• We mogen weer, twee weken rust voor de meeste teams.

  Afgelopen weekend was het rustig op onze velden, maar volle bak in de Needse Berg. Survivalrunners D’RAN! hadden hun jaarlijkse run in ons mooie Neede. Op en rondom de Needse Berg gingen ruim 1000 sporters aan de slag om de meer dan 30 hindernissen te bedwingen om uiteindelijk op het Pasveld te eindigen. Wederom een supergeorganiseerde sportwedstrijd die Neede op de kaart heeft gezet.

  Op ons sportpark is het dit weekend rustig vanwege de herfstvakantie. Ons zaalvoetbalteam speelt wel op vrijdagavond hun wedstrijd in de sporthal tegen LZVV/MSML, en spelen een aantal jeugdteamsoefenwedstrijden op zaterdag. Vandaag spelen de meeste seniorenteams wel hun competitiewedstrijden.

  Ook willen we melden dat we op ons sportpark de afgelopen maanden op vrijdagavonden gastheer zijn geweest voor de regiotrainingen van FC Twente voor JO9- en JO10-spelers. Ons technisch kader pakt dit erg professioneel op en is zeker een aanzet tot meer.

  Onze jeugdafdeling is weer volop bezig met de verkoop van de grote clubactieloten, en de eerste datums voor jeugd- en seniorenactiviteiten zijn alweer gepland. Zowel de jeugdactiviteitencommissie als de seniorentak zijn druk bezig om een origineel programma in elkaar te zetten.

  Ook willen we vanaf deze kant de Club van 50 nogmaals hartelijk bedanken voor hun jaarlijkse bijdrage aan de aanschaf van materialen en financiering van projecten. Wij als club zijn erg blij met deze impuls vanuit de leden en andere direct betrokkenen. Dit jaar zal hun bijdrage geïnvesteerd worden in de aanschaf van een nieuwe trekker voor de accommodatiecommissie, een bijdrage voor de pinapparaten in ons clubgebouw en de aankleding van ons terras.

  Er is weer "reuring" en het sportpark krijgt steeds meer vorm, mede dankzij de inzet van al onze vrijwilligers die dag in dag uit klaarstaan om deze club te laten stralen. Dank daarvoor.

  Afgelopen donderdag hebben we afscheid genomen van Jan Schutte. Na vele jaren de organisatie van de kaartmiddag voor zijn rekening te hebben genomen, heeft hij zijn kaartstokje overgedragen aan Arie Hartemink, die onder leiding van Evert Rutgerink nu de kaartcommissie vormt. Heren, heel veel succes.

  Deze zondagmiddag spelen we thuis tegen V.V. Erix. In de beker hebben we van hen in Lievelde met 0-2 gewonnen. Toch zijn we beide uitgeschakeld in de beker, en kunnen we ons volledig focussen op de competitie. V.V. Erix staat ongeslagen bovenaan in onze klasse, en wij hebben onze 1e overwinning in de pocket. Ingrediënten voor een mooie, spannende, energieke, enerverende en misschien wel doelpuntrijke middag op ons sportpark. We zullen zien wat het ons brengt. Maar dat wij wensen dat de punten in Neede blijven deze middag, lijkt ons helder.

  V.V. Erix speelt dit seizoen, in samenwerking met KSV, met 11 jeugdteams, 4 herenteams en ook een damesteam, samen met KSV. Daarnaast hebben ze een viertal 7x7-teams.

  Vanaf deze plek willen we natuurlijk ook onze balsponsor Café Vally's en onze wedstrijdsponsor de Regiobank hartelijk bedanken voor hun bijdrage, ook dit seizoen weer. Ook een warm welkom aan onze pupil van de week, Aziz Abdlaziz. Ook willen we niet onbenoemd laten en haar via deze weg nogmaals een dankjewel uitspreken. Ilse Welling, dank je, voor jouw persoonlijke en professionele inbreng als het gaat om de pupil die door jou geïnterviewd wordt. Zowel ouders als spelers en wij als club zijn dolenthousiast.

  Voor nu wensen wij iedereen veel succes met hun wedstrijden en hopen we in ieder geval op een mooi sportief weekend wat onze club betreft.

  Save the Date; maandag 20 november onze Financiële Algemene Ledenvergadering in ons clubgebouw.

  Namens ons Algemeen Bestuur,

  Marc Dieperink

 • Pupil van de week: Aziz Abdlaziz

  Deze meertalige, fanatieke Real Madrid-supporter is dé centrale verdediger van de JO 11-2. Ik heb het over Aziz Abdlaziz.

  Af en toe verdedigt deze goedlachse 10-jarige ook het doel. Al is hij meer van het aansturen en proberen te scoren tijdens wedstrijden, zo veel en zo vaak mogelijk, want dan gaat hij met zijn teamgenoten al roeiend over het veld.

  Aziz is van jongs af aan al gek van voetbal, of het nu is in een Braziliaans shirt foto's maken in zijn vaderland Syrië, dan wel samen met papa voetbal kijken en dan samenspannen tegen mama, want in huize Abdlaziz is het een fanatieke gebeurtenis tijdens Real - Barcelona.

  Samen met Vincent Krooshof zwaait de vader van Aziz de scepter over de JO 11-2, en dat doen ze met verve. Een uitje met zijn team strandt op de tribune bij Real Madrid, waar hij samen met hen en Ronaldo de longen uit zijn lijf schreeuwt om zijn Real aan te moedigen.

  Daarna gaan ze krab eten, met chocoladetaart toe, in een vijfsterrenrestaurant. En uiteraard moet er ook nog een racebaan onveilig worden gemaakt in een van Ronaldo's bolides.

  Maar wat een prachtig antwoord kreeg ik van deze 10-jarige toen ik vroeg wat hij zou doen met €250,-; hij zou het geven aan een kind met (terminale) kanker zodat die ook iets leuks kan kopen.

  We zouden wellicht kunnen denken aan een 'politiek correct antwoord', maar dit kwam letterlijk recht uit zijn hart.

  Zoals een echte Spiderman betaamt, plakt Aziz aanstaande zondag om iets voor tweeën de bal met een afstandsschot vast in het net. En kan de wedstrijd tegen Erix van start gaan.

  Heel veel plezier gewenst, Aziz!

 • Woordje van Binnenuit

  Beste Sport(club) vrienden

   
  Aanstaande zondag staat er, al vroeg in het seizoen, een cruciale wedstrijd op het programma voor Sportclub Neede, wanneer we het opnemen tegen de koploper, VV Erix. Na een vrije zondag vorige week en een overwinning op KSV de week ervoor, is het zaak om de stijgende lijn voort te zetten en aansluiting te vinden bij de kop van de ranglijst. VV Erix is momenteel de onbetwiste lijstaanvoerder in 5B, met 12 punten uit vier wedstrijden. Ze hebben, met 15 doelpunten voor en slechts 3 tegen, een indrukwekkend doelsaldo. Van onderschatting kan dus geen sprake zijn. VV Erix zijn we overigens dit seizoen al eerder tegengekomen in de bekercompetitie, waarbij het uit in Lievelde 0-2 werd. 
   
  Sportclub Neede heeft zich sterk hersteld na twee nederlagen in de eerste twee competitiewedstrijden. Onze overwinning tegen KSV heeft ons vertrouwen gegeven. Bovenop het vertoonde spel aan de bal dat in de weken ervoor ook al zeer behoorlijk was. Onze plek op de ranglijst is daarbij ook enigszins vertekend, omdat we vanwege het oneven aantal ploegen in de competitie, pas drie wedstrijden hebben gespeeld. 

  Verder kunnen we wat mij betreft aansluiten bij de inspirerende tekst op het prachtige doek dat in de tribune is aangebracht door onze supportersvereniging Neede-Noord: "Together we rise". Deze tekst symboliseert de collectieve kracht en eenheid tussen spelers, supporters en alle lagen van onze mooie club. Op diverse plekken binnen de club zijn mooie ontwikkelingen aan de gang om Sportclub Neede weer op het gewenste niveau te krijgen, op het veld en daarbuiten. 
   
  Maar laten we ons voor nu concentreren op de prestaties binnen de lijnen. We zullen gefocust moeten zijn en onze taken uit moeten voeren, zowel in balbezit als balbezit tegenstander. We hebben in de thuiswedstrijd tegen Meddo gezien wat er kan gebeuren als we op details verzaken, ondanks het vrij aardige spel krijg je dan toch het deksel op de neus.  Als we dit nu wel kunnen zijn we ervan overtuigd dat we de kwaliteiten in huis hebben om te strijden om de kop van de ranglijst, te beginnen tegen de koploper op dit moment VV Erix. 
   
  Hopelijk kunnen we ook deze zondag weer rekenen op de steun van onze trouwe supportersschare! Tot zondag!
   
  Met sportieve groet,
   
  Bas de Wit
  - Teammanager - 
 • Sponsor van de week:Regiobank

  Alles onder een dak.

  Hypotheekdesk Neede is uw specialist op het gebied van hypotheken, verzekeren en bankieren. Ons team staat bekend om onze persoonlijke benadering en goede service.

  Een advies dat bij u en uw situatie past.

  Als assurantietussenpersoon hebben we verschillende ingangen bij diverse geldverstrekkers, banken en verzekeraars. Dit maakt dat we voor u de best mogelijke oplossing kunnen bieden die past bij uw behoefte en persoonlijke situatie. We adviseren u graag in begrijpelijke taal. Dit uiteraard onder het genot van een kop koffie of thee. Bij ons kunt u nog gewoon even binnen komen lopen met uw vragen. Dat vinden wij heel normaal.

  Zelfstandig adviseur van Regiobank.

  Ons kantoor is zelfstandig adviseur van Regiobank. Veel mensen willen graag een bank in de buurt. Om gewoon binnen te kunnen lopen voor een vraag of goed advies. Een kantoor met een bekend gezicht, waar mensen hun geldzaken kunnen regelen zoals zij dat willen. Digitaal via internetbankieren, de Regiobank app, of bij ons op kantoor. Bij Regiobank is dit mogelijk.

  Sponsor van de week

  We vinden het belangrijk om lokale initiatieven te steunen. Zo sponsoren wij ook SP Neede. Zo blijft een actieve, leefbare en zeker ook sportieve buurt behouden waar iedereen deel kan nemen. Als sponsor van de week wensen we jullie allen namens ons team een fantastische wedstrijd!

  Nieuwsgierig?

  Bent u nieuwsgierig naar de persoonlijke bank bij u in de buurt en wilt u vrijblijvend kennismaken? Loop dan binnen bij HypotheekDesk Neede, Borculoseweg 1 in Neede. We zijn bereikbaar op 0545-820998 en via info@hypotheekdeskneede.nl.

 • Sponsor van de Week

 • Balsponsor