• Deze zondag was de nieuwe nummer 2 van de ranglijst, MEC, te gast op sportpark 't Haantje. De ploeg van uit Miste en Corle had inmiddels al 16 gescoord in zes wedstrijden, maar leek vooraf op het oog verdedigend enigszins kwetsbaar, gezien de tien doelpunten die al ge├»ncasseerd werden. MEC wist dit seizoen weliswaar al vier keer te winnen, maar dat was wel tegen de ploegen die op dat moment de laatste vier plekken op de ranglijst innamen. MEC is vooral ook een wat oudere ploeg in tegenstelling tot de jonge selectie van de thuisploeg.

  Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd, waarbij Bart Heijdemann na drie minuten al dicht tegen een gele kaart aanzat toen hij in een duel doorhaalde op de spits van MEC. De toon was in ieder geval gezet en dat bleek in de rest van de wedstrijd niet perse in het voordeel van de thuisploeg te zijn, aangezien de gasten zeer veel overtredingen nodig hadden om het spel van Neede te ontregelen. Maarja als die eerste overtreding niet genoeg was voor geel, dan zijn de overtredingen aan de andere kant dat natuurlijk ook niet zo snel. Overigens besloot de scheidsrechter de wedstrijd alsnog met 5 keer geel, waarvan 2 voor de thuisploeg.

  Ondanks het overwicht in balbezit van de zwarthemden was het MEC dat de eerste kans liet noteren. Na zeven minuten viel een voorzet van rechts voor de voeten van de inlopende Giesen van MEC. Het was echter de uitstekend keepende Dieperink die de nul wederom op het scorebord hield. Neede antwoordde vrijwel meteen via Rupert die zich in de zestien vrij wist te draaien, maar de bal een metertje naast het doel schoof. Nog binnen het kwartier kreeg Neede de volgende honderd procent kans, maar topscorer Klein Bruinink wist oog in oog met de eveneens uitstekende doelman van MEC niet tot scoren te komen. In datzelfde eerste kwartier had het ook al 2-2 kunnen staan, Wantia zag aanvaller Groters van MEC over het hoofd en zette deze onbedoeld via een terugspeelbal alleen voor de keeper. Dieperink was echter alert en dreef de aanvaller naar de buitenkant, zodat deze niet tot afronden kon komen.

  Hierna was het gevaar van de gasten uit het Winterswijkse wel geweken. Neede dicteerde het spel en speelde goed georganiseerd. Mogelijkheden dienden zich aan, voornamelijk via schoten van Rupert (3x), Reinders en een vrije trap van J. Smit. Een uitbraak waarbij Klein Bruinink de lopende Leppink over het hoofd zag was misschien nog wel de grootste kans, maar aangezien de pass niet kwam is het nooit tot een echte kans gekomen.

  In de rust werden een aantal specifieke punten besproken die in het tweede bedrijf beter moesten, maar in grote lijnen op dezelfde voet verder gaan moest voldoende zijn voor een volgende driepunter. Dat is ook wat er gebeurde. Neede was de ploeg die voetbalde, MEC de ploeg die tegenhield. Daarbij lag het spel veel stil door de vele overtredingen. Zodoende kwam er niet echt 'ritme' meer in het duel. Reinders werd een keer diep gestuurd en net voor de zestien gevloerd, terwijl hij vrije doortocht richting doel leek te hebben, dit werd echter niet als overtreding beoordeeld. Uit een van de vrije trappen leek de thuisploeg op voorsprong te komen, maar de kopgoal van Markerink werd afgekeurd wegens vermeend duwen. Op de beelden is te zien dat het wel heel zwaar gestraft is, zelfs de verdediger leek niet door te hebben wat er aan de hand was. Ook gezien het feit dat de volgende vrije bal op exact dezelfde wijze wel binnenviel deed de discussie over de eerste situatie verstommen. Het bleef spannend tot de laatste seconde, want het was pas op dat moment dat Klein Bruinink de wedstrijd besliste via een prachtige knal in de bovenhoek. Die 2-0 was ook meteen het einde van dit duel.

  Sportclub Neede kruipt langzaam omhoog op de ranglijst waar Erix blijft winnen, SVBV en Rietmolen de punten deelden, GSV verloor en Rekken goed wegkwam bij VV Lochuizen. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen laagvlieger Bredevoort op het programma.

  Sportclub Neede - MEC 2-0 (0-0)
  78' 1-0 Markerink (Klein Bruinink)
  90' 2-0 Klein Bruinink (Meeringa)

  Geel: Leppink, Heijdemann (Neede); Giesen, Breukers, Meerdink (MEC)

  Opstelling Sportclub Neede: Dieperink; Wantia (73' Meeringa), Heijdemann, J. Smit (C), Radstake (78' Kurz); Markerink, P. Smit, Rupert; Leppink (68' Te Wieske), Reinders en Klein Bruinink. 

  Wedstrijdfoto's: 2023-11-12 Sp Neede 1 v MEC 1 - Sport (mtb-photo.com)
  Wedstrijdverslag van de kant van MEC: https://www.vvmec.nl/192/18792/uitslagen/wedstrijd-details/?tab=3