• Speelronde 23 : Sportclub Neede – VV Buurse

  Voor as zondag, 15 Mei 2022, staat de 23e competitie wedstrijd op het programma in 4B.

  Op het moment van schrijven hebben we 21 wedstrijden gespeeld. Doen er om het kampioenschap nog twee teams mee, Markelo en Delden, is er een middenmoot van 4 teams waarin Beltrum zeer waarschijnlijk de 3e plek zal pakken en is het onderin onwijs spannend.

  Drie verenigingen strijden nog om de rechtstreekse degradatie plekken en 5 verenigingen strijden nog steeds om de nacompetitie plekken.

  Ons 1e elftal kent een erg wisselvallig seizoen, waarin de conclusie nu echt wel is, we presteren ondermaats. Wedstrijden met volop strijd en overgave en goed voetbal worden consequent afgewisseld door wedstrijden met strijd maar zonder enig beleid.

  Laat ik het zo stellen, succes op ons niveau is zeker maakbaar, maar laat zich echt niet plannen. Teveel factoren spelen een te belangrijke rol merk ik. Of het nu teamspirit, blessures, omgevingsfactoren of weet ik wat is. Het werkt gelijk door op deze groep. Op de korte termijn voor Maarten en Nick nog een echte uitdaging om ons in de 4e klasse te behouden en voor Collin een mooie uitdagende job voor de komende seizoenen. Kwaliteit is er, maar moet er op de juiste manier uitgehaald, gestuurd en gepresenteerd worden.

  Ligt het aan de jonge groep, aan de blessure en geschorsten bank, aan de instelling, aan de spelopvatting, ik heb nu zo even geen idee. Wat we met ons allen wel weten is dat als we geen strijd op de mat leggen, wij echt van iedereen kunnen verliezen. Maar daar staat tegenover, dat als we de kop goed hebben staan, we de juiste energie kunnen vinden en als team er staan, we ook echt van elke tegenstander kunnen winnen. De laatste vijf wedstrijden van het seizoen kan het niet anders zijn dan dat we van het laatste scenario uitgaan. En dat we dus op zondag 6 juni kunnen zeggen, we staan op plek 7 hebben er uitgehaald wat er in zat en gaan met een tevreden gevoel richting de vakantie.

  Save the Dates ;

  Zaterdag 11 juni 2022 het grote Regiobank J07 toernooi. Meer dan 60 teams spelen deze dag hun wedstrijdjes 4 x 4 op sportpark ’t Haantje.

  Dinsdag 24 mei 2022 de jaarlijkse sponsoravond van Sportclub Neede, toegankelijk voor alle sponsoren van onze mooie club. Na de geweldige combi's Moszkowicz/Bosz en Derksen/Swart gaan we met Bobbi Eden en Henk Fraser onze grenzen verleggen. Nooit eerder borrelde het testosteron zo nadrukkelijk op in Neede.

  Dan toch nog even over deze wedstrijd, de 23e competitie wedstrijd tegen Buurse.

  Onze buurt vereniging staat op de 12e plek en zullen alles op alles zetten om de teams boven hen in te halen en de onderste twee voor te blijven. Buurse is net zo wisselvallig als onze manschap en we zullen zien wie zondagmiddag de beste wapens heeft om de oh zo belangrijke punten binnen te halen. Dat het water ons beide aan de lippen staat is wel duidelijk.

  Onze tegenstander van vandaag VV Buurse, zijn dit seizoen begonnen met 5 heren senioren teams en 1 dames team. De jeugd afdeling van Buurse speelt samen met HSC’21.

  Voor nu wil ik alle spelers, kader, begeleiders, bestuurders, toeschouwers, de wedstrijdsponsor Machinefabriek Diepenmaat en onze balsponsor Metaalbedrijf Diepenmaat een mooie middag wensen op ons sportpark ’t Haantje. Ook willen wij vanaf deze plek onze Pupil van de Week ; Wies Peddemos, en zijn ouders, een fantastische middag wensen.

  Marc Dieperink

  Voorzitter van Sportclub Neede

 • Sponsor van de week: Machinefabriek Diepenmaat

  Wij, Machinefabriek Diepenmaat Neede B.V., zijn al jaren als sponsor verbonden aan Sportclub Neede. De laatste jaren zijn wij samen met Metaalbedrijf Diepenmaat projectsponsor. Wat onder andere inhoudt dat je de JO17 teams ziet voetballen in shirts met ons logo erop. Maar daarnaast spelen er natuurlijk ook een aantal jongens van ons bij Sportclub Neede.

  Machinefabriek Diepenmaat bestaat al bijna 35 jaar. Wij zitten met ons bedrijf op het industrieterrein in Neede. We zijn een totaalleverancier voor verspaande onderdelen voor de machinebouw. Onze specialisatie ligt bij het verspanen van grotere (machine) onderdelen. We zijn een erkend leerbedrijf. Dat wil zeggen dat we leerlingen in huis opleiden die via de beroeps begeleidende leerweg hun opleiding in de metaal volgen en graag met hun handen aan het werk gaan. Daarnaast hebben we ook op kantoor ruimte voor het opleiden van leerlingen. Denk hierbij aan werktuigbouwkunde of de Smart Industry opleiding.

  Elke vrijdagmiddag wordt onze werkplaats schoongemaakt door een groep jonge mannen. Vaak zitten daar ook leden van Sportclub Neede bij, die bij ons hun (eerste) bijbaantje hebben. We heten je van harte welkom. Op allerlei manier zijn we dus verbonden aan elkaar.

  Vandaag mogen de heren van het eerste elftal aantreden tegen Buurse. En op papier lijkt me dit een mooie wedstrijd voor een overwinning.

  Mannen, succes!

  Namens Machinefabriek Diepenmaat Neede B.V.

 • Pupil van de week:        Wies Peddemos

  De deur wordt geopend door een 18 jaar jongere Lieke Martens. Of was het Oranje-tenue nog van de dag voor dit interview… Koningsdag? Maar nee… Alles in huize Peddemos ademt voetbal.

  Met 3 broers, heeft Wies Peddemos het soms wel te voorduren. Voetbalt de oudste bij de Graafschap en is de rivaliteit op de bank tussen Feyenoord-aanhangers en Twente-fans compleet, toch laat deze dame zich niet uit het veld slaan en gaat vol voor het vrouwenvoetbal.

  Wies is 11 jaar en wil, naast prof-voetbalster, later graag werken met robots. Draait ze af en toe een pirouette en blaast, samen met Crescendo, hoge noten op haar dwarsfluit.

  Dat ze graag een dag samen met Lieke Martens zou willen doorbrengen is geen verrassing. Samen naar de velden van Neede kan Lieke het team van Wies vast nog wel wat tips en tricks leren.

  Waarna ze de wedstrijd Twente – Feyenoord bijwonen. Want dan kan Wies haar andere grote voorbeeld, Kiki van Es, aanmoedigen. Daarna laten ze zich verwennen bij wok Wamelink met heerlijk oriëntaals eten. Waarna ze nog even Fifa spelen en Wies Lieke uitzwaait wanneer deze op het vliegtuig stapt op weg naar Barcelona.

  Een multi talent, die het fanatisme van vaders heeft mee gekregen en het doorzettingsvermogen van moeders. Waar ze dankbaar gebruik van maakt tijdens trainingen bij de Twentse voetbalschool.

  Met deze talentvolle dame komt het vast en zeker goed. En geeft aanstaande zondag, bij de aftrap Neede 1 – VV Buurse, de bal een poeier zoals geen ander.

  Let’s go girl!!