• Voetbalvrienden

  Deze zondagmiddag; thuis tegen Sc Meddo, onze eerste thuiswedstrijd van seizoen 2023-2024.

 • We mogen weer. Teams zijn ingedeeld. Kader is aangesteld. Trainingen met volle bezetting. Doelen zijn vernieuwd. Ballen zijn opgepompt. Hesjes zijn uitgedeeld. Koelingen zijn aangevuld, m.a.w. de verschillende competities zijn gestart. Wel geteld 15 pupillen teams, 6 junioren teams, 9 senioren teams op de zondag, 1 team in de zaal en 4 teams door de weeks, mogen we wederom trots zijn met ons allen dat we dit seizoen zoveel zwart – witten mogen begroeten op de Achterhoekse en Twentse velden.

  Er is weer “Reuring” en het sportpark krijgt steeds meer vorm. Mede door de inzet van al onze vrijwilligers die dag in dag uit klaar staan om deze club te laten stralen, dank daarvoor.

  Neemt niet weg dat we telkens maar weer met teruggedrongen worden naar de realiteit.

  Ook afgelopen week is er weer een stelletje onverlaten op ons sportpark aanwezig geweest die dachten zaken te moeten vernielen. Gelukkig hebbende camera’s op ons sportpark alles waargenomen en zullen deze jongens en meiden binnenkort door de wijkagent uitgenodigd worden. Wij als bestuur gaan erop toezien dat dit soort vandalisme gelijk bij de kop gepakt en benoemd zullen worden.

  Sportpark Haantje de Voorste krijgt steeds meer vorm. De 1e projectteams zijn samengesteld en de binnenkort zullen we de eerste concrete plannen delen met al onze leden. De afgelopen maanden hebben we binnen de club zeer “vruchtbare” sessies gehad over ons nieuwe vrijwilligersbeleid. Het in onze ogen best werkende vrijwilligersbeleid wordt op zeer korte termijn besproken met teams, ouders van leden en commissies.

  De kennismakingscommissie die de aftrap zal verrichten krijgt nu echt vorm en zij zijn op de achtergrond al druk doende met de 1e intake gesprekken met ouders en leden.

  Wat de 5e klasse ons 1e heren elftal gaat brengen, qua indeling, nu nog geen idee, wat we wel weten is dat men achter de schermen druk bezig is met de herstructurering van de 1e en 2e selecties. Het algehele voetbalniveau moet omhoog en daar is iedereen zich van bewust. Onze beide dames teams zijn ook gestart, het 1e team in de 3e klasse en het 2e team in de 5e klasse. Ook hen allen, kader, spelers en direct betrokkenen willen wij als bestuur heel veel succes wensen met hun seizoen.

  Deze zondagmiddag; thuis tegen Sc Meddo, onze eerste thuiswedstrijd van seizoen 2023-2024.

  Sc Meddo speelt op dit seizoen met 8 jeugdteams, 1 dames, 5 heren teams en 2 heren + teams.

  We hopen, net als u allen, op een energieke, enerverende, sportieve, doelpuntrijke en mooie middag waar we nu afspreken dat we de punten in Neede houden.

  Vanaf deze plek willen we ook onze balsponsor Jumbo Leussink Neede en onze wedstrijd sponsor Elite BV hartelijk danken voor hun bijdrage ook dit seizoen weer. Ook een warm welkom aan onze pupil van de week Lola Wijdenes.

  Voor nu wensen wij een ieder veel succes met hun competitie wedstrijden en hopen we in ieder geval op een mooi weekend wat onze club betreft.

  Save the Date; maandag 20 november onze Financiële Algemene Leden Vergadering in ons clubgebouw.

  Namens ons Algemeen Bestuur

  Marc Dieperink

   

 • Pupil van de Week

  Onze eerste pupil van de week is er niet zomaar één: het is namelijk een echte filmster. Daarnaast is ze ook nog eens een hartstikke goede voetbalster. Dit gaat over de 9-jarige Lola Wijdenes.

  Naast voetbal is ze ook gek van Lego. Hiermee maakt ze prachtige creaties, waaronder een rijdende trein, ruimteschip en een piratenschip.

  Het fanatisme van papa en de eigenwijsheid van mama gebruikt Lola tijdens de voetbalwedstrijden van haar lievelingsclub: Ajax. Als ze bij de wedstrijd zijn, gaat ze samen met papa helemaal op in het spel. Zo ook op 21 september tijdens de groepsfase tegen Marseille. Normaal gesproken gaan ze bij winst naar de McDonalds en bij verlies naar de KFC.

  Als Lola voor één keer een wonder zou mogen verrichten, zou ze graag afreizen naar Barcelona. Daar zou ze graag met haar held Johan Cruijff en alle andere oud-spelers van zijn laatste team een potje willen voetballen in het Camp Nou stadion. Als afsluiter van deze dag zou ze dan graag in een strandtentje een grote pan paella willen bestellen.

  Met haar team zou ze graag een keer naar Jumping XL gaan om deze dag uiteindelijk af te sluiten bij de McDonalds.

  Lola heeft heel veel zin om dit seizoen af te mogen trappen aanstaande zondag om 14:00 uur tegen SC Meddo.

  Lola, veel plezier en succes! 🤩

 • Woordje van Binnenuit

  Beste Sport(club) vrienden,

  Namens de complete selectie van Sportclub Neede 1 heten wij u van harte welkom op Sportpark 't Haantje voor de eerste thuiswedstrijd van dit nieuwe seizoen. Ook een speciaal welkom aan onze gasten uit Meddo en hun nieuwe hoofdtrainer Bjorn Koldeweij. Een oude bekende, want Bjorn heeft in het verleden de A1 (JO19) van Sportclub getraind, met destijds ondergetekende als doelman én hij was mijn opvolger als trainer bij het 2e elftal van SV Grol.

  Op het moment van het schrijven van deze voorbeschouwing hebben we net onze eerste nederlaag in deze regionale 5e klasse geleden, wat uiteraard een zeer teleurstellend resultaat was tegen onze buren in Rietmolen. Ondanks de nederlaag proberen we de positieve punten van afgelopen zondag mee te nemen in het vervolg van de competitie. We kijken ook zeker niet weg van de ontwikkeling die we met onze jonge groep moeten doormaken. Als we zoveel balbezit hebben in een wedstrijd als afgelopen zondag, dan moeten we onszelf in staat stellen om dit om te zetten in kansen en doelpunten, want daar draait het uiteindelijk simpelweg om in het voetbal. We nemen de lessen mee en streven naar een positief vervolg.

  SC Meddo herstelde zich na een uitnederlaag bij Haaksbergen afgelopen weekend en boekte een mooie zege op DEO, waardoor ze een mindere start ombogen naar een positief vervolg. SC Meddo degradeerde, net als ons, vorig seizoen uit de 4e klasse. We verwachten dan ook een sterke tegenstander en aan ons de taak om onze eerste thuiswedstrijd om te zetten in een overwinning.

  We zijn blij en trots om te zien dat Sportclub Neede leeft in het dorp, bij vrijwilligers, donateurs, Supportersvereniging Neede-Noord en vele andere supporters. We waarderen de steun die we vorig weekend hebben ontvangen en zijn blij met die ondersteuning. Nu is het aan ons om ervoor te zorgen dat er in de komende periodes naast de gezelligheid ook weer successen worden geboekt, na de degradatie van afgelopen jaar. Met een vernieuwde en verjongde selectie en een competitie met veel regionale tegenstanders, zijn alle ingrediënten aanwezig.

  Als hoofdtrainer kan ik jullie melden dat we inmiddels al een groot aantal weken ontzettend hard werken om ons te ontwikkelen. We werken samen hard om te verbeteren op alle onderdelen die nodig zijn om de gewenste resultaten te behalen. We hopen dat dit zich snel zal vertalen naar een herkenbare speelstijl, prachtige doelpunten en een groot aantal punten!

  Hopelijk kunnen we ook deze zondag weer rekenen op de steun van onze trouwe supportersschare!

  Kevin Vos, hoofdtrainer 

 • Sponsor van de week:Elite BV

  Een nieuw seizoen staat voor de deur en traditioneel mogen wij, als sponsor dan een woordje tot u richten. SP Neede heeft ambities, want de eerste selectie is opnieuw in de steigers gezet onder leiding van Kevin Vos en Gerben Vrielink.

  Hen wacht de schone taak om SP Neede heren 1 terug te brengen in de 4e klasse. Een mooie parallel met ons familiebedrijf, want ook dat heeft de afgelopen tijd (letterlijk) in de steigers gestaan. Terwijl het nieuwe trainersduo gestaag bouwt aan een winnend elftal, bouwen wij een nieuwe fabriek om te kunnen voorzien in de groeiende vraag naar onze producten. In beide gevallen uitdagingen van formaat, maar met een duidelijk doel en perspectief voor de toekomst.

  Net als de mannen en vrouwen bij SP Neede lopen wij er niet voor weg. En elke sportman- en vrouw zal het weten, samen staan we sterk en als team kun je heel ver komen! Wij hebben er alle vertrouwen in dat in Neede wat moois ontstaat en dat we een mooie tijd tegemoet gaan. Als sponsor maken we daar graag deel van uit, samen met alle vrijwilligers, supporters en natuurlijk de dames en heren op ’t veld. Veel succes dit seizoen!

 • Sponsor van de Week

 • Balsponsor