• Voetbalvrienden

   

  De vakantie is voorbij en daarmee is het verenigingsleven ook weer los.

  Fijn; het bruist weer op de sportparken. Dit dankzij alle goede voorbereidingen van commissies, collega bestuurders, technisch kader en vele vrijwilligers.

  Elftallen zijn ingedeeld, nee en zeker niet zonder slag of stoot. Hobbels in welke vorm dan ook zijn genomen en moeten nog vaker worden genomen, maar met het enthousiasme van al onze vrijwilligers gaat ons dat ook nu zeker weer lukken. Sportclub Neede start dit seizoen met 13 seniorenteams, 8 junioren teams en 14 pupillen teams.

  Dit seizoen voetbalt er onder de Sportclub Neede vlag ook weer een zaalvoetbal team. Op de maandagavonden spelen deze heren hun wedstrijden in de sporthal in Neede.

  Vanaf deze plek willen wij als bestuur, ieder lid, van de JO7 t/m de 55+, iedere vrijwilliger, elke sponsor, elke donateur en alle mensen die elke dag maar weer met de club bezig zijn heel veel plezier, succes, sportiviteit en geluk wensen voor dit seizoen.

  Onze voetbalvereniging verbindt mensen in ons dorpen en in de wijk.

  Voor ons als Sportclub Neede liggen hier kansen om samen met de Sportfederatie Berkelland en onze collega verenigingen maatschappelijke activiteiten te ontplooien en mede daardoor een vitale sportvereniging te blijven. Vitaal blijven is een uitdaging met de stijgende energieprijzen.

  De KNVB heeft gelukkig de politieke lobby op dit thema geïntensiveerd. Wat het ook mag opleveren.

  Woorden van onze koning van afgelopen dinsdag kunnen 1 op 1 op de kernwaarden van onze club gelegd worden. Verbondenheid, Gezelligheid, Sportief, Vitaal, Saamhorigheid en RESPECT worden in veel meer woorden benoemd in de troonrede als zijnde ; tegenstrijdigheden en onzekerheid.

  Al deze besproken onderwerpen zijn bepalend voor de manier waarop wij en onze kinderen straks wonen, werken, ondernemen, SPORTEN en met elkaar samenleven.

  Daar zijn wij als club dagelijks mee bezig en zal breed gedragen moeten worden door onze eigen beleidsbepalers en iedere vrijwilliger daarom heen. De toekomst wacht niet.

  A.s. zondag speelt ons 1e elftal thuis tegen SV Delden. De club die afgelopen jaar de promotie naar de 3e klasse net gemist heeft. Met de nieuwe trainer, Colin Stokkers, gaan onze jongens een nieuw seizoen in met mooie uitdagingen en reële, na te streven, doelen.

  Voor degene die het ontgaan is, onder onze tribune heeft op dinsdagochtend 06-09-2022 hevige brand gewoed en mag de tribune daarom tot nader bericht NIET betreden worden.

  Wij als bestuur hebben er zin in en verwelkomen u graag a.s. zondag, naast onze pupil van de week Mart Saaltink, en onze wedstrijd (Elite B.V.) en bal (Jumbo Leussink Neede) sponsoren, op ons sportpark. 

  Tot zondag

 • Pupil van de week:           Mart Saaltink

  Aankomende zondag zal de aftrap worden gedaan door Mart Saaltink.

  Dé Antony (Matheus dos Santos) van de lage landen speelt, met zijn 9 jaar, in de JO 11-1.

  Daarnaast laat hij zijn superkrachten iedere woensdag zien tijdens de training bij het “Onder 11 traject” aan de FC Twente – Heracles academie.

  Voetbal zit Mart in zijn bloed. Zijn vader trapt, als de blessures het toelaten, nog een aardig balletje. Opa Henk -en Gerrit speelden vroeger voor het Needse elftal. En laat nu opa Appie zijn kleinkinderen regelmatig op de gevoelige plaat vastleggen met prachtige actie-foto’s.

  En dan uiteraard niet te vergeten dat Mart de lenig- en behendigheid van moeders kant heeft meegekregen. “It’s all-in the family!”

  Is Mart niet op het voetbalveld, dan is de achtertuin het toneel van ‘rainbow flips’en andere panna’s. Maar ook de trampoline wordt door Mart, samen met zijn broer en zusje, nog veelvoudig gebruikt. Als een ware spiderman, in het gouden trainingspak van zijn favoriete club, springt hij van hot naar her. Al zouden een paar doeltjes het nog leuker maken.

  Een rustige jongen, zo op het eerste gezicht. Maar, zoals in de wandelgangen wordt gefluisterd gaat hij nog wel eens buikschuivend door de kleedkamer met zijn teamgenoten. Daar zal binnenkort, door zijn trainer Ingmar Vos en leiders Reinoud Vos en Niels Knoef, een tandenborstel als schoonmaakgerei tegenover staan. Al draait het uiteraard zowel bij dit drietal, als bij Mart en zijn team om voetbal.

  Curacao is voor Mart the place to be om te snorkelen met schildpadden. En laat nu ook net zijn favoriete speler van dit eiland komen, Jurriën Timber. Samen met hem zou Mart het liefst, als hij 17 is, bij Twente spelen, waarna de overstap naar Liverpool niet groot zal zijn voor dit talentje. En slijt hij, vanaf z’n 30ste, zijn voetbalcarrière bij Ajax. Waarna hij daar coach-trainer wordt. Een mooi toekomstbeeld. Al mag hij er nu alleen nog maar over dromen.

  Zondag begint het seizoen 2022 – 2023 tegen SV. Delden. En als de veters weer strak zijn aangetrokken zal Mart zorgen voor een mooie opening van dit seizoen.

  Heel veel plezier gewenst kanjer!

 • Woordje van de Staf.

  Ik wens alle sportclub vrienden van harte welkom bij de start van het nieuwe seizoen waarin ik, na een aantal jaren actief te zijn bij omringende verenigingen als trainer, weer terug ben ‘op het oude nest’ zoals men dat noemt.

  Nadat het bekend werd dat het duo Maarten te Veldhuis en Nick van de Luit, die een mooie basis hebben gelegd, naar VIOS Beltrum zouden vertrekken en de wegen tussen Sp. Rekken en mij gingen scheiden, was het contact snel gelegd om in gesprek te gaan. Dit resulteerde van beide kanten vertrouwen om komend seizoen met elkaar uitdaging aan te gaan om Sp. Neede een volgende stap te laten zetten in de ontwikkeling van de spelersgroep.

  Het startpunt van de voorbereiding was om voor de vakantieperiode een aantal keren te gaan trainen om een indruk te krijgen van deze groep en officieel vanaf 12 augustus te starten met de voorbereiding.

  Ik trof een gretige, gemotiveerde en leergierige groep aan die het besef hebben dat we ‘als team’ moeten gaan opereren nadat er een aantal sterkhouders besloten lager te gaan spelen.

  Hierbij is een goede organisatie als het gaat om balbezit van de tegenstander, en de juiste keuzes te maken in balbezit, van groot belang.

  Op basis hiervan hebben we tegen sterke tegenstanders oefen- en bekerwedstrijden gespeeld waarin onder serieuze weerstand deze aspecten onder de aandacht kwamen.

  Ondanks de matige resultaten zien we dat er progressie gemaakt wordt.

  De laatste bekerwedstrijd afgelopen dinsdag tegen S.V. Enter zagen we dat dit het geval is en een basis is gelegd is voor de competitie en in het bijzonder de eerste wedstrijd tegen S.V. Delden.

  Gezien de resultaten van vorig seizoen en ervaringen van wedstrijden tegen Delden weten we dat dit een van de ploegen is die geacht wordt om in de bovenste regionen te eindigen in deze sterke 4e klasse B.

  Dit betekent dat we de bovengenoemde aspecten optimaal moeten gaan uitvoeren deze belangrijke eerste wedstrijd aan moeten gaan om een goed resultaat te behalen.

  We hopen op steun vanuit de club deze groep te motiveren en een positieve invloed te geven.

  Te beginnen a.s. zondag tegen S.V. Delden. 

  Tot zondag 14.00!

 • Sponsor van de week:   Elite B.V.

  Beste vrienden van SP Neede,

  Langzaamaan maken we ons op voor het nieuwe seizoen. We kunnen terugkijken op de eerste ‘normale’ zomer zonder allerlei (Corona) beperkingen. Het leven werd weer volop gevierd, mensen bezochten massaal de horeca en de economie draaide als nooit tevoren. Aan de andere kant is er de oorlog in Oekraïne en zijn er uitdagende omstandigheden op gebied van (beschikbaarheid) van personeel, grondstoffen en de hoge energieprijzen. Als familiebedrijf lopen we hier niet voor weg, verzetten we de bakens en passen ons op de gewijzigde omstandigheden aan.

  Op de voetbalvelden in Neede liggen ook uitdagingen te wachten. Ook hier zal het nodige aanpassingsvermogen vereist worden. SP Neede 1 gaat het seizoen starten met een nieuwe, jonge groep, onder leiding van Colin Stokkers en Bertjan Heupers. Daarnaast zit het damesvoetbal enorm in de lift. Mede dankzij het onlangs gehouden EK is de belangstelling steeds groter.

  Ook voor SP Neede geldt dat het damesvoetbal onverminderd populair is en we zijn benieuwd naar de prestaties dit seizoen!

  Last- but not least willen we een lans breken voor alle geweldige vrijwilligers. Zonder hen kan de club niet draaien, onze dank en waardering is groot!

  Heel veel (voetbal)plezier gewenst!

  Elite B.V.