• Speelronde 22 : Sportclub Neede – VIOS B.

Voor as donderdag, 12 Mei 2022, staat de 22e competitie wedstrijd op het programma in 4B.

De eerste grote club activiteiten zijn weer achter de rug, volle bak en vol enthousiasme dat mag zeker gezegd worden en ja, het went snel. We merken wel dat ook onze directe omgeving weer moet wennen aan een vol sportpark het hele weekend met zo af en toe een apotheose op de zondagmiddag. Hierover op een later moment meer, maar gaan we er als voetbal club van uit dat we gezamenlijk kunnen genieten van het weer, de muziek, het voetbal en de gezelligheid.

De afgelopen weken waren zondagmiddag met twee gezichten. De ene zondag volop strijd en overgave en goed voetbal de andere zondag, wel strijd maar zonder enig beleid. Ligt het aan de jonge groep, aan de blessure en geschorsten bank, aan de instelling, aan de spelopvatting, ik heb nu zo even geen idee. Wat we met ons allen wel weten is dat als we geen strijd op de mat leggen, wij echt van iedereen kunnen verliezen. Maar daar staat tegenover, dat als we de kop goed hebben staan, we de juiste energie kunnen vinden en als team er staan, we ook echt van elke tegenstander kunnen winnen. De laatste vijf wedstrijden van het seizoen kan het niet anders zijn dan dat we van het laatste scenario uitgaan. En dat we dus op zondag 6 juni kunnen zeggen, we staan op plek 7 hebben er uitgehaald wat er in zat en gaan met een tevreden gevoel richting de vakantie.

Vanuit de club kunnen we melden dat Frank en zijn manschappen van ons 2e elftal alles in het werk stellen om de onderste plaats te verlaten. Dat ons 3e elftal op zondag 22 mei kampioen kan worden in hun klasse. Het 4e, het 8e elftal en ons dames team er nog even aan moeten trekken om wat punten te vergaren om de 10e plek veilig te stellen.  Dat Neede 5 en Seem, netjes op de 2e plek staan en beide zelfs nog kampioen kunnen worden.

Save the Dates ;

Zaterdag 11 juni 2022 het grote Regiobank J07 toernooi. Meer dan 60 teams spelen deze dag hun wedstrijdjes 4 x 4 op sportpark ’t Haantje.

Dinsdag 24 mei 2022 de jaarlijkse sponsoravond van Sportclub Neede, toegankelijk voor alle sponsoren van onze mooie club. Na de geweldige combi's Moszkowicz/Bosz en Derksen/Swart gaan we met Bobbi Eden en Mario Been onze grenzen verleggen. Nooit eerder borrelde het testosteron zo nadrukkelijk op in Neede.

Dan toch nog even over deze wedstrijd, de 22e competitie wedstrijd tegen VIOS Beltrum.

Onze buurt vereniging staat op de 3e plek en doen nog steeds mee om de 3e periode. De 2e periode ging net aan hun neus voorbij door het op stoom gekomen SV Delden dat hen in een direct duel versloeg en ook nu nog meedoet om de titel in deze 4e klasse B.

Beltrum is een van de meest stabiele teams uit deze klasse en we zullen zien wie vanavond de beste wapens heeft om de eventuele spanning van zich af te spelen en doeltreffend te zijn.

Sportclub Neede en VIOS Beltrum, met als trainer Kevin Vos, zullen tot de tanden toe gewapend zijn om deze “derby” te winnen.

Zoals al vaker gemeld, maar nu wordt het alsmaar dwingender, de punten in Neede houden is nu echt wel noodzaak. Dus, welk strijdplan hebben onze trainers Maarten te Velthuis, Nick van der Luyt en de technische staf uitgewerkt, met welke intentie gaan ze de wedstrijd in om als winnaar deze zondag het veld te verlaten,  we zullen het zien.

Onze tegenstander van vandaag VIOS Beltrum, speelt zijn thuiswedstrijden in Beltrum op Sportpark de Sonders. Zij zijn dit seizoen begonnen met 9 heren senioren teams en 3 dames team. Onder de jeugd afdeling van VIOS spelen 4 juniorenteams en 9 Pupillen teams.

Voor nu wil ik alle spelers, kader, begeleiders, bestuurders, toeschouwers, de wedstrijdsponsor Bakkerij Stroet en onze balsponsor Schildersbedrijf Martijn Kettering een mooie avond wensen op ons sportpark ’t Haantje.

Zoals u zult begrijpen heeft de jeugdcommissie besloten voor donderdagvanavond geen pupil van de week uit te nodigen, dat doen we de eerstvolgende thuis wedstrijd op zondagmiddag weer.

Marc Dieperink

Voorzitter van Sportclub Neede

• Sponsor van de week!

Neede-VIOS Beltrum

Bakkerij Stroet ; Neede- Beltrum

Mooi dat we sponsor van de week zijn met dit duel. Wij bakken zowel in Neede als Beltrum dezelfde stoete en gebak.

Dus je zou zeggen de meeste voetballers loopt der good gezond en fris bie. Ons wordt dan wal eens e vroagt woar juich ie veur.

In dit geval juicht wij beide kanten oet. De elftallen bunt an elkaar e woagt  hoewal Vios `t dit joar iets better dut.

Moar wij nemt an dat Neede veurtied good wat gebak geet etten veur extra energie. Wij gunt beide teams de volle winst!!

Helaas is dat neet meugelijk dus holle wij het op een geliekspel. Dan kan iedereene doarno met een voldoan geveul noar hoes

en de volgende dag wear  fris noar de bakker.