• Zondag staat er wederom een spannend potje op het programma in de vijfde klasse B. We ontvangen GSV'63, dat net als wij 12 punten uit 6 wedstrijden heeft, op sportpark 't Haantje. 

 • Van de bestuurstafel

  De verkiezingen zijn achter de rug, een grote winnaar, waar dit uiteindelijk naar zal leiden, we zullen zien. Uitdagingen genoeg zullen we maar zeggen.

  Afgelopen maandag stond onze Financiële Algemene Leden Vergadering op de Sportclub Neede agenda. Ook in onze club zijn we druk bezig om de jaarcijfers, budgetten, begrotingen, ontwikkelingen, commissies, sportieve prestaties, activiteiten en lange termijn plannen als een duidelijke en overzichtelijk presentatie uit werken voor onze leden.

  En mogen alle jubilarissen en andere te eren leden niet ontbreken deze avond.

  Het was een enerverende avond, met gelukkig veel gezond financieel nieuws gemeld door onze penningmeester en mooie berichten vanuit ons “jubilaris front”. Dit jaar 12 in getale. Naast de 10 leden die benoemd werden als 25 jarig lid van de club.

  Als 50 jaar lid werden gehuldigd de heren Gerard Floors, Gerrit Saaltink, Reinoud Vos, Arjan Wesselink en Hans Grooters. Daarna mochten we de heer Kees van Rijn huldigen met zijn 60 jarig jubileum en werden daarna de heren Gerrit Reinderink, Dirk Jan ten Hoopen, Hennie Floors, Wim Wesselink en Gerrit ( Flip ) Nijland gehuldigd voor hun 65 jarig jubileum.

  Tot slot waren we blij verheugd de heer Henk Mengerink te mogen huldigen voor zijn 70 jarig jubileum. Alle heren kregen een mooi woord van dank van de club en een bijbehorende blijvend aandenken ( horloge ). We mochten ook melden dat onze nieuwe sponsor Vakslagerij Herman Eppink worst pakketten had samengesteld welke we mochten schenken aan alle jubilarissen.

  Om daarna een 5 tal personen uit de club te mogen huldigen als Ld van Verdienste, voor al hun verenigingswerk de laatste decennia, als actieve voetballer dan wel als bestuurder. Dit jaar mochten we met deze titel eren, de heren Henk ten Brinke, Edwin Harbers, Gerd Bos, Han Dieperink en Andre Emaus.

  Tot slot werd er afscheid genomen van twee bestuursleden, de heer Dennis Groot Kormelink en Sandra te Wieske. Sandra werd daarnaast ook geerd als Ere lid van de club, meer dan verdiend.

  Mooi dat we dit kunnen en mogen doen voor onze trouwe leden.

  Dit weekend is het weer een drukte van belang op onze velden. Meer dan 20 jeugdteams spelen op zaterdag hun wedstrijden en op de zondag mogen de seniorenteams weer in de weide.

  Wat onze tegenstander van vandaag GSV’63 en de 5e klasse in het algemeen, ons 1e heren elftal gaat brengen, geen idee, wat we wel weten is dat we de laatste vier wedstrijden in winst hebben kunnen omzetten, het staat, ze geven weinig weg en we weten te scoren, erg belangrijk zullen we maar zeggen. Dan vandaag thuis tegen de heren uit Geesteren.

  GSV’63 staat 6e in onze competitie, in punten gelijk met ons en zeer verschillende uitslagen zoals we zien. Zij spelen op de zondagen met 5 heren teams en een 35+ herenteam. Met de dames en de jeugd hebben ze nu twee jaar een samenwerking in UNO’21 uitgewerkt.

  Om bij te blijven zal ons 1e vanmiddag moeten winnen en zal ook GSV’63 alles in het werk stellen om ook niet de kop uit het oog te verliezen. Ingrediënten voor een mooie, spannende, energieke, enerverende en misschien wel doelpuntrijke middag op ons sportpark. We zullen zien wat het ons brengt. Maar dat wij wensen dat de punten in Neede blijven deze middag, lijkt ons helder.

  Vanaf deze plek willen we natuurlijk ook onze balsponsor EML / WTEC uit Neede en onze wedstrijd sponsor OVM uit Neede hartelijk danken voor hun bijdrage ook dit seizoen weer. Ook een warm welkom aan onze pupil van de week Finn Kuipers. Wij wensen hem heel veel plezier vanmiddag.

  Voor nu wensen wij een ieder veel succes met hun wedstrijd en hopen we in ieder geval op een mooi sportief weekend wat onze club betreft.

  Save the date ; Zondag 10 December 2023. Specials Derby Day. Ons 1e dames team spelt die dag thuis tegen FC Eibergen en ons heren team speelt die middag thuis tegen VV Lochuizen. Hieromheen worden een paar leuke activiteiten georganiseerd.

  Namens ons Algemeen Bestuur

  Marc Dieperink

 • Pupil van de week:     Finn Kuipers

  Onze pupil van deze week is niemand minder dan Finn Kuipers. Finn is nog heeel eventjes 9 jaar, aanstaande maandag blaast hij namelijk 10 kaarsjes uit! Finn heeft voor deze middag zelfs zijn verjaardag verzet.

  De wedstrijd tegen GSV '63 is voor hem en zijn familie namelijk wel heel erg speciaal: Opa Hans speelde jaren voor deze club. Twee van zijn neven spelen momenteel in het eerste van GSV '63.

  Finn speelt in de JO11-1. Voorheen waren Finn zijn ouders anti-voetbal, mede dankzij zijn voetbaltalenten heeft hij zijn ouders weten te overtuigen van hoe leuk het spelletje eigenlijk is. Ze staan nu iedere wedstrijd langs de lijn om Finn en zijn teamgenootjes aan te moedigen!

  Na schooltijd is Finn vaak te vinden op het voetbalveld of doen ze ergens in de buurt 'Het Jachtseizoen' na. Als hij tv kijkt, kijkt hij het liefst naar 'Sonic'. Daarnaast heeft hij al vier jaar verkering met het allerliefste meisje van de wereld.

  Virgil van Dijk is zijn grote voorbeeld. Finn zou hem dan ook heel graag zijn 'Akka 3000' willen laten zien.

  Finn, heel veel plezier en succes zondag! Hopelijk blijven de drie punten in Neede.

 • Woordje van Binnenuit

  Beste Sport(club) vrienden,

  Zondag staat er wederom een spannend potje op het programma in de vijfde klasse B. We ontvangen GSV'63, dat net als wij 12 punten uit 6 wedstrijden heeft, op sportpark 't Haantje. GSV heeft echter een beter doelsaldo en neemt daardoor de zesde plaats in bezit. Het gat naar koploper Erix bedraagt voor beide ploegen echter slechts drie (verlies)punten. Het zit dicht bij elkaar in het 'linkerrijtje', zullen we maar zeggen. De winnaar van dit duel zal in het spoor van Erix blijven en daarmee uitzicht houden op de koppositie.

  Als we kijken naar de recente vorm, kunnen we stellen dat we aan een goede reeks bezig zijn. De defensieve kwetsbaarheid van de eerste twee duels lijkt verholpen, en doelman Kas Dieperink kan al vier wedstrijden op rij een 'clean sheet' overleggen. Helaas heeft een glijpartij ervoor gezorgd dat zijn knie tegenstribbelt, maar het lijkt erop dat hij zondag toch van de partij zal zijn. Het aanvalsspel is de laatste weken bij vlagen zeker niet onaardig, en elke week worden de benodigde kansen wel gecreëerd, het moyenne van aantal benutte kansen mag echter wel een factor twee omhoog. We houden tegenstanders over het algemeen veel te lang in leven, waardoor de wedstrijden langer spannend blijven dan nodig.

  Helaas werd ons duel van vorige week (uit tegen Bredevoort) afgelast vanwege de weersomstandigheden. Dit gaf ons wel de mogelijkheid om de volgende twee tegenstanders te bekijken, want zowel GSV als Rekken kwamen wel in actie. GSV wist in eigen huis de derby tegen laagvlieger DEO te winnen (2-0). De week ervoor ging het echter mis tegen Haaksbergen (4-2), de ploeg die afgelopen zondag nipt verloor van Rekken.

  Al met al is GSV goed begonnen aan deze competitie en strijdt het de afgelopen jaren steevast mee om de bovenste plekken in deze klasse. Van onderschatting mag dan ook geen sprake zijn deze zondag.

  Vanuit de ziekenboeg is naast de blessure van Duuk Reinders (die een schouderblessure overhield aan de wedstrijd tegen MEC) gelukkig ook goed nieuws te melden, want Wessel Meeringa en Rody Vrielink zitten weer bij de wedstrijdselectie.

  Extra opties dus voor trainer Vos, die we hard nodig zullen hebben om onze ambitie waar te maken; de zegereeks voortzetten om zo dichter bij de kop van de ranglijst te komen.

  Het belooft dus een spannende en spectaculaire wedstrijd te worden. We zien jullie dan ook graag weer langs de lijn aanstaande zondag!

   

  Met sportieve groet, Bas de Wit - Teammanager - 

 • Sponsor van de week:OVM Verzerkering

  U kunt bij ons terecht voor advies over verzekeringen en hypotheken. We adviseren particulieren, zakelijke klanten en agrarische ondernemers. Een persoonlijk advies, een eerlijk product en een kantoor bij u om de hoek. Dat vindt u bij ons. We kennen u en de regio waar u woont. Zo kunnen we uw vragen beantwoorden met heldere oplossingen.

  Loop gerust even binnen op één van onze kantoren. U bent van harte welkom!

  Wij zijn ook een organisatie die graag maatschappelijk betrokken is bij lokale projecten, verenigingen en evenementen in ons werkgebied. Daarom zijn wij al jaren trotse sponsor van Sportclub Neede, een hele actieve maar vooral ook een gezellige en laagdrempelige club!

 • Sponsor van de Week

 • Balsponsor