• Sportclub Neede – VV Rood Zwart

  Op het moment van schrijven hebben we 24 wedstrijden gespeeld. Doen er om het kampioenschap nog twee teams mee, Markelo en Delden, staat Beltrum stevig op de 3e plek, en doen er nog 4 teams mee om de 3e periode. Onderin is het nog steeds onwijs spannend, niets is nog beslist en zijn wij zelfs nog niet veilig voor de nacompetitie. Wel is duidelijk dat er nog 3 teams strijden om rechtstreekse degradatie.

  Ons 1e elftal kent een erg wisselvallig seizoen, waarin de conclusie nu echt wel is, we presteren ondermaats, scoren te weinig en krijgen te makkelijk goals tegen. Wedstrijden met volop strijd en overgave en goed voetbal worden consequent afgewisseld door wedstrijden met strijd maar zonder enig beleid. En tuurlijk, succes op ons niveau is zeker maakbaar, maar laat zich echt niet plannen. Teveel factoren spelen een te belangrijke rol merk ik elke zondag maar weer. Of het nu teamspirit, blessures, omgevingsfactoren of weet ik wat is. Het werkt gelijk door op deze groep. De komende 2 wedstrijden is dit voor Maarten en Nick nog een uitdaging om ons in de 4e klasse te behouden en voor Collin een mooie uitdagende job voor de komende seizoenen. Kwaliteit is er, maar moet er op de juiste manier uitgehaald, gestuurd en gepresenteerd worden.

  Vanaf deze plek willen we; Onze G-spelers van harte feliciteren met de 2e plek dit seizoen. Het was tot de laatste wedstrijd spannend en ze zijn zelf, in een onderling duel met AZC, een kwartier lang koploper geweest, maar hun directe concurrent wist toch nog twee maal te scoren. Dus een zure 2e plek op de ranglijst.

  Ons 3e elftal feliciteren met hun dik verdiende kampioenschap in de 6e klasse. Directe concurrent Longa kon het niet bijbenen, waardoor onze jongens afgelopen zondag op de platte wagen konden en er een mooie dag van gemaakt hebben. Onze JO19-1 veel succes wenden de laatste wedstrijd waarin ze nog steeds meedoen om het kampioenschap.

  Save the Date ;

  Zaterdag 11 juni 2022 het grote Regiobank J07 toernooi. Meer dan 60 teams spelen deze dag hun wedstrijdjes 4 x 4 op sportpark ’t Haantje.

  Dan over deze wedstrijd, de 25e competitie wedstrijd tegen Rood Zwart. Deze mooie club uit Delden staat twee plekken boven ons met 3 punten meer, dus aan ons de uitdaging dit punten aantal gelijk te trekken. We zullen zien wie zondagmiddag de beste wapens heeft om de oh zo belangrijke punten binnen te halen. Vrijuit voetballen, kansen benutten, achterin dicht houden en GENIETEN, dan gaat dat goed komen.

  Onze tegenstander van vandaag VV Rood Zwart, zijn dit seizoen begonnen met 10 heren senioren teams en 1 dames team dat voetbalt onder de naam SVO Twickel. Naast de senioren spelen ze met 7 junioren teams en 10 Pupillen teams.

  Voor nu wil ik alle spelers, kader, begeleiders, bestuurders, toeschouwers, de wedstrijdsponsor Cafe Vally’s en onze balsponsor Timmerije BV een mooie middag wensen op ons sportpark ’t Haantje. Ook willen wij vanaf deze plek onze Pupil van de Week ; Luca Hietbrink en zijn ouders, een fantastische middag wensen.

   

  Marc Dieperink

  Voorzitter van Sportclub Neede

 • Sponsor van de week: Café Vally’s

  Café Vally’s is al jaren als sponsor verbonden aan Sportclub Neede. Waaronder zelf een aantal jaren als hoofdsponsor.

  Sinds 2004 is Valentijn ter Braack troste eigenaar van zijn café. De naam kon uiteraard niet veel anders worden dan Vally’s. Tijdens zijn eigen actieve voetbalperiode werd hij door zijn medespelers liefkoosend Vally genoemd, naar zijn italiaanse collegs-spits Vialli.

  Nu staat Valentijn dus al weer 18 jaar achter de tap van zijn eigen café. Geregeld is er wat bijzonders te doen bij Vally’s. Op koningsdag tovert hij met zijn team het Vlearmoesplein om tot een waar festival terrein en voor jong en oud is er dan wat te beleven.

  Als er voetbal op TV is dan is de kans groot dat Valentijn de TV heeft aanstaan. U kunt dan onder een gezellig glaasje drinken de wedstrijd aanschouwen. We zeggen kom gerust eens een keer langs, ga bij mooi weer lekker op het terras zitten, anders is er binnen ook ruimte zat. Vally’s is te vinden aan de Oudestraat 30 in Neede.

 • Pupil van de week:        Luca Hietbrink

  Voor de laatste thuiswedstrijd van deze competitie, mag een topper aanstaande zondag de bal aftrappen. Door een toevallig oefenpartijtje speelt deze allround-middenvelder vanaf z’n 8ste, samen met de JO 10-2 op de Needse velden.

  Luca Hietbrink, oftewel ‘Luca met bril,’ is een Twente-fan. De Grolschveste bezoekt hij regelmatig. En zingt daar luidkeels “Twente – Enschede- olé olé” mee samen met zijn broer, pappa, mamma en zelfs met oma.

  Kijkend naar Twente, droomt Luca ervan om samen met Virgil van Dijk te oefenen aan zijn rechtse hoek. Want met zijn linkerbeen heeft hij al een geweldige poeier in huis.

  (Over thuis gesproken;… Daar wil Luca, in de tuin, wel een voetbalgoal om te oefenen, maar of hij dit voor elkaar krijgt bij moeders??)

  Al rijdend naar de Amsterdam Arena kan een bakkie kip-nuggets met patat er wel in. Ookal is hij een groot Twente-fan, dat stadion heeft hij nog nooit van binnen gezien. Zittend in de dug-out tijdens Nederland - België, ziet Luca Virgil de eindstand bepalen op 5-1.

  Luca, alias Calimero (begonnen op z’n 3de, met witte helm en zwart pak), kan Virgil ook nog wat leren. Maar dan op fietscross-gebied. Met zijn Josh-BMX racet deze NK- en WK-er over circuits waar menigeen zand zou happen.

   

  Hij wil wel heel graag profvoetballer worden bij Twente. En op latere leeftijd bij Bayern München., want dat verdient wel goed. Zodat hij zijn toekomstige vriendin kan onderhouden, want meiden zijn duur!

  Lukt dat eerste niet dan zou hij graag voor de klas willen staan op de basisschool of in het Middelbaar onderwijs als gymleraar.

  Op het moment van het interview/ schrijven was nog niet duidelijk wie de landstitel binnen zou slepen… “Maar dat zal wel Ajax worden.” Al ziet Luca liever de Twentse Ros bovenaan eindigen.

  En om broerlief goed te stemmen, mag het dan, als het echt niet anders is, ook PSV zijn.

  Met deze goedlachse, sportieveling, die de kracht van vaders en de lenigheid van moeders in zijn genen deelt, komt de aftrap, zondag tussen Sp. Neede 1 – Rood Zwart, op het Needse gras zeker goed.

  Luca, heel veel plezier gewenst als Pupil van de Week!!