• Deze zondag staat alweer de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma en het is nog een mooi potje ook. De noabers uit Lochuizen komen op bezoek naar Sportpark 't Haantje.

 • Van de bestuurstafel

  2e week december. De Sint en zijn pietermannen zijn teruggekeerd naar het warme Spanje, achterlatend heel veel blijde kindjes en nog meer blijde ouders. Denk dat iedereen nu wel een beetje klaar is met deze goedheiligman en alles daaromheen.

  Maar …… het moet wel gezegd worden dat we een super sinterklaasavond op ons sportpark georganiseerd hebben. Een kleine 80 kids waren deze avond aanwezig in ons clubgebouw om lekker verwend te worden door onze JAC en de sint en zijn pietermannen.

  En, troost je, de kerstdagen en de Nieuwjaars festiviteiten staan binnenkort weer voor de deur.

  Ook bij Sportclub Neede willen we in “stijl” het jaar afsluiten en inluiden.

  Allereerst op donderdag 14 december onze jaarlijkse trainingsafsluiting van de senioren en A-Jeugd.

  Deze avond staat in het teken van gezamenlijk sportief bezig zijn en daarna onder het genot van een hapje en een drankje tezamen het jaar afsluiten.

  Dan willen we als club op vrijdagavond 5 januari 2024 het jaar inluiden met een nieuwjaarsreceptie nieuwe stijl. De term receptie willen we laten vallen en gaan we voor de Sportclub Neede Preuverie in nieuwe joar. Verdere info volgt zsm.

  Dan ons hoofdveld ; de eerste gesprekken met mogelijke leveranciers van kunstgras zijn geweest. Offertes en bezichtigingen van matten en complexen volgen z.s.m.. Met de intentie, zoals uitgesproken op de FALV, dat we seizoen 2024-2025 op een nieuwe mat spelen.

  Ook dit weekend is het weer een drukte van belang op onze velden. Meer dan 20 jeugdteams spelen op zaterdag hun wedstrijden en op de zondag mogen de seniorenteams weer in de weide.

  Ons 1e dames team speelt vandaag ook thuis tegen FC Eibergen.

  Wat onze tegenstander van vandaag VV Lochuizen betreft, het is al weer een paar jaar terug dat we de derby der lage landen moesten spelen. De uitslagen in totaliteit zijn ; 1 x winst VV Lochuizen, 1 x gelijk spel en 4 x winst Sportclub Neede.

  Onze oud speler Peter Groot Kormelink, nu al 6 jaar trainer van VV Lochuizen, gaat de club na dit seizoen verlaten.

  Wat het seizoen ons verder gaat brengen, nu nog geen idee, wat we wel willen zeggen is dat het verbieden van extra geluidsdragers en het verbod op het afsteken van vuurwerk wel een deceptie is op deze, toch wel, unieke Neede dag. De maatschappij wordt dusdanig aangepast en geminimaliseerd en gereguleerd dat het voor supporters geen extra boost meer geeft.

  Maar we hopen echt dat zowel onze supportersvereniging Neede Noord als de Reds gewoon doorgaan met hun prachtige werk elke derby maar weer.

  Persoonlijk hoop ik echt dat dit het laatste seizoen is dat we in deze klasse acteren. De voortekenen zijn goed, we presteren naar behoren en laten zien waar we goed in zijn. Voetballen, verdedigen, goed druk zetten, tactisch goed staan en goals maken. Dat het beter kan en moet is helder, maar voor nu alle lof aan deze spelersgroep en de staf.

  Maar ja, dan vandaag thuis tegen de heren net over de Bult. Volgens onze uitbaters Vally en Bernard zit er best wel voetbal in dit VV Lochuizen, zoals ze zelf hebben aanschouwd een paar weken terug.

  We zullen zien.

  VV Lochuizen 13e in onze competitie en willen zeker laten zien dat deze plek niet hoort bij deze club.

  Zij spelen op de zondagen met 3 heren teams en een damesteam. Met de jeugd hebben ze nu een paar jaar lang een samenwerking met VV Rietmolen. In deze combinatie spelen ze elke zaterdag met 12 jeugdteams.

  Wat deze derby ons vandaag zal brengen, in ieder geval voldoende van de natjes en droogjes.

  Onze Horeca commissie heeft er alles aan gedaan om er een gezellige middag van te maken.

  Laten we als voetballiefhebbers hopen op een sportieve, mooie, spannende, energieke, enerverende en misschien wel doelpuntrijke middag op ons sportpark. Maar dat wij ervan uitgaan dat de punten in Neede blijven deze middag, lijkt ons helder.

  Vanaf deze plek willen we ook onze balsponsor Café de Ruif uit Neede en onze wedstrijd sponsor Autoservice Knoop uit Neede heel hartelijk danken voor hun bijdrage ook dit seizoen weer.

  Ook natuurlijk een warm welkom aan onze pupil van de week Mark Brandenbarg.

  Wij wensen hem heel veel plezier vanmiddag.

  Voor nu wensen wij een ieder veel succes met hun wedstrijd en hopen we in ieder geval op een mooi sportief weekend wat onze club betreft.

  Save the date ; Vrijdag 5 januari 2024, Nieuwjaars Preuverie op Sportpark ’t Haantje. Alle leden, vrijwilligers en sponsoren worden hiervoor uitgenodigd.

  Namens ons Algemeen Bestuur

  Marc Dieperink

 • Pupil van de week:     Mark Brandenbarg

  JO11-1 heeft sinds dit seizoen een waardevolle aanvulling gekregen. Mark Brandenbarg, afkomstig van JO11-2, hij is een blonde krullenbol die zich als mid-mid bewijst

  Hij is een tiener met een onderscheidend karakter. Zo heeft hij als ambitie om net als Cristiano Ronaldo veel goede dingen te doen voor anderen. Hij droomt er zelfs van om samen met Ronaldo te spelen voor Real Madrid tegen Barcelona, waarbij Mark dan de bijnaam ‘The Flash’ draagt.

  Naast zijn energieke kant straalt Mark ook rust uit. Thuis heeft hij op elke verdieping aquaria met maanvissen, platies en guppies. Als hij hier genoeg van heeft gaat hij voor de grote-vijver-optie, waar hij samen met vrienden aan de waterkant gaat vissen.

  Een van zijn dromen is om samen met Cody Gakpo al kauwend op een frikandelbroodje te gaan zeevissen.

  Mark geeft de voorkeur aan activiteiten zoals Jumping XL of het volgen van zijn vader tijdens een Spartarace. Voor Mark is geen avontuur te gek. Ontspannen op de bank en genieten van een potje Fortnite of Roblox met een zak chips naast hem, is ook zeker geen straf.

  Naast zijn ambities als profvoetballer wil Mark later ook de wereld van dinosaurusbotten verkennen.

  Daarnaast ziet hij het zeker wel zitten om eigenaar te worden van zijn eigen hengelsportwinkel, met een kwispelende Duitse herder voor de deur die de wacht houdt. 

  We kijken uit naar de aftrap op zondag 12 november 2023, om 14:00 uur op Sportpark ‘T Haantje waar Mark de wedstrijd zal aftrappen tegen MEC.

  Veel plezier, Mark! ⚽

 • Woordje van Binnenuit

  Beste Sport(club) vrienden,

  Voordat we beginnen met de voorbeschouwing op de wedstrijd wil ik bij deze allereerst van de gelegenheid gebruik maken om onze supportersvereniging Neede-Noord te feliciteren met het twintig jarige bestaan. In 2003 stonden o.a. ondergetekende en de huidige hoofdtrainer, samen met een heleboel andere enthousiastelingen, op de tribune om de eerste officiële sfeeractie van Neede-Noord te ontvouwen. De wedstrijd was SP Neede - SV Grol (3-0), toen nog in de 3e klasse C en met deze actie was de supportersvereniging officieel een feit. Dat bleef niet onopgemerkt, want de Tubantia was er als de kippen bij om hiervan verslag te doen. Al werd in diezelfde krant het logo van Sportclub op het spandoek destijds nog voor een doodshoofd aangezien, maar dat mag de pret niet drukken.  

  Vele jaren met prachtige sfeeracties en activiteiten volgden. Hele sportparken werden verbouwd om de plaatselijke voetbaltrots op de kaart te zetten en naar vele uitwedstrijden gingen bussen vol supporters mee onder de vlag van 'Neukie Langhout Reizen' of later 'JoepieTours'. Kampioenschappen of derby's van lagere (jeugd)elftallen en andere bijzondere momenten werden omlijst door spandoeken, vuurwerk of wat ook maar passend was. Geweldige herinneringen voor mij persoonlijk, maar ook een waardevolle toevoeging op onze mooie club. In de loop van de jaren hebben oudgedienden afgezwaaid als bestuurslid of 'beunhaascommissie (de lakbrigade van Neede-Noord)' en zijn er jongere fanatiekelingen voor in de plaats gekomen, zoals het ook hoort natuurlijk. Helaas is het in de huidige tijd door allerlei regelgeving (vanuit de KNVB en/of gemeente) steeds minder mogelijk langs de velden. Toch hoop ik van ganze harte, als een van de initiatiefnemers 20 jaar geleden, maar ook als iemand met een zwart-wit hart, dat de huidige en nieuwe generatie toch weer gemotiveerd is om op een originele manier Neede-Noord voort te zetten de komende jaren. Het maakt onze prachtige club toch nét weer ietsje mooier!

  Gefeliciteerd Neede-Noord en hopelijk kunnen we het verjaardagsfeestje nog een beetje extra opfleuren met een mooie overwinning op de buren!

  Deze zondag staat alweer de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma en het is nog een mooi potje ook. De noabers uit Lochuizen komen op bezoek naar Sportpark 't Haantje. Een tegenstander die we eigenlijk alleen nog maar in het bekertoernooi of bij een promotie van Lochuizen wilden tegenkomen, maar helaas zorgt de degradatie van vorig seizoen ervoor dat we toch weer in de vijfde klasse tegenover elkaar staan. Lochuizen staat inmiddels laatste op de ranglijst, met slechts twee gelijke spelen, maar toch hebben ze vaak dichtbij meer punten gezeten dit seizoen. Tegen Rekken mistte Lochuizen in de laatste seconde van de wedstrijd bijv. een penalty waarmee een gelijkspel zou zijn afgedwongen. Geen reden voor onderschatting dus. 

  Afgelopen zondag werd de 'topper' tegen Rekken in winst omgezet en is de tweede plek op de ranglijst inmiddels ingenomen. Na de wijfelende start in de competitie kunnen we wel zeggen dat we, met zes overwinningen op rij, in de goede flow zitten. Met een overwinning tegen Lochuizen kunnen we ook nog eens hele goede zaken doen, aangezien alle andere ploegen in het linkerrijtje tegen elkaar uitkomen deze week. 

  Het belooft dus een spectaculaire wedstrijd te worden. We zien jullie dan ook graag weer langs de lijn aanstaande zondag!

  Met sportieve groet, Bas de Wit - Teammanager - 

 • Sponsor van de week:Autoservice Knoop

  Na zo’n twintig jaar als technicus bij verschillende merken, waaronder Ford en BMW, te hebben gewerkt, besloot eigenaar Bert Knoop dat het tijd werd om de definitieve stap naar zelfstandigheid te zetten. Autoservice Knoop werd ingeschreven bij de KvK en hij gaf zichzelf twee jaar om uit te vinden of het de juiste stap was.

  Eigenlijk was het pionierswerk al eerder gedaan door een trouwe, eigen klantenkring op te bouwen. De werkplaats bleef vooralsnog de schuur op het eigen erf. Al snel nam het aantal klanten toe en daarmee ook de behoefte om privé en zaak meer te scheiden. Bovendien waren de eerste personeelsleden inmiddels aangenomen en begon de bedrijfsruimte te knellen. Hij kocht een stukje grond op het nieuwe industrieterrein Russchemors in Neede en bouwde een nieuw onderkomen. Op 1 mei 2019 volgde de overstap.

  De datum 1 mei staat hem nabij. “Ik hou van de symboliek van de ‘Dag van de Arbeid’,“ erkent hij. “Door hard te werken, ben ik gekomen waar ik nu sta. We hebben een mooie zichtlocatie op het nieuwe industrieterrein en een ruim pand waarmee we door kunnen groeien. Naast de hoge mate van service die we verlenen, is voor mij ook de uitstraling van het pand belangrijk. Alles wordt iedere dag opgeruimd en schoongemaakt. De buitenkant wordt twee keer per jaar gereinigd. Alles staat in het teken van de klant hier. Hij of zij mag best zien dat er gewerkt wordt, maar moet ook met een gerust hart zijn of haar auto durven achter te laten.”

  Autoservice Knoop is uitgerust voor de service aan ieder merk auto. Bovendien bezit het een speciale brug waarmee passend onderhoud aan bedrijfsauto’s en campers wordt gedaan. Naast service, biedt Autoservice Knoop ook occasions aan.

 • Sponsor van de Week

 • Balsponsor

 • In het zonnetje: Bjorn Spanjaard.

  Wie is toch die man, die elke thuiswedstrijd de Pupil van de Week onder zijn hoede neemt?

  Bjorn Spanjaard, 27 jaar en een echte sportclub diehard. Zondag ’s morgen actief bij het zesde en ’s middags als een van de teammanagers bij het eerste op de bank!

  Een van Bjorn’s taken is het begeleiden van de Pupil, hij doet dit met veel plezier en krijgt lovende reactie van de ouders van de pupil die uiteraard ook aanwezig zijn op ons sportpark.

  Wat houdt het in, Pupil van de week zijn?

  Je wordt gekozen uit een lijst pupillen tussen de 7 en 12 jaar! Uit een korte interview wordt een verhaaltje gemaakt, die is terug te vinden op de site, en programmaboekje. De foto vinden we hier ook terug, maar ook op Insta Facebook.

  Op zondag komt Bjorn in beeld, Hij vangt de pupil inclusief ouders en eventueel broertje en/of zusjes op en begeleidt ze naar de bestuurskamer. De pupil mag mee naar de wedstrijdbespreking van het eerste onder leiding van trainer Kevin Vos.

  Daarna wordt er omgekleed en mag hij meedoen met de reserves in de warming-up.

  En mag hij op de bank plaats nemen naast de wissel spelers. Na de wedstrijd volgen en nog een paar verrassingen.

  Namens Björn alvast heel veel plezier gewenst en tot zondag!