•  

  Van de bestuurstafel

  In maart leggen alle vogels iets onder hun staart, toch?

  Het kan alle kanten op, dat is wat we willen zeggen, niet alleen met de Eredivisie, het weer, de eerste kamer maar ook met ons 1e elftal. Laten we hopen dat deze allerlaatste strohalm gepakt gaat worden. Waar het eindigt, nu nog geen idee, maar dat het in de rechterhelft zal zijn, dat lijkt mij helder, dat durf ik, jammer genoeg, wel te stellen.

  Zoals men kan zien loopt de reparatie en het herstel werk van de tribune op een einde en is dit heel netjes afgewerkt door onze sponsor, Spikker Bouw. Zij hebben met de onderaannemers ROPA Neede, Hogeweg Borculo, Hondelink Schildersbedrijf en vele vrijwilligers ervoor gezorgd dat de tribune weer gebruikt mag worden waar deze voor bestemd is, overdekte zitplaatsen voor onze toeschouwers!!!

  De Grote Club Actie ; Vandaag worden de jeugdleden bedankt die ook dit jaar weer TOP verkopers waren van loten van de Grote Club Actie. Naast de directe landelijke steun aan alle goede doelen die deze actie ondersteunt, heeft het ook zijn meerwaarde voor ons als club. Vele voetbalmaterialen kunnen weer aangeschaft worden van deze verkoop. Ook namens onze sponsor 100% Teamwear, willen wij alle winnaars bedanken voor hun inzet en wensen wij hen heel veel plezier met hun prijs.

  Verduurzaming op Sportpark ’t Haantje ; de 1e stappen zijn gezet. Alle velden zijn voorzien van LED verlichting en in het gebouw zijn alle lichtpunten ook vervangen voor LED. Vervolg stap zal o.a. zijn het plaatsen van Zonnepanelen.

  Ook dit weekend spelen er 24 jeugd teams en 14 senioren teams op onze velden en daarbuiten. De jeugd presteert echt naar behoren, met verschillende uitschieters, zowel naar boven als naar beneden. Bij de senioren doen met name ons 5e herenteam en onze dames teams het boven verwachting. Deze drie teams staan bovenaan in hun klasse, resp. 4e, 5e en 7e klasse, en willen we speelsters/spelers, kader en trainers erg veel succes wensen met deze 2e seizoenshelft.

  De afgelopen maanden zijn verschillende vrijwilligers actief met het samenstellen van een nieuw vrijwilligersplan en hopen ze binnen nu en twee maanden, dus ruim voor aanvang van het nieuwe seizoen, dit plan te presenteren aan onze club. Er staat voor maandag 27 maart een laatste sessie gepland die uiteindelijk naar een transparant en helder plan moeten leiden, waarin een ieder weet wat er van hem verwacht mag worden als vrijwilliger, ouder en lid.

  Oproep aan U allen ; noteer deze datum alvast in uw agenda en komt allen om mee te denken, zodat we tot een zo breed mogelijk gedragen clubplan komen, waar we met zijn allen vele jaren plezier van zullen hebben.

  Ook mogen we melden dat er op korte termijn informatie gedeeld zal worden over een nieuw aan te stellen sportpark manager. Die onze club en onze collega verenigingen, D’RAN en Smash zal begeleiden in de verdere ontwikkeling van ons sportpark, op welk vlak dan ook. Waarbij de uitwerking van een nieuwe entree / opgang / toegangswegen bovenaan ieders lijst staat. Op naar Sportpark Haantje de Voorste zullen we maar zeggen.

  Wat deze zondagmiddag betreft ; thuis tegen FC. Eibergen, we hopen, net als u allen uit Neede, op de 2e driepunter voor onze boys. Ik moet zeggen, dat afgelopen zondag, thuis tegen Victoria, een kopie was van zoveel wedstrijden die we spelen. We helpen de tegenstander aan de punten en verzuimen zelf om de drie punten bij te schrijven.

  Zondag zal, mijns inziens, de laatste mogelijkheid zijn om te hopen op aansluiting naar de twee ploegen boven ons en deze 2e seizoenshelft toch nog een beetje spanning terug te brengen in de onderste regionen. Dat dit lastig zal zijn, ja dat is helder, maar de handdoek is nog zeker niet geworpen door de manschappen van Colin, Bas, Bonnie, Jan Willem, Robin en Marco, kan ik u zeggen. Succes heren.

  Vanaf deze plek willen we al wel vast onze balsponsor Café De Vrienden en ons wedstrijd sponsor Café De Ruif hartelijk danken voor hun bijdrage ook dit seizoen weer. Ook een warm welkom aan onze pupil van de week Luuk Mulder, hij speelt in de JO11-1 .

  Last but NOT least ;

  Paas eieren actie Sportclub Neede. Vanaf a.s. maandag kan men weer bestellen via de link of de QR code zoals deze op de site vermeld staat. Eieren per 10 stuks te koop voor € 4,25. Bezorging en huis aan huis verkoop zal zaterdag 08-04-2023 plaatsvinden.

  Sponsoravond Sportclub Neede. Dinsdag 18-04-2023 zijn alle sponsoren uitgenodigd voor deze, wederom, spectaculaire avond in ons clubgebouw. Het toetje zal deze avond verzorgd worden door Helligen Hendrik. Daarna zullen de heren Eddy Achterberg en Kick van der Vall voor het diner zorgen en cabaretier Thijs Kemperink zal het dessert voor zijn rekening nemen.

  Voor nu wensen wij een ieder veel succes met hun competitie wedstrijden en hopen we in ieder geval op een mooi resultaat deze middag wat ons 1e elftal betreft.

  EN ………… vergeet vooral niet om loten te kopen vanmiddag. De meiden en dames van ons 2e elftal komen langs om de loten aan de man te brengen. De trekking en uitreiking van de prijzen zal rond 17.00 uur in ons clubgebouw plaatsvinden.

  Namens ons Algemeen Bestuur

  Marc Dieperink

  Voorzitter

 • Pupil van de week:    Luuk Mulder

  SP Neede 1 – FC Eibergen 1. Dѐ derby van het seizoen heeft een pupil van de week waar je U tegen zegt.

  Luuk Mulder is een 10 jarige voetbalfanaat.

  Begon het ooit met een leesboekje “Dribbel houdt van voetbal”, zit hij nu in JO11-1 en mag hij meetrainen bij het regioplan Twenthe – Heracles.

  Voetbal staat hoog aangeschreven in huize Mulder. Zijn slaapkamer is groen geschilderd.

  “Alleen de lijnen ontbreken nog” volgens vaders. “Of dat handig is?”, vraagt moeders zich af. “Ballen genoeg” volgens zusje Niene.

  Wil deze tiener het liefst samen met Frenkie de Jong in de Arena trainen, nadat ze zich rond hebben gegeten aan de zoetigheden van een high tea (zonder de thee wel te verstaan). Waarna ze beiden plaats nemen in de skybox om daar zijn favoriete club te zien schitteren tegen Real Madrid.

  Maar dat Messi eigenlijk zijn favoriet is wil Luuk liever niet hardop zeggen, want zo aardig was Messi niet op het WK voor Nederland…

  Wordt Luuk profvoetballer, profkeeper, of proftrainer? Dat is nog de vraag. “En anders gaat hij met vervroegd pensioen, want hij weet, nu nog, echt niet wat hij anders later worden wil. Alles voor het voetbal dus.

  Dan zou hij in ieder geval wel vaak met moeders kunnen genieten onder een dekentje op de bank met een zak (zwarte) doritto’s, kijkend naar “Hunted” en “Lingo.”

  Luuk mag dan a.s. zondag pupil zijn. Een voorproefje heeft hij reeds gehad in de Arena bij

  AJAX – NEC op 5 maart j.l., waar hij aan de hand van, … jawel; Berghuis mocht meelopen het veld op. Maar deze middag wordt zeker net zo mooi.

  Hij trapt zondag de bal af tegen Eibergen en zet de eindstand op 2-1 (allerlaatste minuut het winnende doelpunt).

  Luuk, een heel mooie middag gewenst tijdens deze derby!

   

 • Sponsor van de weekCafé de Ruif

  Hallo sportvrienden,

  Aanstaande zondag staat de enige echte Berkellandderby Sp. Neede 1 - FC Eibergen 1 weer op het programma.

  Een prachtig affiche waarbij wij als Café De Ruif ook trots zijn om wedstrijdsponsor te mogen zijn.

  Als Café De Ruif hebben we ook een prachtige periode achter de rug met diverse activiteiten rondom ons 40-jarig jubileum op 17 december 2022 met als klap op de vuurpijl het geweldige jubileumfeest afgelopen zaterdag met de band JackFire en DJ Bram in de grote tent op straat.

  Prachtig om te zien hoe iedereen van jong tot oud genoot tijdens deze party!

  Langs deze weg willen wij dan ook nogmaals iedereen bedanken die de afgelopen 40 jaar bijgedragen heeft aan waar De Ruif nu staat, een begrip in de hele regio.

  Voor aanstaande zondag hopen we op een onwijs gave derby met veel spektakel en hopelijk een overwinning voor de manschappen van Colin.

  Hopelijk tot aanstaande zondag op Sportpark 't Haantje en tot gauw bij De Ruif.

  Groetjes, Team De Ruif