11-1 heeft sinds dit seizoen een waardevolle aanvulling gekregen. Mark Brandenbarg, afkomstig van JO11-2, hij is een blonde krullenbol die zich als mid-mid bewijst

  Hij is een tiener met een onderscheidend karakter. Zo heeft hij als ambitie om net als Cristiano Ronaldo veel goede dingen te doen voor anderen. Hij droomt er zelfs van om samen met Ronaldo te spelen voor Real Madrid tegen Barcelona, waarbij Mark dan de bijnaam ‘The Flash’ draagt.

  Naast zijn energieke kant straalt Mark ook rust uit. Thuis heeft hij op elke verdieping aquaria met maanvissen, platies en guppies. Als hij hier genoeg van heeft gaat hij voor de grote-vijver-optie, waar hij samen met vrienden aan de waterkant gaat vissen.

  Een van zijn dromen is om samen met Cody Gakpo al kauwend op een frikandelbroodje te gaan zeevissen.

  Mark geeft de voorkeur aan activiteiten zoals Jumping XL of het volgen van zijn vader tijdens een Spartarace. Voor Mark is geen avontuur te gek. Ontspannen op de bank en genieten van een potje Fortnite of Roblox met een zak chips naast hem, is ook zeker geen straf.

  Naast zijn ambities als profvoetballer wil Mark later ook de wereld van dinosaurusbotten verkennen.

  Daarnaast ziet hij het zeker wel zitten om eigenaar te worden van zijn eigen hengelsportwinkel, met een kwispelende Duitse herder voor de deur die de wacht houdt. 

  We kijken uit naar de aftrap op zondag 12 november 2023, om 14:00 uur op Sportpark ‘T Haantje waar Mark de wedstrijd zal aftrappen tegen MEC.

  Veel plezier, Mark! ⚽

   

 • Woordje van Binnenuit

  Beste Sport(club) vrienden, 

  Zondag staat er wederom een pittig potje op het programma in de vijfde klasse B. We ontvangen de huidige nummer 2 MEC op sportpark 't Haantje. Beide teams lijken in vorm en hebben de laatste drie wedstrijden gewonnen. Zelf hebben we ons na een matige start opgewerkt naar de zesde plaats, al vertekent de stand op de ranglijst inmiddels behoorlijk vanwege het ongelijk aantal gespeelde wedstrijden. Kijken we naar de verliespunten dan zien we dat het allemaal erg dicht bij elkaar staat in het linkerrijtje. 

  Vorige week kwam SVBV, de toenmalige nummer 2, op bezoek op sportpark 't Haantje voor hun thuiswedstrijd. Vanwege de staat van het veld in Barchem was het niet mogelijk om de wedstrijd daar te spelen, daarom hebben we in onderling overleg de wedstrijden omgedraaid. 24 maart 2024 zullen we dan ook onze thuiswedstrijd tegen SVBV in Barchem afwerken. De wedstrijd vorige week resulteerde alweer in de derde winst op rij (0-1) en ook in de derde maal 'de nul' voor keeper Kas Dieperink. Al met al lijkt de defensieve organisatie een stuk beter op orde dan de eerste wedstrijden van het seizoen. Aanvallend mochten we ook niet klagen met negen doelpunten in de laatste drie duels, maar toch blijft er nog het nodige te verbeteren op het vlak van effectiviteit. Topscorer Tobias Klein Bruinink wist ook vorige week weer het net te vinden en staat inmiddels op vier goals in vijf duels. 

  Helaas viel de net teruggekeerde Wesley van Dijk wederom uit met een blessure en voor hem lijkt helaas de winterstop aangebroken. We hopen dat hij na de winter weer snel kan aansluiten, want Wesley bleek zeker in de voorbereiding een absolute meerwaarde voor ons te zijn. Aan de andere kant lijkt het de goede kant op te gaan met Wessel Meeringa en Rody Vrielink, hopelijk kunnen ze snel weer aansluiten bij de wedstrijdselectie.

  De tegenstander van vandaag, MEC, is een geduchte tegenstander, de ploeg van trainer Bjorn Zweerink heeft inmiddels al 16 gescoord in zes wedstrijden. Maar lijkt op het oog verdedigend enigszins kwetsbaar, gezien de tien doelpunten die al geïncasseerd werden. MEC wist dit seizoen weliswaar al vier keer te winnen, maar dat was wel tegen de ploegen die op dit moment de laatste vier plekken op de ranglijst innemen, voor wat het waard is. 

  Als we onze eigen ambities waar willen maken is er voor ons maar één opdracht vandaag; de zegereeks voortzetten om zo dichter bij de kop van de ranglijst te komen. 

  Het belooft dus een spannende en spectaculaire wedstrijd te worden, we zien jullie dan ook graag weer langs de lijn!

  Met sportieve groet, Bas de Wit - Teammanager - 

 • Sponsor van de Week

 • Balsponsor