• Beste sport(club)-vrienden,

  De competitie is inmiddels precies halverwege, 12 van de 24 wedstrijden zijn gespeeld. 

 • Van de bestuurstafel

  1e week Maart, de rookwolken van de carnaval zijn opgetrokken en al onze teams kunnen de komende maanden vol aan de bak om uiteindelijk in de maand Mei mogelijke kampioenen te huldigen dan wel om samen te “wenen” over gemiste prijzen. History repeats wel heel snel moet ik jammer genoeg constateren. Onze 1e heren team trekt de uitslagen van de 1e competitie helft wel erg letterlijk één op één door. De afgelopen twee wedstrijden werden ook verloren, net als in september vorig jaar. Maar punten laten liggen, doen de concurrenten ook dus ik kan nu al zeggen dat het spannend blijft tot de laatste competitie wedstrijd in 5B. Dat we ook afgelopen zondag wederom onterecht verloren, doet dan na afloop niet ter zake, cijfers liegen niet. Effectiviteit en doeltreffendheid zijn de kernwoorden.

  Ons 1e dames team heeft afgelopen zondag wel goede zaken gedaan, de grootste concurrent verliest punten en zij zelf blijven winnen, dus nog steeds is koploper TVC in zicht en dus ook hier alle kansen nog op een mooi slot in de 3e klasse F. Vanuit onze jeugdafdeling kunnen we melden dat er op vrijdag 29 maart een Voetbal-Doe-Dag georganiseerd wordt door onze Jeugd Activiteiten Commissie. Het wordt weer een mooi divers programma voor alle jeugd spelers van de mini pups t/m onze JO17 teams. Ook is bekend dat ons jaarlijkse Regiobank JO7 jeugdtoernooi, zaterdag 1 juni 2024, helemaal vol zit. Met maar liefst 24 verenigingen uit de hele regio en meer dan 80 teams zal deze zaterdag weer een top dag worden voor alle kids van 6 en 7 jaar. Verdere info volgt via onze socials.

  Vanuit de bestuurstafel kunnen we melden dat er achter de schermen erg veel gebeurd, op elk vlak. Onze VTZ is in gesprek met een kandidaat Hoofd Opleidingen, onze activiteiten commissie is druk bezig met de organisatie van onze medewerkers avond op vrijdag 12 april 2024, onze sponsor commissie is druk bezig met de organisatie van de sponsoravond op dinsdag 16 april 2024. Komende week worden de gastsprekers bekend gemaakt en hopen we ook die avond ons plan m.b.t. het jeugdveld te presenteren. Niet onopgemerkt is natuurlijk de staat van de kunstgrasmat en de keuze voor een nieuwe mat. Spelers en leden van de accommodatie commissie zijn een rondje langs de velden geweest en hebben een keuze gemaakt. Vervolg hiervan en het stappenplan met actie-masterplan realisatie wordt z.s.m. bekend gemaakt.

  Dan vandaag, zondag 10 maart 2024, na 11 wedstrijden, waarvan 6 gewonnen, 4 verloren en 1 gelijk tegen onze buurman staan we waar we staan, op de 8e plek in 5B. welgeteld 3 punten minder dan de koploper, maar wel met 7 verenigingen die meestrijden om de prijzen. Onze doelstelling als club is ervoor te zorgen de positieve ontwikkelingslijn van spelers afzonderlijk en ons uiteindelijke spel in het bijzonder naar een nog hoger plan te brengen. We hopen iets van deze stijgende lijn terug te zien de komende weken. Vanzelfsprekend spelen blessures niet mee in dit proces, maar ook daar zal onze technische staf op moeten anticiperen.

  Ook dit weekend is het weer een drukte van belang op onze velden. Meer dan 20 jeugdteams spelen a.s. zaterdag hun wedstrijden en op de zondag mogen de 9 seniorenteams weer in de weide. Ons 1e dames team speelt zondag 4 februari pas hun 1e competitiewedstrijd van dit jaar.

  Wat de tegenstander van vandaag betreft, KSV Vragender. Zij staan nu 10e in onze competitie, met 11 punten uit 14 wedstrijden. KSV Vragender speelt op de zondagen met 5 heren teams en een damesteam, in combinatie met Erix. Met de jeugd spelen ze elke zaterdag in combinatie met Erix met 12 jeugdteams en spelen ze met twee heren 35+ teams en een dames 18+ team in de competitie.

  Wat het seizoen ons verder gaat brengen, nu nog geen idee, we hopen sportief gezien natuurlijk op een heel mooi seizoen. Voor nu hopen we als voetballiefhebbers op een sportieve, mooie, spannende, energieke, enerverende en misschien wel doelpuntrijke middag op ons sportpark. Maar dat wij ervan uitgaan dat de punten in Neede blijven deze middag, dat lijkt ons helder.

  Vanaf deze plek willen we natuurlijk ook onze balsponsor ELITE Bv uit Neede en onze wedstrijd sponsor Café de Ruif hartelijk danken voor hun bijdrage ook dit seizoen weer. Ook natuurlijk een warm welkom aan onze pupil van de week Beau Nieuwenhuis. Wij wensen hem heel veel plezier vanmiddag.

  Tot slot wensen wij een ieder veel succes met hun wedstrijd en hopen we in ieder geval op een mooi sportief weekend wat onze club betreft.

  Namens ons Algemeen Bestuur

  Marc Dieperink

 • Pupil van de Week

  De tas wordt midden in de gang neergegooid en Beau Nieuwenhuis komt de kamer binnen.

  Nog zo fit als een hoentje, lijkt het. Ondertussen hebben papa en ik, Ilse, de koffie al op. Want deze

  10-jarige heeft getraind bij het TOP-tennisteam in Lichtenvoorde en dan kan het weleens iets later worden.

  Deze veelzijdige, rustige jongen is op sportgebied van alle markten thuis. Al zou hij het liefst een keer de dag doorbrengen als een luiaard. Lekker hangen, beetje eten, beetje drinken en verder… henig an doen. Is het geen voetbal, dan wel tennis, skiën en in een ver verleden judoën. Lekker met vrienden afspreken om buiten te spelen en bij echt rotweer Fortnite!

  Elke training bij de JO10-1 is een feestje. Dit komt volgens Beau vooral door het hechte team en de trainers Mats Harbers en Tijn Slot. Ook door de gevarieerde, competitieve, speelse trainingen. Of het nu 30 graden is, vriest of regent; ze staan er elke week!

  Deze doorgewinterde Feyenoorder is een groot fan van Erling Haaland. Beau zou graag te weten komen hoe hij zo fit blijft. Dat gaan ze samen uitvinden bij Manchester City. Door een training en een 1 op 1 wedstrijdje. Na de tijd zal een carpaccio, biefstuk en chocolade toetje er wel in gaan.

  En is er nog een beetje zin over, dan zal Beau zijn idool Haaland alle hoeken van het tennisveld laten zien.

  Dus die rackets gaan zeker mee naar Engeland, samen met het Sp Neede tenue.

  Zijn lange blonde manen spaart hij voor de haarstichting, zodat mensen met kanker, die dat nodig hebben, zich een pruik kunnen laten aanmeten. Hoe cool is dat?!

  Zou Beau zijn spaarpot moeten omkeren, dan gaat dat geld naar kinderen in oorlogsgebieden.

  Want iedereen moet kunnen doen wat hij of zij wil. Dat is Beau zijn motto!

  Zal hij zijn haar losgooien voor de aftrap?

  We gaan het aanstaande zondag om 14:00 uur meemaken tegen KSV.

  Beau zet de eindstand alvast op 3-0.

  Dus heren, aan de bak! En Beau, geef die bal een poeier!

 • Van binnen uit

  Beste sport(club)-vrienden,

  De competitie is inmiddels precies halverwege, 12 van de 24 wedstrijden zijn gespeeld. Van de 'heenronde' zijn een tweetal wedstrijden afgelast (Bredevoort en Haaksbergen) en die moeten nog worden ingehaald, maar de terugronde is alweer twee wedstrijden onderweg. Die terugronde begon eigenlijk hetzelfde als de start van het seizoen. Met twee nederlagen tegen Rietmolen en Meddo. Als we de wedstrijdverslagen van de afgelopen seizoenen erop naslaan, zien we daar zo langzamerhand een hardnekkig patroon tevoorschijn komen. Neede speelt vaak zeer behoorlijk en creëert de nodige kansen, maar het benutten hiervan blijft problematisch. Keer op keer lukt het de zwart-witten niet om afstand te nemen van de tegenstander en houden ze hen in de wedstrijd. Dit zorgt er regelmatig voor dat uiteindelijk het deksel op de Needse neus belandt en er punten worden verspeeld. 

  Zo ook afgelopen zondag in Meddo. Daarmee vertoonde deze wedstrijd ook gelijkenis met de eerder gespeelde thuiswedstrijd tegen de groene formatie van trainer Koldeweij. Neede had het beste van het spel, creëerde de meeste en grootste kansen, maar Meddo behaalde uiteindelijk de punten. Twee keer niet opletten, twee keer een voorzet, twee keer een tegengoal. Neede deed nog wel iets terug via Markerink, maar verder dan 2-1 kwam het niet. Door het verlies van Erix blijft het wel ongekend spannend 'bovenin'. Bovenin tussen haakjes, want Neede is terug te vinden op plek 8(!), met slechts drie punten achterstand op Meddo en Rekken. Met nog precies een halve competitie te spelen, is er nog alle kans op het uiteindelijke doel: de titel. Maar dan zal er zo langzamerhand wel iets aan de doeltreffendheid moeten gebeuren.

  Te beginnen aanstaande zondag tegen KSV. De uitwedstrijd tegen KSV werd met 0-3 gewonnen, laten we hopen dat ook nu deze wedstrijd de ommekeer zal blijken te zijn en we weer omhoog kunnen kijken.

  We zien onze trouwe supporters graag weer langs de lijn aanstaande zondag.

  Bas de Wit
  - teammanager -

 • Sponsor van de week:Café de Ruif

  Beste sportvrienden,

  Aanstaande zondag staat de thuiswedstrijd van Sp Neede 1 tegen KSV uit Vragender op het programma.

  Een zeer belangrijke wedstrijd waarin drie punten noodzakelijk zijn om mee te blijven doen in de spannende strijd om de titel tussen maarliefst 8 ploegen!

  We mogen met Café De Ruif vandaag sponsor van de week zijn en dat precies voor aanvang van drukke weken bij ons in het café met tal van gezellige barcompetities voor de deur, te beginnen volgende week zaterdag 16 maart met die van de Dames 1 & 2 van Sp. Neede.

  We hebben afgelopen zondag al mogen genieten van de 1e gezellige terrasdag en hopen dat er dit voorjaar nog velen mogen volgen.

  We hopen jullie dan ook vaak te mogen begroeten en wensen namens iedereen van De Ruif alle teams van Sp. Neede heel veel succes toe in 2024!

 • Sponsor van de Week

 • Balsponsor