• Onze laatste thuiswedstrijd is al weer een tijdje geleden, door wisselingen van wedstrijden i.v.m. weersomstandigheden en gesteldheid van velden, hebben we de laatste 4 wedstrijden “UIT” gespeeld. Nu dus weer op vertrouwde grond op ons eigen sportpark ’t Haantje.

 • Voetbalvrienden

  Van de bestuurstafel

  2e week April, onze laatste thuiswedstrijd is al weer een tijdje geleden, door wisselingen van wedstrijden i.v.m. weersomstandigheden en gesteldheid van velden, hebben we de laatste 4 wedstrijden “UIT” gespeeld. Nu dus weer op vertrouwde grond op ons eigen sportpark ’t Haantje.

  Ook dit weekend is het weer een drukte van belang op onze velden, waar onze accommodatie commissie dagelijks druk mee is om deze ordelijk en net te houden. Meer dan 20 jeugdteams spelen op zaterdag hun wedstrijden en op zondag mogen de 9 seniorenteams weer in de “weide”. Naast onze 25+dames, 55+ donderdagmiddag, zaalvoetbal door de week ‘s avonds en onze 35+ en 45+ teams op de vrijdagavonden.

  Nog een kleine 2 maanden kunnen en moeten al onze teams vol aan de bak om uiteindelijk eind Mei als mogelijke kampioen gehuldigd te mogen worden dan wel om samen te “wenen” over alle mogelijk gemiste prijzen. Beide, en alles daaromheen, zijn ok, als ik kijk naar ons kernwaarden en het uitdragen daarvan. Vitaal, Verenigen, Sportief, Saamhorig en Respect. Deze kernwaarden gaan wij als club de komende maanden uitvouwen, benoemen en kracht bijzetten. Onder de bezielende leiding van Liza, Edith en Marieke van onze Kennismaking Commissie.

  Vanuit onze jeugdafdeling kunnen we melden dat er een nieuwe jeugdvoorzitter gepresenteerd kan worden, Roel Hulsbosch, 44 jaren jong en woonachtig in Neede zal de scepter overnemen van Dennis Groot Kormelink. Roel, nogmaals van harte met de benoeming en jij en de club natuurlijk heel veel plezier en succes gewenst met deze uitdagende maar mooie job.

  Vanuit de bestuurstafel kunnen we melden dat er achter de schermen erg veel gebeurd, op elk vlak. Onze VTZ heeft een nieuwe Hoofd Opleidingen aangesteld. Mike Peeters, 51 jaar uit Groenlo, zal vanaf komend seizoen deze ook erg belangrijke technische rol gaan invullen, ook voor hem uitdagingen genoeg lijkt ons. Mike ook jij heel veel succes met je nieuwe job bij sportclub.

  Wat het kunstgras betreft, de financiering is bijna rond en we hopen de definitieve opdracht komende week te mogen geven aan Rolugro uit Groenlo, die voor ons van het merk DOMO de Domo Dura force XSl 60m-16 mat zal gaan leggen. Als alles mee zit hopen we dat de 1e week van juni hiermee een start gemaakt kan worden.

  Ook kunnen we melden dat het concept plan met onze buurman Smash klaar ligt, uitbreiding van hun padel banen achter ons jeugdveld. De komende maand zullen we hierover meer communiceren. Ja, het mag gezegd worden, Sportclub Neede is geen bedrijf, maar wel een hele onderneming, elke dag maar weer.

  Dan vandaag, zondag 14 april 2024, na 17 wedstrijden, waarvan 11 gewonnen, 5 verloren en 1 gelijk tegen onze buurman staan we waar we staan, op de 4e plek in 5B. Welgeteld 3 punten minder dan de koploper, maar wel met een wedstrijd meer gespeeld. Het wordt nog spannend met deze 4 ploegen zeggen de geleerden, we zullen zien. De doelstelling van onze technische staf en ons als club is ervoor te zorgen de positieve ontwikkelingslijn van spelers afzonderlijk en ons uiteindelijke spel in het bijzonder naar een nog hoger plan te brengen. We hopen deze stijgende lijn van de laatste drie weken, de komende 7 weken ook terug te zien, vol beleving, energie, enthousiasme, beleid en uitstraling. De wil om te winnen is er en dat laten onze boys zien. Effectiviteit en doeltreffendheid zijn de kernwoorden de laatste woorden.

  Dan de tegenstander van vandaag, SV Bredevoort. Zij staan 12e in onze competitie, met 10 punten uit 16 wedstrijden. SV Bredevoort speelt op de zondagen met 3 heren teams en met 2 damesteams, in combinatie met MEC. Ook de jeugd van SV Bredevoort speelt elke zaterdag in combinatie met MEC met 12 jeugdteams. Ook spelen ze met een Voetbal+ team, twee dames 7x7 teams en twee heren+ teams.

  Wat het seizoen ons verder nog gaat brengen, naast heel veel mooie weekenden, nu nog geen idee, maar we hopen sportief gezien natuurlijk op een heel mooi seizoen einde.

  Niet onopgemerkt natuurlijk ; ons 1e dames team. Zij hebben de laatste wedstrijden zeer overtuigend gewonnen en als zij de komende twee potjes winnend afsluiten, mogen ze zich kampioen noemen van de 3e klasse F. vanaf deze kant heel veel succes dames.

  Voor nu hopen we als voetballiefhebbers op een sportieve, mooie, spannende, energieke, enerverende en misschien wel doelpuntrijke middag op ons sportpark. Maar dat wij ervan uitgaan dat de punten in Neede blijven deze middag, dat lijkt ons helder.

  Vanaf deze plek willen we natuurlijk ook onze balsponsor Metaalbedrijf Diepenmaat Bv uit Neede en onze wedstrijd sponsor Machinefabriek Diepenmaat Bv ook uit Neede, heel hartelijk danken voor hun bijdrage ook dit seizoen weer. Mooie nieuwe sponsor plannen zijn besproken en hopelijk snel kenbaar gemaakt in onze club en daarbuiten. Ook natuurlijk een warm welkom aan onze pupil van de week Jasper Slotboom. Wij wensen hem heel veel plezier vanmiddag.

  Tot slot wensen wij een ieder veel succes met hun wedstrijd en hopen we in ieder geval op een mooi sportief weekend wat onze club betreft.

   

  Save The Dates;

  Zaterdag 1 juni 2024; Regiobank JO7 Toernooi, met > 80 teams uit hele regio.

  Zondag 1 september 2024 ; Internationale JO13 toernooi, met minimaal 7 BVO JO12 teams

   

  Namens ons Algemeen Bestuur

  Marc Dieperink

 • Pupil van de week: Jasper Slotboom

  Speelt deze pupil van de week later, wanneer hij groot is, bij FC Volendam, FC Twente of toch FC Barcelona? Jasper Slotboom mag dan 9 jaar oud zijn. Hij is gek van voetbal en een kei in het onthouden van hoogtepunten van wedstrijden. Vraag hem iets en hij kan het je werkelijk -bijna altijd- op de minuut vertellen.

  De keukentafel deelt Jasper met pa en ma, zus Liese en zijn kleine evenbeeld Lucas.

  Allen weten ze de weg naar ons sportpark te vinden. Voetbal, survival en ook langs de lijn. Al sinds de minipups rent deze centrumspeler over de Needse velden. Hij begon dit seizoen bij de JO10-1. Het laatste kwartaal speelt hij in de JO11-3. Jullie lazen het al, hij is nog maar 9!

  Zolang hij maar voor de wedstrijd een krentenbol eet, winnen ze of maakt hij in ieder geval een doelpunt.

  Samen met zijn team én Frenkie de Jong zou hij graag, vanuit de skybox van Twente, een wedstrijd kijken met alles erop en eraan. Hapjes, drankjes, de hele rambam! Als afsluiting gaan ze via de Mc Donalds terug. Waar Jasper sowieso een voordeelmenu neemt omdat deze nou eenmaal groter is dan een Happy Meal. Alleen mist hij dan wel het speeltje….

  Is er geen voetbal, dan loopt hij al pingelend met een bal aan de voet, de voordeur uit en  stapt hij samen met vrienden en/of z’n broertje zo de groene weide in van het Kievitsplein.

  Maar een “playstation-party” waar hij Fortnite of Fifa speelt met z’n vrienden, op afstand, slaat hij ook zeker niet over. Zolang er maar pizza met salami binnen handbereik is.

  Dat de hele familie alle clubs van de eredivisie langs wil gaan is geen geheim. 5 stuks hebben ze er al gehad! Waaronder Volendam. Ligt het aan moeder en Liese dan gaan ze daar zéker nog een keer naar terug. Niet alleen om het voetbal, maar zeker om de heren nu wel op de foto te krijgen in klederdracht! Een keer moet het toch lukken?! En die andere 13 stadions die volgen zeker nog wel….

  Het is al even geleden dat we onze mannen thuis konden bewonderen. Aanstaande zondag mogen zij weer het groene gras betreden. Jasper loopt om 14:00 uur hand in hand met één van de jongens het veld op voor een knaller van een openingsschot nadat hij de bal afgetrapt heeft!

   

 • Sponsor van de week:Machinefabriek Diepenmaat

  Machinefabriek Diepenmaat is een familiebedrijf en we staan bekend om onze betrokkenheid en nuchtere aanpak. Onze specialiteit is het bewerken van grote stukken metaal met de fijnste precisie. Vandaag de dag wordt het familiebedrijf trots gerund door Thijs Diepenmaat, zoon van oprichter Eduard Diepenmaat. Al 35 jaar werken wij met een betrokken en professioneel team van vakmensen die met onze klant meedenken. Met een goed uitgerust en moderne machinepark leveren wij machineonderdelen aan machinebouwers, kermis- en energiebranche en offshorebedrijven. Enkelstuks of kleine tot middelgrote series. Altijd maatwerk!

  Om voorbereid te zijn op de toekomst staat innovatie en het opleiden van vakmensen hoog in het vaandel. Als erkend leerbedrijf leiden wij mensen op met deskundige begeleiding. Een vak leren in de praktijk en meteen geld verdienen of onder werktijd een specialisatie volgen, zelfs omscholing behoort tot de mogelijkheden. Ben je enthousiast? Wij hebben altijd plek voor enthousiaste nieuwe collega’s met twee rechter handen! Een kennismakingsgesprek kost niets!

  Bijbaantje?

  Ben jij minimaal 16 jaar en zoek je een leuke bijbaan? Elke vrijdag van 14:30 tot 19.00 uur wordt onze productiehal opgeruimd en klaargemaakt voor een nieuwe werkweek. Heb je interesse dan kun je contact opnemen via info@machinefabriekdiepenmaat.nl of bellen naar 0545-295160 en vragen naar Mitch!

  Genoeg over ons, nu naar de thuiswedstrijd Sp Neede 1 - SV Bredevoort 1. Begin april, tijdens de uitwedstrijd bleef het lang spannend maar won Neede wel! Wat ons betreft gaan we nu voor een overduidelijke overwinning en pakken we die belangrijke punten!

  Mannen, succes!

  Namens Machinefabriek Diepenmaat Neede B.V.

 • Sponsor van de Week

 • Balsponsor