• Voetbalvrienden

  De eerste competitie wedstrijden zijn gespeeld en zoals altijd gaat dat gepaard met wisselende successen. Maar desondanks en juist daarom, kunnen we zeggen en aan den lijve ondervinden dat ons verenigingsleven weer los is. In de club bruist, leeft, ademt, vergaderd, discussieert, traint, voetbalt, ontspant en GENIET men weer volop.

  Dit betekent nog niet gelijk de daarbij behorende resultaten voor ons 1e en 2e, maar dat gaat met deze twee jonge teams zekergoed komen. Beide dames teams staan zeker hun “mannetje” en hebben hun 1e twee wedstrijden gewonnen. Over de overige senioren teams volgt deze maand ook de nodige en terechte media aandacht. 

  Vanuit de club kunnen we zeggen dat onze nieuwe Horeca verantwoordelijke Joyce, alle kantinevrijwilligers heeft uitgenodigd voor een introductieavond. Nieuwe gezichten, nieuwe afspraken, nieuwe reglementen en nieuwe kaders zijn afgestemd. Fijn dat ook deze fanatieke groep vrijwilligers er ook dit seizoen weer is. Vanaf vorig weekend zijn we bezig alle teams op de foto te zetten, zodat we hopelijk op korte termijn de wand van de BSO en onze bestuurskamer, mooi kunnen aankleden met al onze spelers en kader.

  Zoals jullie allen hebben gezien doen ook wij meer met de Grote Club Actie. Steun ons en koop loten bij onze jeugd en senioren teams. Ook wij kunnen deze financiële steun erg goed gebruiken.

  We zullen spoedig ons Organogram presenteren, waaruit duidelijk moet worden wie waarvoor verantwoordelijk voor is en waar men voor welk vraagstukmoet zijn. Dit aangevuld met onze aangepaste Missie en Visie zijn de basis voor een nieuwe aftrap van seizoen 2022-2023. Dat we dit ook bespreken tijdens onze FALV op maandag 14-11-2022 lijkt ons duidelijk. Dat aangevuld met onze verwachtingen wat betreft alle inkoop kosten, verduurzaming, contributie en kantine prijzen en ons nieuwe vrijwilligersplan zorgt hopelijk voor een mooie volle agenda en niet onbelangrijk, volle zaal.

  Deze week hopen we meer duidelijkheid over de tribune brand en de ontstane schade en herstelwerkzaamheden te horen, zodat we dat ook gelijk met jullie kunnen delen. Aannemers zijn druk doende de juiste inschatting van de schade en bijbehorende offertes te maken. Naast de camera bewaking op ons sportpark, gaan we dit jaar doorpakken wat betreft LED verlichting, zowel op de velden als in ons gehele clubgebouw. Nu niets doen is geen optie meer. Te lang wachten gaat nog meer geld kosten.

  A.s. zondag speelt ons 1e elftal thuis tegen VV Hoeve Vooruit. De club die afgelopen jaar de degradatie naar de 5e klasse knap wist te voorkomen in de nacompetitie. Ze hebben, na twee wedstrijden, twee punten meer dan onze jongens. Met ons nieuwe kader, gaan we ervan uit dat zowel Collin als Bertjan en de leiders, het jonge team op scherp heeft en ze vanaf moment één vol aan de bak gaan.

  Wij als bestuur hebben er zin in en verwelkomen u graag a.s. zondag, naast onze pupil van de week (Liam Reinders) en onze wedstrijd (Regiobank) en bal (Café Vally’s) sponsoren, op ons sportpark.

  Tot zondag

 • Pupil van de week:    Liam Reinders

  Onze jongste pupil van dit seizoen is er één om rekening mee te houden.

  Is hij niet te vinden op de survivalbaan, op het mountainbike pad, of op zijn slaapkamer een hut bouwend met zijn broertje Figo, dan is Liam Reinders op het voetbalveld. Dѐ plek waar hij het allerliefst is. Waar hij “ooit, lang, lang geleden,” samen met zijn vriend Boris, zonder voetbalschoenen, meeging naar een training van de minipups en nooit meer weg is gegaan.

  Deze energieke jongen is gek van wildwater- en glijbanen in binnen en buitenland. Hoe gekker, hoe mooier. Maar hij zou zich ook prima een dag kunnen vermaken met Touzani of Ĉerný. ’s Ochtends beginnend met een training bij FC Twente. Waarna ze op een terras in Enschede genieten van een glas sprite met een hard broodje kruidenkaas en komkommer. Om vervolgens in de bioscoop een film te gaan kijken over de geschiedenis van FC Twente en eindigen in de achtertuin waar een gezellige party gaande is en iedereen FIFA kan spelen.

  Staat Liam als verdediger op het veld, dan wijkt hij er niet voor zijn tegenstanders te scharen, en met zijn snelheid naar voren te sprinten om zelf ook een doelpunt mee te pakken. Hij is dan ook op meerdere posities inzetbaar. Het meest voelt hij zich op zijn plek op een aanvallende positie voorin, of op het middenveld.

  Zou Liam wat mogen kopen voor zijn team, dan zijn het uitshirts. Verder zou hij samen met zijn team, beide trainers Mart, Thijn en zijn leiders vader Marc en Stefan een dag vol voetbalactiviteiten beleven.

  Zou Mart zelf wat geld te besteden krijgen dan zou hij, naast héél veel “voetbal- ballen,” het nieuwe tenue van FC Twente kopen, alwaar Liam regelmatig met zijn vader te vinden is op de tribune.

  Deze “Ariënsganger” houdt niet van stilzitten en staat dan ook regelmatig achter zijn bureau in groep 5. Naast rekenen mag hij graag schoolzwemmen en voetballen in de pauzes.

  A.s. zondag laat deze 8 jarige een mooie aftrap zien tijdens de wedstrijd SP. Neede – Hoeve Vooruit.

  Ik weet zeker dat hij met zijn enthousiasme, doorzettingsvermogen en gezellige babbel nog heel veel jaren op onze groene grasmat te bewonderen is. 

  Een mooie sportieve wedstrijd gewenst Liam!

 • Woordje van de Staf. 

  Beste Sport(club)-vrienden,

  Inmiddels is het gloednieuwe seizoen in volle gang. Twee wedstrijden zitten er inmiddels op en we kunnen wel stellen dat nog niet alles vlekkeloos verloopt. De eerste thuiswedstrijd tegen, een van de kampioenskandidaten, Delden ging uiteindelijk geflatteerd verloren. Vorige week tegen VV Twenthe in Goor, normaliter een ploeg van vergelijkbaar niveau, werd de wedstrijd al na 3 minuten en 23 seconden in de prullenbak gegooid. Zo lang had de thuisploeg namelijk nodig om een 2-0 voorsprong te nemen. Dat het uiteindelijk 4-0 werd is voornamelijk voor de statistieken en wederom geflatteerd, maar al met al staat de puntenteller na twee wedstrijden nog op nul. Als we de bekerwedstrijden meenemen, kunnen we constateren dat er dit seizoen nog niet gewonnen is. Al met al een stroeve competitiestart.  

  De zoektocht naar de eerste winst dit seizoen zullen we voortzetten aanstaande zondag in de thuiswedstrijd tegen VV Hoeve Vooruit. Winnen is doping leerde een voormalig trainer ons ooit. En daar zit zeker een kern van waarheid in. Winnen geeft het broodnodige vertrouwen, een van de belangrijkste ingrediënten om uiteindelijk te komen tot goed voetbal als team. In het rechter rijtje van de 4e klasse B zijn de verschillen ook klein op dit moment, dus een overwinning kan ook meteen een sprongetje op de ranglijst betekenen. Makkelijk zal dit echter niet worden.  

  Hoeve Vooruit heeft dit seizoen namelijk nog niet gewonnen, maar ook nog niet verloren. Tegen Twenthe en Victoria werd gelijkgespeeld. De oranjehemden uit Sint Isidorushoeve zijn dus, als we in ieder geval de uitslagen mogen geloven, moeilijk te verslaan. Om uiteindelijk boven de nacompetitiestreep te eindigen dit seizoen zullen we echter ploegen als Hoeve Vooruit onder ons moeten houden. Er zit voor ons deze zondag dus niet veel anders op, er moet gewonnen worden.

  Hopelijk kunnen we wederom rekenen op de steun van onze supportersschare op Sportpark 't Haantje!

  Bas de Wit

  Teammanager

 • Sponsor van de week:Regiobank

  Graag stellen we ons aan u voor. Wij zijn HypotheekDesk Neede en uw Zelfstandig Adviseur van de RegioBank.

  U kunt bij ons terecht voor uw financiële zaken. Zowel voor hypotheken, verzekeringen, andere financieringen en bankzaken. Onze lokale adviseurs Albert Rutgerink, Jochem Odink, Cindy van Vonno, Sanne Harbers en Miranda Rooks helpen u graag. 

  De deur staat voor u open!

  Tevens zijn wij al jaren de trotse tenuesponsor van de Needse jeugd en trouwe bezoekers van de sponsoravonden. Sportclub Neede is een warme club met veel gezelligheid en wij zijn blij daar een klein steentje aan te kunnen bijdragen.