• Deze zondag staat alweer de eerste wedstrijd na de winterstop op het programma. Het zou eigenlijk de tweede zijn, maar de uitwedstrijd tegen Bredevoort werd voor de tweede keer dit seizoen afgelast vanwege de staat van het veld. 

 • Van de bestuurstafel

  3e week Januari, vanaf deze plek willen wij U allen een bruisend en sprankelend, stralend en schitterend, sportief en fijn, maar vooral een gezond en gelukkig 2024 wensen en dat 366 dagen lang.

  Na alle eindejaar festiviteiten in de maand december en de warme nieuwjaarsfeesten de afgelopen weken, onze jeugdbingo en het senioren oliebollentoernooi vorig weekend in het bijzonder, maken we ons als club op voor alles wat het nieuwe jaar ons zal brengen.

  Na een paar dagen op de ijzers te hebben mogen staan op onze mooie ijsbaan in ’t Vleer, onze hoogheden te mogen fêteren met een mooie gala-avond, mooie warme beelden uit Spanje te hebben gezien van buurtverenigingen op trainingskamp, HUP, Back to Business en hopelijk op naar een mooi, toch ook wel beetje jubileum, Sportclub Neede jaar!!

  Alle teams zijn deze week weer begonnen met hun trainingen en staan te popelen om het veld weer op te gaan. De eerste voorjaarsactiviteiten staan ook al weer gepland en zijn alle commissies druk in de weer om hun programma klaar te stomen en hun doelen te bewerkstelligen. Of het nu onze accommodatie, onze horeca, onze materialen, ons technisch kader, onze verduurzaming, onze media plannen, onze kleding en sponsor contracten, onze financiële uitdagingen of onze nieuwe kennismakingsplannen betreft, iedereen heeft er zin in en zeker wij als bestuur gaan er vol voor.

  Niet onopgemerkt gebleven denken we, maar hier nog maar eens te benoemen ; ons hoofdveld is echt aan vervanging toe en we hopen jullie op korte termijn te laten weten welke keuzes gemaakt ( kunnen ) worden. Offertes en bezichtigingen van grasmatten en complexen volgen z.s.m.. Met de intentie, zoals uitgesproken op onze FALV, dat we seizoen 2024-2025 op een nieuwe mat spelen.

  Na 9 wedstrijden, waarvan 6 gewonnen, 2 verloren en 1 gelijk tegen onze buurman staan we waar we staan, op de 3e plek in 5B. We begonnen deze competitie met twee nederlagen, daarna 6 overwinningen op rij om het jaar 2023 uiteindelijk af te sluiten met een zure 0-0 tegen Lochuizen.

  Doelstelling als club is ervoor te zorgen de positieve ontwikkelingslijn van spelers afzonderlijk en ons uiteindelijke spel in het bijzonder naar een nog hoger plan te brengen. Laat dit jaar daar de aftrap van zijn.

  Ook dit weekend is het weer een drukte van belang op onze velden. Meer dan 20 jeugdteams spelen a.s. zaterdag hun wedstrijden en op de zondag mogen de 9 seniorenteams weer in de weide. Ons 1e dames team speelt zondag 4 februari pas hun 1e competitiewedstrijd van dit jaar.

  Wat de tegenstander van vandaag betreft, VV DEO, het is al weer een paar jaar terug dat we deze derby mochten spelen. VV DEO, 12e in onze competitie, met 4 punten uit 9 wedstrijden en zij willen zeker laten zien dat deze plek niet hoort bij deze club.

  VV DEO speelt op de zondagen met 4 heren teams en een damesteam. Met de jeugd spelen ze elke zaterdag met 16 jeugdteams en speelt hun 35+heren en 30+dames op de vrijdagavonden hun competitie.

  Wat het seizoen ons verder gaat brengen, nu nog geen idee, we hopen sportief gezien natuurlijk op een heel mooi seizoen. Wat we daarnaast wel willen zeggen is dat wij als club moeten blijven handhaven op het verbieden van extra geluidsdragers op ons sportpark. Daarnaast zullen wij toe gaan tot uitbreiding van het algehele rookverbod op dagen dat de jeugd aanwezig is ons sportpark. Hierover volgt later deze maand meer.

  Voor nu ;

  Laten we als voetballiefhebbers hopen op een sportieve, mooie, spannende, energieke, enerverende en misschien wel doelpuntrijke middag op ons sportpark. Maar dat wij ervan uitgaan dat de punten in Neede blijven deze middag, lijkt ons helder.

  Vanaf deze plek willen we natuurlijk ook onze balsponsor de REGIOBANK uit Neede en Eibergen en onze wedstrijd sponsor JUMBO Leussink Neede hartelijk danken voor hun bijdrage ook dit seizoen weer. Ook natuurlijk een warm welkom aan onze pupil van de week Noud Mengerink. Wij wensen hem heel veel plezier vanmiddag.

  Tot slot wensen wij een ieder veel succes met hun wedstrijd en hopen we in ieder geval op een mooi sportief weekend wat onze club betreft.

  Namens ons Algemeen Bestuur

  Marc Dieperink

 • Pupil van de week: Noud Mengerink

  Sp Neede 1 – DEO 1
  Zondag 21 januari 2024

  Aangekomen bij Noud en zijn familie komen de verhalen al gauw op stoom. Er is ook genoeg te vertellen, aangezien Noud al begon met voetballen op 4-jarige leeftijd bij de minipups. Nu zit hij in de JO10-3. Deze 10-jarige heeft een heel gezellig team dat getraind wordt door Ronald Schutte en twee vaders; Mario Breukers en Noud’s eigen vader daar is hij maar wat trots op!
  Erling Haaland is Noud’s grote voorbeeld. Hij zou graag bij Manchester City een Engels ontbijt willen nuttigen. Om weer op krachten te komen wil de 10-jarige Needse graag eens koeienhart- en lever gaan eten. “Mijn idool ziet er niet voor niets zo uit,” zegt Noud.

  FC Twente is toch wel zijn favoriete club. Mede omdat hij, samen met broertje Tygo, al een keer op het veld in de Grolsch Veste heeft mogen staan. “Het is ook mijn favoriete club omdat het zo lekker dichtbij is”, zegt onze Pupil van de Week.
  Ondanks dat het weer het nu een beetje laat afweten om lekker buiten te spelen, blijft Noud niet op zijn kont zitten. Met een bal kun je natuurlijk ook het water in. Noud’s tweede liefde is namelijk waterpolo! Met deze temperaturen van de afgelopen tijd vermaakt hij zich ook prima met een potje FIFA op de PS4 of met een bordspelletje aan de keukentafel. 's Avonds gezellig op de bank met het gezin kijken naar de Frogers en The Masked Singer. Zijn lievelingsfilm is The Super Mario Bros. Movie, hij kent deze animatiefilm van voor naar achteren.
  Als dat niet genoeg activiteiten zijn, dan is er altijd nog de kleine viervoeter Bobbie om mee te ravotten.
  De jonge speler heeft ontzettend veel zin in aankomende zondag en zet de eindstand alvast op 3-2!
  Dat zal mooi zijn Noud, wij tekenen er voor!

  Heel veel plezier en we zien jullie allen zondag om 14.00 uur op Sportpark ’t Haantje

 • Woordje van Binnenuit

  Beste Sport(club) vrienden,

  Deze zondag staat alweer de eerste wedstrijd na de winterstop op het programma. Het zou eigenlijk de tweede zijn, maar de uitwedstrijd tegen Bredevoort werd voor de tweede keer dit seizoen afgelast vanwege de staat van het veld in Bredevoort (deze wedstrijd is overigens ingelast op maandag 1 april). Hopelijk gooien de weergoden geen roet in het eten voor de aankomende thuiswedstrijd tegen DEO, maar het lijkt erop dat de meeste sneeuw in de loop van het weekend wel weer verdwenen zal zijn. 

  Net voor de winterstop hebben we helaas de mogelijkheid laten liggen om de koppositie over te nemen van Erix. Erix speelde weliswaar de laatste twee wedstrijden voor de winterstop gelijk en Rekken verloor van GSV, maar zelf vergaten we te winnen van Lochuizen. Dat mocht de pret nadien in de kantine echter niet drukken, dus alsnog was de penningmeester de grote winnaar van die zondag. Wel werd het verschil met Erix teruggebracht tot slechts 1 punt, dus vanaf a.s. zondag kan het gevecht om de eerste plek losbarsten. Het lijkt er vooralsnog op dat, naast wijzelf en Erix, ook Rekken, Meddo en misschien zelfs GSV en MEC nog een gooi gaan doen naar de titel in deze tweede seizoenshelft. De helft is het overigens nog niet helemaal, want qua wedstrijden moeten we er nog drie om op de helft aan te belanden. 

  DEO is op dit moment de nummer 12 van de competitie en heeft van de laatste drie wedstrijden er 1 gewonnen, 1 gelijkgespeeld en 1 verloren. We zijn het aan onze stand dan ook verplicht om deze wedstrijd in winst om te zetten. Maargoed dat was in de vorige thuiswedstrijd ook het geval en toen bleven we steken met de brilstand nog op het bord. DEO zal de huid vermoedelijk ook duur verkopen en zeker de deur niet openzetten a.s. zondag, dus zal er op aanvallend en creatief vlak op de helft van de tegenstander meer gevraagd worden dan dat we tegen Lochuizen hebben laten zien. Zijn we daartoe in staat dan moeten we de drie punten in Neede kunnen houden. 

  We zien onze trouwe supporters graag weer langs de lijn aanstaande zondag!

  Met sportieve groet, Bas de Wit - Teammanager - 

 • Sponsor van de week:Jumbo Leussink Neede

  We willen dat klanten met plezier hun boodschappen bij ons doen. Om dat voor elkaar te krijgen spelen we continu in op de wensen van de klant. De klant van vandaag de dag wil lekker eten, vindt gezondheid belangrijk, wil makkelijk en bewust kunnen kiezen en wil nooit te veel betalen. Daarom maken we lekker en gezond eten voor iedereen makkelijk en bereikbaar. We bieden een ruim assortiment aan kwalitatieve, lekkere en gezonde producten voor verrassend lage prijzen. Ook vinden we het belangrijk dat klanten graag naar onze winkels komen. Dat ze zich welkom voelen, ervaren dat ze op de eerste plek staan en dat dat ook écht zo is. We verrassen graag, willen verwachtingen overtreffen en gaan elke dag voor ons hoogste doel: van klanten fans maken. Of dat nou in een fysieke winkel is of online.

 • Sponsor van de Week

 • Balsponsor