• Sportvrienden,

  Op het moment van schrijven is Ronald Koeman net ontslagen, spelen de amateurs tegen de profs hun bekerwedstrijden, speelt Robin over een maand zijn laatste wedstrijd bij ons G-team en zie ik dat onze JO11-1 spelers a.s. zaterdag mogen spelen tegen VBV De Graafschap JO11-2 in de competitie. Maw het leeft weer, voetbal in alle geledingen, waar en op welk niveau dan ook.

  Ervan uitgaande dat sport en voetbal in het bijzonder niet weer stilgelegd wordt a.s. dinsdag.

  Nu Dooooooooor.

  Sportclub Neede is dit seizoen begonnen met welgeteld 24 jeugdteams, een florerende G-Afdeling, 10 senioren teams, de heren 35+, 45+ en 55+ en natuurlijk het dames 25+ team. En we zien elke week weer dat er nieuwe leden bijkomen in zowel de jeugd als bij de senioren afdelingen.

  Voor ons als club een mooie uitdaging dit weer in goede banen te leiden, te beginnen met onze Financiële Algemene Ledenvergadering op maandag 22 november 2021. Waarvoor natuurlijk alle leden van 16 jaar en ouder en de ouders/verzorgers van de leden jonger dan 16 jaar uitgenodigd zijn.

  Vanuit de bestuurskamer kunnen we melden dat wij er alles aan zullen doen om ons park 2.0, toekomstgericht en duurzaam in te richten. Dat betekent naast meer fijne zitplekken voor een hapje en een natje, LED verlichting, Zonnepanelen en bouwen aan een VITAAL Sportpark. Waar het voor al onze leden en vrijwilligers maar ook alle inwoners uit Neede en daarbuiten fijn vertoeven is.

  We willen wel weer graag onderstaande onder de aandacht blijven brengen ;

  Zonder clubscheidsrechter kun je fluiten naar de wedstrijd. Bij de start van deze competitie groeit een joekel van een probleem: het tekort aan scheidrechters. Of de kwestie voldoende wordt onderkend in het amateurvoetbal, blijft de vraag, ook bij ons. Met 32.000 duels per speelweekend kun een ieder zich voorstellenis dat het inplannen een gigantische operatie is, waaruit ook meteen de uitdaging blijkt: structureel komt het amateurvoetbal nu al tussen de 1.000 en 1.500 arbiters tekort.

  Dan de wedstrijd, de 6e competitie wedstrijd tegen Hector uit Goor.

  Onze tegenstander van vandaag staat op de laatste plaats maar wij weten als geen ander, dat zij elke zondag vol aan de bak gaan en ook hier voor een verrassing kunnen zorgen. Onze laatste wedstrijd

  ( uit tegen FC Eibergen ) ging troosteloos verloren, dus ook wij weten dat we er gewoon moeten staan om lekker te blijven meedoen in deze mooie klasse.

  Welk strijdplan hebben onze trainers Maarten te Velthuis, Nick van der Luyt en de technische staf uitgewerkt, met welke intentie gaan ze de wedstrijd in, we zullen het zien.

  Onze tegenstander , SV Hector speelt zijn thuiswedstrijden op accommodatie ’t Doesgoor in Goor en ze zijn dit seizoen 2021-2022 met 7 senioren teams, 4 junioren en 9 pupillen teams begonnen aan de competitie.

  Voor nu wil ik u allen en in het bijzonder natuurlijk Siem Ebben, als onze Pupil van de week, Machinefabriek Diepenmaat als balsponsor en Metaalbedrijf Diepenmaat als wedstrijdsponsor, een mooie middag wensen op ons sportpark ’t Haantje. Waar we hopelijk een mooi potje voetbal kunnen aanschouwen en de punten in Neede blijven.

  Marc Dieperink

  Voorzitter van Sportclub Neede

 • Sponsor van de week. Metaalbedrijf Diepenmaat.

  Wij, Metaalbedrijf Diepenmaat B.V., zijn al jaren als sponsor verbonden aan Sportclub Neede. De laatste jaren zijn wij samen met Machinefabriek Diepenmaat projectsponsor. Wat onder andere inhoudt dat je de JO17 teams ziet voetballen in shirts met ons logo erop. Maar daarnaast spelen er natuurlijk ook een aantal jongens van ons bij Sportclub Neede.

   

  Metaalbedrijf Diepenmaat B.V. bestaat al meer dan 45 jaar. Wij zitten met ons bedrijf op het industrieterrein in Neede. We zijn gespecialiseerd in het maken van zware frames, fundatieplaten, tank- en apparatenbouw en machinedelen. Met een combinatie van 25 medewerkers, een breed machinepark (snijden, knippen, walsen, zetten boren en zagen), keurlassen, 6.300 m2 vloeroppervlak met ruime hijscapaciteit (50 ton) kunnen we onze klanten een gepast product leveren.

   

  We zijn een erkend leerbedrijf. Dat wil zeggen dat we leerlingen in huis opleiden die via de beroeps begeleidende leerweg hun opleiding in de metaal volgen en graag met hun handen aan het werk gaan. Daarnaast hebben we ook op kantoor ruimte voor het opleiden van leerlingen. Denk hierbij aan werktuigbouwkunde of de Smart Industry opleiding.

  Elke vrijdagmiddag wordt onze werkplaats schoongemaakt door een groep jonge mannen. Vaak zitten daar ook leden van Sportclub Neede bij, die bij ons hun (eerste) bijbaantje hebben. We heten je van harte welkom. Op allerlei manier zijn we dus verbonden aan elkaar.

  Vandaag mogen de heren van het eerste elftal aantreden tegen Hector. En op papier lijkt me dit een mooie wedstrijd voor een overwinning. Mannen, succes!

  namens

  Metaalbedrijf Diepenmaat B.V.

 • Woordje van de staf.

   

  Beste Sport(club)-vrienden,

  De rookwolken van de derby van vorige week zijn inmiddels opgetrokken. Helaas trokken we in Eibergen voor het eerst sinds maart 2013 weer eens aan het kortste eind. De wedstrijd was gelijkwaardig, maar Eibergen sprong zorgvuldiger met de kansen om dan dat wij dat deden. Dat resulteerde uiteindelijk in een teleurstellend resultaat. Wat zeker niet teleurstellend was, was de ambiance op sportpark De Bijenkamp, waar Neede-Noord weer eens een kunststukje liet zien. Als vereniging mogen we denk ik trots zijn op zo'n supportersvereniging.

  De week ervoor werd gelukkig wel gewonnen van een gehavend Diepenheim, waarmee de eerste driepunter van het seizoen werd genoteerd. In eigen huis werd het maar liefst 6-1. Zaak dus om dat een vervolg te geven in de thuiswedstrijd van deze week tegen Hector. De ploeg uit Goor staat op dit moment laatste in de 4e klasse B, maar wist toch vorige week een punt te behalen tegen Delden. Delden bezet op dit moment de 3e positie in onze klasse, dus dat mag een verrassing genoemd worden.

  Hector kennen we nog van het afgebroken coronaseizoen '19/'20 waarbij de groen-witten niet al te hoge ogen gooiden in de competitie. Toch hadden we zowel uit als thuis niet makkelijk. Thuis bleef het 0-0 en in de uitwedstrijd werd uiteindelijk nipt met 0-1 gewonnen. Voor ons een stugge tegenstander blijkbaar. We gaan zien hoe de verhoudingen deze wedstrijd liggen. Als we niet in een positie terecht willen komen waarbij we voorlopig naar beneden moeten kijken op de ranglijst dan telt er maar één ding; en dat is winnen. Lukt dat, dan nestelen we ons voorlopig in de brede middenmoot waar de onderlinge verschillen erg klein zullen zijn. Prima ingrediënten voor een mooie competitie in ieder geval. Maargoed dat is in de toekomst kijken, eerst de focus op de aankomende wedstrijd tegen Hector.

  Wij wensen eenieder een fijne wedstrijd toe.

  Bas de Wit

  Teammanager

 • Pupil van de week:             Siem Ebben!

   

  Pupil van de week Siem Ebben Sp. Neede – SV Hector Zondag 31 oktober 2021

  Deze snelheidsduivel vliegt samen met zijn team JO-13-2 over de Needse velden.

  Elke maandag en woensdag maakt deze spits, tijdens de training, het gras een stukje korter.

  Een partijtje tegen andere teams, oefenen op snelheid, samenspel en af en toe ouwehoeren,

  het kan allemaal in het team getraind door Stijn Markerink.

  Zou Siem €100,- uit mogen geven, dan zou hij dit besteden aan felgekleurde, schokbestendige palen voor zijn team tijdens de behendigheidstraining. Ziet hij zichzelf graag over 10 jaar carrière maken bij de politie. Al is profvoetballer zijn bij FC Twente ook een prima alternatief. Waar hij dan samen met Jayden Oosterwolde uiteindelijk in het grote Nederlands Elftal gaat spelen.

  Hij is gek van spelletjes. Of dit nu op zijn telefoon is, met de Play Station, of samen met de hele familie rond de tafel een spelletje Monopoly. Siem’s perfecte dag is een balletje trappen met Mbappé bij Paris Saint Germain, waarna ze als “matties” samen met Messie en Neymar alle achtbanen uitproberen in Disneyland Parijs.

  Een sportieve jongen die heel veel zin heeft om op de middenstip a.s. zondag de bal af te trappen voor de wedstrijd SP. Neede – SV Hector.

  Wij wensen Siem een sportieve wedstrijd toe, tussen SP. Neede en SV Hector