• Sportclub Neede – VV Rietmolen

  Als ik dit schrijf, zie ik dat ons laatste thuis wedstrijd tegen VV Rietmolen op 29 september 2020 was.

  Als ik me dan bedenk wat er in het afgelopen anderhalf jaar allemaal op ons af is gekomen. Ook dat is iets waar je als bestuur mee geconfronteerd wordt, mee moet handelen en plannen en beleid op moet maken. Voor ons allen was dat een onwijs grote uitdaging, elke dag weer, maar dat ligt achter ons en ja dat durf ik nu wel te zeggen, Nu Dooooooooor.

  Sportclub Neede begint dit seizoen in de competitie met welgeteld 24 jeugdteams, een florerende G-Afdeling, 10 senioren teams, de heren 35+, 45+ en 55+ en natuurlijk het dames 25+ team.

  Wij als bestuur wensen al deze teams, spelers, trainers, leiders, ouders, vrijwilligers en commissieleden heel veel succes maar bovenal enorm veel voetbalplezier dit seizoen.

  Vanuit de bestuurskamer kunnen we melden dat wij er alles aan zullen doen om ons park 2.0, toekomstgericht en duurzaam in te richten. Dat betekent naast meer fijne zitplekken voor een hapje en een natje, LED verlichting, Zonnepanelen en bouwen aan een VVITAAL Sportpark. Waar het voor al onze leden en vrijwilligers maar ook alle inwoners uit Neede en daarbuiten fijn vertoeven is.

  Wel willen wij onderstaande graag onder de aandacht brengen; Zonder clubscheidsrechter kun je fluiten naar de wedstrijd. Bij de start van deze competitie groeit een joekel van een probleem: het tekort aan scheidrechters. Of de kwestie voldoende wordt onderkend in het amateurvoetbal, blijft de vraag, ook bij ons. Met 32.000 duels per speelweekend kun een ieder zich voorstellenis dat het inplannen een gigantische operatie is, waaruit ook meteen de uitdaging blijkt: structureel komt het amateurvoetbal nu al tussen de 1.000 en 1.500 arbiters tekort. Hierover later op onze site meer.

  Dan de wedstrijd, de 1e Berkellandse derby tegen onze buren uit Rietmolen. Welk strijdplan hebben onze trainers Maarten te Velthuis, Nick van der Luyt en de technische staf uitgewerkt, met welke intentie gaan ze de wedstrijd in, we zullen het a.s. zaterdag zien. Afgelopen zondag uit in en tegen Buurse werd er gelijk gespeeld. VV Rietmolen is het seizoen met een nederlaag begonnen, uit bij VV Twente. Maar een ding weten we zeker, onze buren zullen de manschappen ook nu weer goed gemotiveerd hebben en kunnen we een “hete” zaterdagavond verwachten.

  VV Rietmolen speelt het seizoen 2021-2022 met 11 jeugdteams, waarbij alle teams in combinatie met VV Lochuizen hun competitie spelen. Naast de jeugdteams heeft VV Rietmolen een enthousiaste mini’s afdeling met 18 kids en op de zondagen spelen 5 heren senioren teams en 1 dames team.

  Als we de doelstelling voor dit seizoen willen waar maken, een stabiele 4e klasse met een goede ontwikkeling in speelwijze, komen de goede uitslagen en dus mooie plek op de ranglijst vanzelf.

  Voor ons 1e elftal dan ook de uitdaging om met onze jonge, gretige groep deze tegenstander vast te zetten met ons eigen spel, effectief te zijn en hen “pijn” te doen op de momenten waar het kan.

  Voor nu wil ik u allen en in het bijzonder natuurlijk Stef Kuiper, als onze Pupil van de week, Elite Bv als wedstrijdsponsor en JUMBO Leussink Neede als balsponsor, een mooie avond wensen op ons sportpark ’t Haantje. Waar we hopelijk een mooi potje voetbal kunnen aanschouwen en de punten in Neede blijven.

  Marc Dieperink

  Voorzitter van Sportclub Neede

 • Sponsor van de week:

  Een nieuw voetbalseizoen ligt weer voor ons. Althans, dat hopen we want het afgelopen jaar heeft wel laten zien hoe een balletje soms raar kan rollen. Want wie had gedacht dat we nu, op de rand van het seizoen ‘21/’22, nog steeds de coronacrisis niet achter ons hebben kunnen laten. En dat terwijl we allemaal zo toe zijn aan nieuwe sportieve uitdagingen, gezelligheid op het sportpark en natuurlijk een feestje in de derde helft. En dat kan ook, al is dat met wat beperkingen. Want we willen allemaal terug naar normaal maar daarvoor moeten we nog héél even doorzetten en met elkaar verantwoordelijkheid nemen. Als ons dat lukt dan winnen we niet alleen op ’t veld maar verslaan we ook ’t virus!

  Ook binnen ons bedrijf zorgen de laatste stuiptrekkingen van ’t virus voor de nodige uitdagingen. Ons speelveld, is grillig en onvoorspelbaar. Naast schaarste op de grondstoffenmarkt en een beperkt aanbod op de arbeidsmarkt hebben we te maken met een flinke opleving van de vraag naar onze producten. Met onze collega’s zetten we daarom álle zeilen bij om onze klanten te kunnen blijven voorzien van onze lekkere producten. In dat opzicht hopen wij ook op een snelle overwinning op het virus zodat marktomstandigheden zich weer normaliseren en de druk een beetje van de ketel kan.

  Hoe mooi is het als we even aan alle drukte en hectiek kunnen ontsnappen! Het voetbalveld of het sportpark is dan dé uitgelezen plek om dat te doen. Lekker voetballen op het veld, of juist als toeschouwer er naast, het zorgt allemaal voor de broodnodige ontspanning. Daarom kijken we reikhalzend uit naar dit nieuwe seizoen en wensen we SP Neede heel veel succes!

  Heel veel (voetbal) plezier gewenst!

  Elite B.V.

  Hoofdsponsor Sp. Neede

 • Woordje van de staf.

  Voorbeschouwing Sp. Neede – vv Rietmolen

  Met veel plezier en energie kijken wij uit naar onze eerste thuiswedstrijd in de competitie van dit seizoen. Wij hopen dat het een volledig seizoen mag worden in een schitterende competitie met meerdere clubs uit Berkelland. Na een succesvolle bekercampagne in de poule tegen DEO, LSV en KSV, waarbij wij als poulewinnaar een ronde door zijn in de beker, zijn we de competitie vorig weekeinde begonnen in een rommelige wedstrijd bij het altijd lastige vv Buurse die in 1-1 eindigde.

  Verder terugkijkend naar het vorige seizoen willen wij de club en de hele selectie een compliment maken naar de manier waarop wij met de situatie rondom het corona virus zijn omgegaan. De club gaf ons de mogelijkheid te blijven trainen op de velden. Welke maatregelen er ook waren, of het nu in tweetallen, viertallen, 27-plussers op 1.5e meter of in een normale teamtraining was, iedereen heeft gehandeld naar de mogelijkheden die we hadden. Blij en positief zijn we vooral dat we nu weer 'normaal’ met z'n allen kunnen voetballen. In de 3 wedstrijden die we vorig seizoen hebben mogen spelen in de competitie troffen we net als in het huidige seizoen vv Rietmolen in onze 1e thuiswedstrijd van het seizoen.

  6 juni j.l. is ons seizoen 2021-2022 begonnen. Zaterdag 2 oktober 2021 treffen we na 28 trainingen, 5 oefenwedstrijden, 3 bekerwedstrijden en de wedstrijd tegen Buurse, wederom Rietmolen in onze eerste thuiswedstrijd. Wij zijn als voltallige selectie gebrand om in deze eerste thuiswedstrijd de 3 punten in Neede te houden.

  Nick van der Luyt & Maarten te Velthuis

 • Pupil van de week:             Stef Kuiper!

  We gaan even terug in de tijd, wanneer corona roet in het eten gooide op en rond de sportvelden. Eind september 2020 zou Sp. Neede thuis spelen tegen VV Rietmolen en Stef Kuiper zou die wedstrijd pupil van de week zijn. Nu een jaar later mag hij zaterdagavond 2 oktober alsnog als pu(ber)pil van de week, tijdens dezelfde derby, zijn opwachting maken. De eerste thuiscompetitiewedstrijd van ons eerste elftal. Waarbij u, als publiek, weer van harte welkom bent op ons mooie sportpark. Samen genieten van 90 minuten actie. En waar we de derde helft kunnen nakeuvelen met een hapje en drankje.

  Als linksbuiten vliegt deze 12 jarige, samen met zijn team JO13-1, vol in de aanval over de Needse en omringende voetbalvelden. Het liefst zou hij dit doen in het “Three little birds” shirt, maar zwart – wit staat hem ook prima. Wegdromend ziet hij zichzelf over 10 jaar wel spelen bij Atletico Madrid. Lukt dat niet, dan heeft hij altijd nog een andere hobby: “Fortnite” en “Call of Duty” spelen. Ook al heeft dit niks te maken met voetbal, hij weet zich hier prima mee te vermaken.

  Als je het Stef vraagt zou hij wel graag een dagje willen ruilen met Romelu Lukaku (Chelsea). Zolang hij maar mag rijden in één van zijn auto’s! En, als kers op de taart, zou hij graag een balletje trappen op het groene tapijt van zijn favoriete club; Paris Saint Germain. Een bezige, snelle, sportieve vent, die voor het lange wachten nu uiteindelijk wordt beloond.

  Stef, heel veel plezier tijdens de wedstrijd SP. Neede – VV Rietmolen!