• Sportclub Neede – SP Rekken

Voor as zaterdag, 20 november 2021, staat alweer de 8e competitie wedstrijd op het programma. Vanaf dit weekend thuiswedstrijden zonder publiek wat een rare gewaarwording, onwerkelijk zeg maar en voor niemand te bevatten. Maar het is zoals het is en wij zullen hiernaar handelen.

Op zondag 31 oktober zeiden we nog met ons allen, de clubs en het voetbal is weer “vol in bedrijf “, het leeft weer en ja, dat doet het ook, zeker, maar met deze beperkingen is het voor ons allen en ook zeker voor ons als bestuur erg lastig werken. Geen toeschouwers, kantine open met aangepaste tijden, controle op CTB en wat al niet meer.

Ongemerkt sluipt er een soort van tweedeling in de maatschappij. Maar, als wij met ons allen ons nu houden aan de wet – en regelgeving, daarbij een ieder in zijn waarde laten voor wie ze zijn en waar ze in geloven, moet ook dat uiteindelijk volgens mij helemaal goed komen. Ongeacht 1G,2G of 6G.

Op het moment van schrijven is ons Nederlands Elftal zeker van het zwaar bevochten WK ticket. Weten we dat onze Financiële Algemene Leden Vergadering wederom niet “Live” kan doorgaan. Zijn er achter de schermen tal van commissies bezig met organiseren van leuke Sportclub activiteiten.

Kunnen we met trots melden dat we een record aantal Grote Club actie loten verkocht hebben. En hebben we een mooi bedrag van het Rabo Stimuleringsfonds mogen ontvangen.

Ervan uitgaande dat sport en voetbal natuurlijk in het bijzonder niet weer helemaal stilgelegd wordt, blijven we zeggen, en Nu Dooooooooor!!!!!!!

Vanuit de bestuurskamer kunnen we melden dat wij er alles aan zullen doen om ons park 2.0, toekomstgericht en duurzaam in te richten. Dat betekent naast meer fijne zitplekken voor een hapje en een natje, LED verlichting, Zonnepanelen en bouwen aan een VITAAL Sportpark. Waar het voor al onze leden en vrijwilligers maar ook alle inwoners uit Neede en daarbuiten fijn vertoeven is.

Gesprekken met de gemeente staan geagendeerd en we hopen voor einde dit jaar meer met u te kunnen delen.

Dan de wedstrijd, de 8e competitie wedstrijd tegen SP Rekken.

Onze tegenstander van vandaag staat op de 6e plek in 4B. de manschappen van Collin Stokkers zullen dan ook tot de tanden toe gewapend zijn om deze plek vast te houden dan wel te stijgen.

Wij weten dan ook als geen ander, dat ze vol aan de bak gaan en ook hier voor een verrassing kunnen zorgen. Onze laatste wedstrijd ( uit tegen SV Delden ) ging onnodig verloren, dus ook wij weten dat we er gewoon moeten staan om mee te blijven doen in deze mooie klasse.

Markelo heeft inmiddels de 1e periode gepakt en dat is iets waar wij als club ons misschien ook wel op moeten focussen, meedoen in de 2e dan wel 3e periode.

Welk strijdplan hebben onze trainers Maarten te Velthuis, Nick van der Luyt en de technische staf uitgewerkt, met welke intentie gaan ze de wedstrijd in, we zullen het zien.

Onze tegenstander SP Rekken, speelt thuis op sportpark ’t Asterloo en is dit seizoen gestart met 6 heren senioren teams, 1 dames team en 4 jeugdteams.

Voor nu wil ik alle spelers, kader, begeleiders en bestuurders een mooie avond wensen op ons sportpark ’t Haantje. Waar we hopelijk een mooi potje voetbal kunnen aanschouwen en de punten in Neede blijven. En ja, zoals u ziet zonder Pupil van de week, want voor haar of hem is deze dag pas echt bijzonder als ouders en overige familie hierbij aanwezig kan en mag zijn.

Marc Dieperink

Voorzitter van Sportclub Neede

• Sponsor van de week: OVM Onderlinge Verzekeringen

U kunt bij ons terecht voor advies over verzekeringen en hypotheken. We adviseren particulieren, zakelijke klanten en agrarische ondernemers. Een persoonlijk advies, een eerlijk product en een kantoor bij u om de hoek. Dat vindt u bij ons. We kennen u en de regio waar u woont. Zo kunnen we uw vragen beantwoorden met heldere oplossingen.

Wij hebben kantoren in Neede, Borculo en Winterswijk. Loop gerust even binnen. U bent van harte welkom!

Wij zijn ook een organisatie die graag maatschappelijk betrokken is bij lokale projecten, verenigingen en evenementen in ons werkgebied. Daarom zijn wij al jaren trotse sponsor van Sportclub Neede, een hele actieve maar vooral ook een gezellige en laagdrempelige club!