• Sportclub Neede – UDI

   

  Van de bestuurstafel,

  De eerste zeven competitie wedstrijden zijn gespeeld en zoals altijd gaat dat gepaard met wisselende successen. In ons geval, jammer genoeg, niet erg wisselend, maar teleurstellend. En dat mag gezegd worden met onze huidige stand op de ranglijst. Deze laatste plek went nooit zal ik u zeggen.

  Maar desondanks en dat is juist het mooie aan een vereniging als de onze, kunnen we zeggen en aan den lijve ondervinden dat ons verenigingsleven weer los is. Alle negen senioren op de zondagen, onze 3 senioren + teams op de vrijdagen en het 55+ team op de donderdag, staan elke wedstrijd hun “mannetje:” en brengen zoveel energie en beleving dat we mogen zeggen ; de club bruist, leeft, ademt, vergaderd, discussieert, traint, voetbalt, ontspant en GENIET men weer volop.

  Na twee jaar van afwezigheid, mocht de Financiële Algemene Ledenvergadering weer georganiseerd worden. Ruim 50 leden waren aanwezig. Ereleden, leden van verdienste, jubilarissen en overige leden waren onderdeel van de FALV waar een strakke agenda afgewerkt werd. Contributie, Consumptieprijzen, Verduurzaming, Energiekosten, met als mooie afsluiter het huldigen van 11 jubilarissen, waren belangrijke onderdelen van deze vergadering. Zie verslag op de site.

  Voor onze Wall of Fame in het clubgebouw, zijn bijna alle team foto’s van seizoen 2022-2023 gemaakt. Gesprekken en presentaties van en met FC Twente Voetbal academie en onze jeugdcommissie zijn geweest, om o.a. te kijken naar uitbreiding van samenwerking op basis van het geldende convenant. Mooi om te zien dat na jaren van investering in tijd, energie en geld, we met trots mogen zeggen dat onze jeugdteams in kwantiteit maar zeker ook in kwaliteit en niveau groeien. Dit blijft ook andere opleiders in de regio niet onopgemerkt. Technisch kader en alle direct betrokkenen, ga vooral zo door.

  Afgelopen week is duidelijk geworden dat alle offertes van aannemers voor renovatie en aanpassing van de tribune geaccordeerd zijn. Na dit ook in onze ledenvergadering besproken te hebben, kunnen we z.s.m. starten met de noodzakelijke verbouwingen. Zodra de verbouwing gestart is, zullen wij u wekelijks informeren over de status hiervan.

  Daarnaast is het u wellicht opgevallen dat we in ons clubgebouw alle verlichting aanpassen naar Led.

  Ook proberen we deze maand de ( onderhandelingen over ) camerabewaking afgerond te hebben, zodat we vanaf komend jaar elke vorm van bewuste of onbewuste vernielingen en wangedrag gelijk bij de kop kunnen pakken. Nu niets doen is geen optie meer.

  A.s. zondag speelt ons 1e elftal thuis tegen UDI uit Enschede. Twee seizoenen terug waren zij een van de topploegen uit 4C en ja, een bekende en stugge tegenstander die we met volle overtuiging en de juiste intentie te lijf moeten gaan deze zondagmiddag. Punten zijn MEER dan welkom, maar dat komt niet vanzelf, daar moeten we wel wat voor doen. Dat dit de afgelopen weken net even de verkeerde kant op viel, wil niet zeggen dat dit geluk, lees punten, vanmiddag niet onze kant opvalt. Spelers, begeleiders, staf, toeschouwers, sponsoren en overige direct betrokkenen bij ons club, HEEL VEEL Succes vanmiddag.

   

  Wij als bestuur hebben er zin in en verwelkomen u graag a.s. zondag, naast onze pupil van de week en onze wedstrijd en bal sponsoren, op ons sportpark.

 • Pupil van de week:    Milan van de Laar

   

  Speelt deze Needse middenvelder later misschien bij Real Madrid? Of wordt het toch de politie?

  Als het aan Milan van de Laar ligt groeit hij, via de Heracles Twente Academie, uit tot profvoetballer. Want ook die pet past hem. Deze rechtsbenige snelheidsduivel mag zich zondag 20 november 2022 pupil van de week noemen tegen UDI. En de eindstand wordt 4 – 2.

  Bij zijn team JO 10-1 heeft hij het erg naar zijn zin. Al vindt hij de ‘uitlegstops’ niet altijd leuk, want dat gaat van je voetbaltijd af.

  Graag zou hij samen met het team een dag Hellendoorn beleven in Twente outfit. Een broodje knakworst hoort daar ook bij. En ’s avonds met z’n allen naar het zelf-kies-restaurant. Laat het dan ook zijn verjaardag zijn, zodat hij tijdens het wokken cadeaus uit kan pakken. Waarna ze met z’n allen gaan kamperen bij Camping den Blanken. Gezellig toch?!

  Deze creatieve tekenaar een fervent trampolinespringer draait zijn hand niet om voor een mandala-ontwerp, of een front flip, laat staan een dubbel salto. Actie, dat zit in hem. Dat moeders niet altijd blij is met Milan’s andere hobby valt te snappen. Een uitspatting met Gravitrax en Hubelino beslaat namelijk de hele woonkamer. Maar de bouwwerken zien er wel fantastisch uit. Helemaal als zijn grote broer Jesse zich er mee gaat bemoeien.

  Tijdens mijn vragenrondje en een kop koffie, kreeg ik de hele uitleg over Bounceball en Kingen. Spelletjes die Milan graag doet tijdens pleingym op OBS de Marke.

  Buiten spelen met vrienden doet hij ook veel, al zal daar toch altijd wel een bal aan te pas komen. En anders is zijn vader de klos. Want veel trucs heeft hij van hem geleerd. Terwijl het doorzettingsvermogen en de creativiteit via moeders bloed door zijn aderen stroomt, is er één zin die vaak terug komt en voor Milan’s toekomst goed van pas komt: Geloof in jezelf, dan weet je zeker dat je de dingen kunt doen die je wil.

  Deze rechtsbenige kanjer trapt a.s. zondag af op ons hoofdveld. En heeft hier mega veel zin in.

  Een mooie en sportieve middag gewenst Milan!

 • Sponsor van de week:OVM Verzekeringen

  U kunt bij ons terecht voor advies over verzekeringen en hypotheken. We adviseren particulieren, zakelijke klanten en agrarische ondernemers. Een persoonlijk advies, een eerlijk product en een kantoor bij u om de hoek. Dat vindt u bij ons. We kennen u en de regio waar u woont. Zo kunnen we uw vragen beantwoorden met heldere oplossingen.

  Wij hebben kantoren in Neede, Borculo en Winterswijk. Loop gerust even binnen. U bent van harte welkom!

  Wij zijn ook een organisatie die graag maatschappelijk betrokken is bij lokale projecten, verenigingen en evenementen in ons werkgebied. Daarom zijn wij al jaren trotse sponsor van Sportclub Neede, een hele actieve maar vooral ook een gezellige en laagdrempelige club!