• Van de bestuurstafel

  Na de thuisnederlaag tegen De Tubanters op zondag 23 april is het doek gevallen voor ons 1e heren team, volgend jaar de 5e klasse. Het is wat het is, makkelijk gezegd, maar zo voelt het wel. Berusting.

  Synoniemen voor degraderen zijn declasseren, onteren, vernederen in rang en stand verlagen.

  Tja, dat zijn rake woorden, maar zo voelt het raar genoeg niet. De technische staf, spelers en direct betrokkenen van het team hebben hun allen stinkende best gedaan. En natuurlijk kwamen we in de 1e seizoenshelft door allerlei omstandigheden en redenen in de wedstrijden echt tekort. Maar zagen we in de 2e seizoenshelft de kopjes weer omhoog gaan en begon men weer in zichzelf en in de kracht van het team te geloven. En was het uiteindelijke gevoel van degradatie die van teleurstelling en bewustwording en zeker niet van vernederen.

  Wat de 5e klasse ons gaat brengen, qua indeling, nu nog geen idee, wat we wel weten is dat men achter de schermen druk bezig is met de herstructurering van de 1e en 2e selecties. Het algehele voetbalniveau moet omhoog en daar is iedereen zich van bewust.

  Onze dames teams kunnen op papier beide nog kampioen worden. Maar ; onze 1e dames team heeft jammer genoeg uit in Tubbergen niet kunnen leveren wat ze thuis wel konden. Door het verlies en het gelijke spel vorige week is het gat nu 4 punten met de koploper.

  Het 2e team moet in totaal nog 5 wedstrijden spelen met een achterstand van 5 verliespunten op hun koploper uit Varsseveld. Ook zij, speelsters, trainers en staf hebben allemaal geleverd wat er van hen verwacht werd, deze keer net niet voldoende, maar ook voor hen geldt ; op naar volgend seizoen. Vanaf deze kant willen we nog wel ons Sportclub Neede 5 herenteam van harte feliciteren met hun kampioenschap.

  Sportpark Haantje de Voorste krijgt op papier steeds meer vorm. De 1e projectteams zijn samengesteld en de komende maand zullen we de plannen delen met al onze leden.

  De afgelopen maanden hebben we binnen de club “vruchtbare” sessies gehad over ons nieuwe vrijwilligersbeleid. Het in onze ogen best werkende vrijwilligersbeleid wordt op zeer korte termijn besproken met teams, ouders van leden en commissies. De kennismakingscommissie die de aftrap zal verrichten krijgt nu echt vorm en we zullen op korte termijn het stappenplan uitwerken en delen.

  Wat deze zondagmiddag betreft ; thuis tegen BSC Unisson, onze laatste thuiswedstrijd van seizoen 2022-2023. We hopen, net als u allen, op een enerverende middag waar we deze keer de punten maar eens in Neede houden.

  Vanaf deze plek willen we al wel vast onze balsponsor Schildersbedrijf Martijn Kettering en onze wedstrijd sponsor W-Tec hartelijk danken voor hun bijdrage ook dit seizoen weer. Ook een warm welkom aan onze pupil van de week Mees Kornegoor.

  Save the Date ; zaterdag 3 juni van 08.30 – 13.30 uur het grote Regionale Regiobank JO7 toernooi op sprotpark ’t Haantje. Meer dan 70 teams strijden die zaterdagochtend om de felbegeerde bekers, medailles en alle overige loftuitingen.

  Voor nu wensen wij een ieder veel succes met hun competitie wedstrijden en hopen we in ieder geval op een mooi weekend wat onze club betreft.

   

  Namens ons Algemeen Bestuur

  Marc Dieperink

  Voorzitter

 • Pupil van de week:    Mees Kornegoor

   

  Als laatste pupil van de week van dit seizoen stel ik u voor aan Mees Kornegoor.

  Deze 10 jarig aanvallende verdediger trekt met zijn team JO10-2 ten strijde over de regionale velden.

  Naast voetbal laat deze AJAX-fan zijn kwaliteiten zien tijdens een potje padel.

  Gamed hij graag. Trapt een bal op het schoolplein met vrienden. Of wordt er samen met zijn broer Siem gedunkt bij de basketbalpaal in de achtertuin.

  En gaat Mees graag samen met zijn vader naar de dierentuin, op zoek naar waggelende pinguïns. En laten die nou net de kleuren van Neede dragen.

  Mees droomt ervan om profvoetballer te worden in de Bundesliga om die kleurrijke bal een poeier te geven. En dan specifiek bij FC Bayern München. Zodat hij samen met Matthijs de Ligt, in zijn rode Audi, naar de trainen kan rijden. Waar ze samen gaan trainen en daarna Bradwurst eten met patat en een sorbet al zittend op de viptribune. Waarna ze gaan kijken naar de kraker AJAX- AZ. En de dag afsluiten met een frikandelbroodje en een potje Fifa.

  Maar lukt dit nou niet, dan wil Mees werken in het ziekenhuis op de kinderafdeling.

  Alleen moet dan school wel een stuk leuker worden. Want zowel taal, tekenen als muziek vind Mees eigenlijk nutteloos. Al zal ook dit wel goed komen door zijn humor te gebruiken zoals hij die regelmatig toont op het voetbalveld.

  Mees; maak er een mooie middag van tijdens Sp Neede – BSC Unisson. De laatste thuiswedstrijd van het seizoen. En laat je pappa, mamma, Siem en je vriendin, tijdens de aftrap nog maar eens zien waarom jij zo van voetbal houdt.

  De laatste thuiswedstrijd geeft mij de gelegenheid om de pupillen en ouders te bedanken van dit seizoen. Daarnaast het eerste elftal en begeleiding, die ervoor hebben gezorgd dat de pupillen zich thuis voelen en een topmiddag hebben mogen beleven.

  Tot volgend seizoen!

  Met sportieve groet,

  Ilse Welling

 • Sponsor van de week:W-TEC special products

  Kwaliteit ontwikkeld uit passie voor het vak!

  Onze nuchtere no-nonsense cultuur en onze kennis en ervaring maakt ons de toeleverancier die u ontzorgt. Kwaliteit staat bij ons altijd voorop, of het nu gaat om CNC verspanen, constructiewerk, plaatwerk, (robot)lassen of assemblage. We produceren een onderdeel voor u vanaf de tekening of we engineeren of produceren complete units of sub-assemblies. Daarin bepalen wij de juiste productietechnieken, zodat u volledig wordt ontzorgt en wij het door u gestelde technische einddoel kunnen realiseren. Met vakmanschap en een open blik benaderen we uw technische vraagstuk. Het resultaat is een maakbaar product met een zo laag mogelijke kostprijs. Dit klinkt eenvoudig, maar dat is het in de praktijk vaak niet. Omdat wij onze lijnen in de communicatie tussen de engineering en de vakmensen op de werkvloer kort houden, voorkomen we dat ontwerpen niet maakbaar zijn of te kostbaar worden voor u.

   

  Meer info over W-Tec Special products is te vinden op hun site: www.w-tec-sp.nl

 • Woordje van de staf.

  Beste sport(club)-vrienden,

  We gaan richting het einde van de competitie waarbij de laatste thuiswedstrijd op het programma staat. Met nog twee wedstrijden te gaan kunnen we stellen dat het qua resultaat een teleurstellend seizoen is geworden. Helaas hebben we het niet kunnen redden om in de 4e klasse te blijven of in ieder geval de nacompetitie te halen.

  De laatste fase was zeer acceptabel met een aantal winstpartijen. Echter blijkt het begin van het seizoen met 0 punten uit de eerste 9 wedstrijden de oorzaak van de uiteindelijke degradatie. Hier zijn een aantal oorzaken voor aan te geven; Een 5- tal basisspelers waren er door verschillende reden er niet meer bij ten opzichte van het seizoen hiervoor. Dit betrof met name de laatste linie zodat er concessies gedaan moesten worden om alle posities goed in te vullen. Daarnaast vergt het inpassen van spelers die aansloten nu eenmaal tijd, net als het noodzakelijk inpassen van jeugdspelers. Als er dan ook nog de nodige pech om de hoek komt kijken, sta je uiteindelijk daar waar we nu staan.

  Moet gezegd dat er elke wedstrijd, ondanks de stand op de ranglijst, een gemotiveerde ploeg stond dat er alles aan deed om elke wedstrijd weer resultaat te halen. Dit aangevuld met waardering van u als publiek. Bij deze onze dank!

  Aanstaande zondag spelen we alweer de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen BSC Unisson. In de heenwedstrijd destijds in Enschede gingen we met een 0-2 voorsprong rusten om uiteindelijk met een 4-3 verliespartij van veld te stappen. Het is een ploeg met specifieke kwaliteiten op specifieke posities dat nog strijdt voor een periodetitel. Het is aan ons om te laten zien dat we stappen hebben gemaakt voor de toekomst.

   

  Hopende op uw support gaan we voor een overwinning om het seizoen thuis goed en positief af te sluiten.

   

  Tot a.s. zondag 14.00

   

  Met vriendelijke groet,

   

  Colin Stokkers

  Hoofdtrainer Sportclub Neede