• De laatste thuiswedstrijd van dit seizoen staat alweer voor de deur. Een seizoen vol ontwikkeling, waarin we veel jong talent hebben zien doorbreken en waarin we nog altijd strijden voor promotie naar de 4e klasse. 

 • Maandag 20 Mei, de laatste Pinksterdag en bijna de laatste feestdag van dit jaar.

  Gelijk is het onze laatste thuiswedstrijd in de competitie, een seizoen met pieken en dalen.

  Pieken o.a. door het inpassen en ontwikkelen van onze (jeugd) spelers en dalen door de manier waarop we wedstrijden hebben verloren. Vaak zo onnodig en erg jammerlijk.

  Onze uitwedstrijd, de strijd der lage landen, net over de bult, werd gelukkig in winst omgezet en staan we waar we nu staan, 3e en blijven we dus nog meedoen om het kampioenschap. Want onze directe concurrenten maken het nog spannend zagen we.

  Het seizoen zit er bijna op voor al onze spelers en kader. Nog twee weekenden kunnen en moeten al onze teams vol aan de bak om uiteindelijk als mogelijke kampioen gehuldigd te mogen worden dan wel om samen te “wenen” over alle mogelijk gemiste prijzen. Beide, en alles daaromheen, zijn ok, als ik kijk naar ons kernwaarden en het uitdragen daarvan. Vitaal, Verenigen, Sportief, Saamhorig en Respect. Deze kernwaarden hebben wij als club zichtbaar uitgedragen op ons sportpark en gaan we de komende maanden verder uitvouwen, benoemen en kracht bijzetten. Onder de bezielende leiding van Liza, Edith en Marieke van onze Kennismaking Commissie.

  Ook afgelopen zaterdag en vandaag is het weer een gezellige drukte van belang op onze velden, waar onze accommodatie commissie dagelijks druk mee is om deze ordelijk en net te houden. Meer dan 20 jeugdteams spelen op zaterdag hun wedstrijden en op zondag mogen de 9 seniorenteams weer in de “weide”. Naast onze 25+dames, 55+ donderdagmiddag, zaalvoetbal door de week ‘s avonds en onze 35+ en 45+ teams op de vrijdagavonden.

  Dan vandaag, maandag 20 mei 2024, na 22 wedstrijden, waarvan 15 gewonnen, 5 verloren en 2 gelijk, staan we waar we staan, op de 3e plek in 5B. Welgeteld 3 punten minder dan de koploper en 2 punten minder dan de nummer 2 Erix. De doelstelling van onze technische staf en ons als club is ervoor te zorgen de positieve ontwikkelingslijn van spelers afzonderlijk en ons uiteindelijke spel in het bijzonder naar een nog hoger plan te brengen. In het stuk van onze teamleider kunnen we lezen dat dit deels bewerkstelligd is. We hopen deze stijgende lijn de laatste twee wedstrijden ook terug te zien, vol beleving, energie, enthousiasme, beleid en uitstraling. De wil om te winnen is er en dat laten onze boys zien. Effectiviteit en doeltreffendheid zijn de kernwoorden voor deze fanatieke jonge groep.

  De tegenstander van vandaag, VV Haaksbergen staat 8e in onze competitie, met 32 punten uit 22 wedstrijden. Twee weken terug kon ik er niet bij zijn, wedstrijd werd 1-1 gelijk gespeeld. Maar ik heb in het verre verleden vele zondagen vertoefd op Sportpark Groot Scholtenhagen. Samen met mijn vader kijken naar hun 1e elftal, met spelers als Scheggetman, Somhorst en Oosterwijk. Toen DE club uit Haaksbergen met een rijke voetbalhistorie en een schitterend hoofdveld.

  VV Haaksbergen speelt in de weekenden met 3 heren teams en met 1 damesteams. De jeugd van VV Haaksbergen speelt elke zaterdag in combinatie met MEC met 12 jeugdteams. Ook spelen ze met een Voetbal+ team, twee dames 7x7 teams en twee heren+ teams.

  Wat het seizoen ons nog gaat brengen, nu nog geen exact idee.

  Wel weten we dat we een toetje hebben, maar hoe groot en lekker dat toetje wordt??

  We hopen met ons allen, dat we sportief gezien, een hele mooie apotheose zullen beleven.

  Neemt niet weg, dat we zelf moeten blijven winnen om dat te bewerkstelligen.

  Voor nu hopen we als voetballiefhebbers op een sportieve, mooie, spannende, energieke, enerverende en misschien wel doelpuntrijke middag op ons sportpark. Maar dat wij ervan uitgaan dat de punten in Neede blijven deze middag, dat lijkt ons helder.

  Niet onopgemerkt natuurlijk ; ons 1e dames team. Zij hebben de laatste wedstrijd zeer overtuigend gewonnen en we weten nu ook of zij kampioen geworden zijn. Hun naaste concurrent TVC heeft namelijk vandaag hun laatste wedstrijd gespeeld. En we weten dus ook echt nu pas wie zich kampioen in hun 3e klasse F mag noemen.

  Vanaf deze plek ook een welgemeend woord van dank aan onze balsponsor Café de Vrienden uit Neede en onze wedstrijd sponsor Sportstudio De Gaard ook uit Neede. erg bedankt voor jullie bijdrage dit seizoen. Ook voor volgend seizoen mogen we hen beide weer verwelkomen op ons sportpark als trotse sponsor van Sportclub Neede.

  Ook natuurlijk een warm welkom aan onze pupil van de week Merlijn van der Zwaan. Wij wensen hem en zijn ouders heel veel plezier vanmiddag.

  HOOFDVELD nieuws ; opdrachtnemer Rolugro zal op maandag 03-06-2024 starten met de renovatie van ons hoofdveld. Exacte werkuitvoering zie onze site.

  JEUGDVELD nieuws ; opdrachtnemer Sport & Sign zal voor onze sponsor Albert Heijn op maandag 10 juni beginnen met de renovatie / aanpassing van het AH Neede Playcourt.

  Save The Dates;

  Zaterdag 1 juni 2024; Regiobank JO7 Toernooi, met > 75 teams uit hele regio.

  Zondag 1 september 2024 ; Internationale JO13 toernooi, met deelname van in ieder geval FC Utrecht, Sparta, Ajax, Sint Truiden, Beerschot, Hammarby en Malta IF en onder voorbehoud Schalke.

  Tot slot wensen wij een ieder een hele fijne voetbalmiddag en hopen we elkaar snel weer te zien bij de aankomende wedstrijd (en).

  Namens ons Algemeen Bestuur

  Marc Dieperink

 • Pupil van de week: Merlijn Van Der Zwaan

  Deze vroege vogel heeft kosten noch moeite gespaard voor de laatste “pupil-van-de-week-foto” van dit seizoen. Vanuit het mooie Italië, tijdens de meivakantie, ontving ik deze foto bij de welbekende scheve toren van Pisa.

  Uitkijkend over de weilanden naar ons mooie sportpark, is moeders druk bezig in de keuken aan het zoeken naar iets lekkers voor bij de koffie. Geen koekjes meer te bekennen en al helemaal geen chocolade. Op zich niet raar met 3 muiters onder je dak. Of komt dit door Willy Wonka. Deze met chocolade overgoten verfilmingen van het boek “Sjakie en de chocoladefabriek,” kent Merlijn van voor naar achteren.

  Merlijn van der Zwaan, want ja bij hem was ik thuis.

  Spelend in het gezellige JO 10-2 houdt deze linksback, en toekomstig leraar, van partijtjes onderling. Maar de techniek/looptraining vindt hij wat minder. En die wordt dan ook nog weleens gegeven door z’n vader. Die de bezielende leiding deelt met Rob, Ruben en Frank. Zolang Merlijn voor een wedstrijd maar “Kellogs” heeft gegeten, er een omweg via Stroet wordt genomen naar het sportpark ѐn een chocolade rijstwafel in zijn tas heeft zitten, kan het die dag niet fout gaan.

  En is er geen wedstrijd, dan zou hij, samen met zijn team, graag per trein naar de Efteling willen afreizen. Of iets meer in de buurt: Jumping XL. Met als toetje: een “Happy Italy.”

  Zou Merlijn graag wat langer willen zijn, zodat hij zijn grote broer, Mees, terug kan pakken met sneeuwballen gooien… (waar je al niet aan denkt in mei…). En keek hij, samen met zus-lief Vlinder de afgelopen tijd naar het Eurovisie Songfestival.

  Merlijn kan zich nu in ieder geval, bijgekleurd en al, op maken voor de laatste thuis (competitie) wedstrijd. Waar hij de eindscore zet op 3-1.

  Jongens: Haal alles uit de kast voor die laatste 3 punten!!!

  Heel veel plezier Merlijn!!

 • Vanaf de schrijftafel.

  Het schrijven van de teksten, over de pupil van de week, zit er voor dit seizoen op.

  Ook dit jaar heb ik mogen genieten van de leuke verhalen, verbaasde gezichten van ouders op antwoorden die ze niet hadden verwacht en de fantasie die de pupillen (alle kinderen) kunnen hebben wanneer ze eenmaal aan het woord zijn. Hierdoor was het voor mij een eitje om teksten te schrijven. Die u hopelijk ook met net zoveel plezier, als ik had in het schrijven, heeft mogen lezen.

  Natuurlijk komt daarna pas het echte werk. Op het sportpark.

  Zowel de jongens als de leiding van ons “vlaggenschip” en in het bijzonder Björn Spanjaard doen zij allen hun uiterste best om de pupil op alle fronten mee te nemen. Bespreking, warming-up, wedstrijd en ga zo maar door.

  Aan de reacties van ouders weet je dat het goed zit. En dat is fijn.

  Daarom zeg ik met veel plezier: “Op naar volgend seizoen.”

  Ilse Welling

 • Van Binnenuit...

  Beste sport(club)vrienden,

  De laatste thuiswedstrijd van dit seizoen staat alweer voor de deur. Een seizoen vol ontwikkeling, waarin we veel jong talent hebben zien doorbreken en waarin we nog altijd strijden voor promotie naar de 4e klasse. Een terugblik op de afgelopen weken laat zien dat spelers zoals Duuk Reinders, Mitchon Leppink, Niek Wantia en Joop Kuperus, die vorig seizoen nog in de jeugd actief waren, de overstap naar de hoofdmacht hebben gemaakt en regelmatig in actie komen. Ook spelers als Teun Becks en Bas te Wieske hebben zich via het tweede elftal in het eerste geknokt. We hebben dus een solide basis voor de komende jaren en er is nog volop ruimte voor verdere ontwikkeling, waar trainer Kevin Vos komend jaar mee aan de slag kan.

  We hebben nog alle vertrouwen dat dit in de vierde klasse mag gaan gebeuren. Hoewel onze hoop aanvankelijk gevestigd was op rechtstreekse promotie via het kampioenschap, lijkt die kans nu verkeken. Rekken verslikte zich afgelopen zondag weliswaar tegen Rietmolen (1-1) en Erix wist nipt te winnen van MEC (1-2), waardoor we nog drie en twee punten achter hen staan met nog twee duels te spelen. Om nog kans te maken op de titel moeten beide ploegen in de laatste speelrondes nog punten laten liggen. Het is dus cruciaal dat we zelf beide wedstrijden winnen om überhaupt nog mee te kunnen strijden. Een realistischer scenario is dat we in juni aan de nacompetitie gaan deelnemen en via die weg een mogelijkheid hebben om alsnog te promoveren.  Op zondag 2 juni staat de halve finale gepland, met bij winst op zondag 9 juni de finale op neutraal terrein. Alles om voor te spelen dus nog!

  Op deze tweede Pinksterdag staat de wedstrijd tegen VV Haaksbergen op het programma, een tegenstander waarmee we twee weken geleden al de punten deelden. Haaksbergen beschikt over een zeer behoorlijk elftal, met zelfs de topscorer van de competitie (Ruben Bok, 21 goals) in hun gelederen. De vorige ontmoeting was een vermakelijk duel en we zijn vastberaden om ons deze laatste thuiswedstrijd nog een keer positief te tonen aan ons trouwe thuispubliek. Laten we er samen voor gaan en met een goed gevoel de nacompetitie ingaan. En wie weet, als het ondenkbare gebeurt en zowel Rekken als Erix nog struikelen, moeten wij er staan om dat af te straffen.

   

  Een mooie pinkstermaandag ligt in het verschiet. We kijken er naar uit om jullie allemaal te verwelkomen op Sportpark 't Haantje!

 • Sponsor van de week:Sportcentrum De Gaard

  Sinds 1 september 2021 zijn wij trotse eigenaar van Sportcentrum de Gaard en hebben we voormalige Sportstudio de Gaard nieuw leven ingeblazen. We zijn nu 365 dagen per jaar geopend van 06:00 – 23:00, met volledig vernieuwde apparatuur van Technogym en een Egym circuit.

  Als sportschool streven we ernaar om niet alleen de fysieke fitheid te bevorderen, maar ook bewustwording te creëren rond een gezonde levensstijl.

  Wij zijn bijzonder trots om deel uit te maken van de samenwerking met Sp. Neede. Samen zetten we ons in voor een gezondere, actievere en meer verbonden gemeenschap, waar sport niet slechts een spel is, maar een levenswijze.

  Als sportschool bieden we onze leden niet alleen een plek om te trainen, maar ook een gemeenschap om deel van uit te maken. Dankzij onze samenwerking met Sp. Neede kunnen we deze boodschap van gezondheid en vitaliteit nog verder verspreiden, en inspireren en motiveren we zowel sporters als fans.

  Persoonlijke aandacht:

  Wij onderscheiden ons door de persoonlijke aandacht die wij onze leden kunnen bieden, of dit nou gericht is op afvallen, spieropbouw, revalidatie of andere resultaatgerichte doelen. We zullen iedereen op de juiste wijze begeleiden waar dat nodig is. We werken hierbij ook samen met o.a. Fysio Neede, waardoor we leden met blessures of andere klachten goed kunnen ondersteunen na hun traject bij Fysio Neede.

  Egym:

  De EGYM-cirkel is een uniek in ons sportcentrum, waarmee je via een circuittraining de belangrijkste spiergroepen traint. Met slechts 2 keer per week 30 minuten trainen, kun je al resultaten boeken, dankzij het geavanceerde systeem dat zich voortdurend aanpast aan het individu. Zo worden de spieren altijd op de juiste manier gestimuleerd voor optimale groei en kracht.

  Actie:

  Om tijdens de zomerstop fit te blijven, hebben we een speciale actie voor de leden van SP Neede. Gedurende de drie maanden zomerstop kunnen zij tegen een actieprijs gebruikmaken

 • Sponsor van de Week

 • Balsponsor