• Sportclub Neede - VV Rietmolen 0-1 (0-1)

  20' 0-1 Waanders

  Opstelling Sportclub Neede: 01 K.Dieperink; 02 Huisman (62' 04 Heijdemann), 15 P.Smit, 17 Koeslag, 16 Kurz; 06 Markerink, 10 J.Smit (c), 13 Hummelink (46' 20 Reesink); 14 Klein Bruinink, 11 Warnar, 09 W. Meeringa (76' 18 Alberts).

  Een jeugdig Sportclub Neede is er in eigen huis niet in geslaagd de eerste punten van het seizoen binnen te halen tegen buurman VV Rietmolen. Dat er een blessuregolf heerst onder de ervaren sterkhouders in de selectie mag inmiddels geen geheim meer zijn. Vorige week werd aanvoerder Jesse Meeringa nog eens aan het lijstje toegevoegd. Gelukkig mochten Bart Heijdemann en Mitchel Reesink weer op de bank plaatsnemen. Al met al was de leeftijd van de basiself krap 22 jaar. Niet om dit als excuus op te voeren, maar het geeft wel een mogelijke verklaring voor het verschil in 'volwassenheid' tussen beide ploegen. 

  <tekst gaat verder onder foto, van tubantia.nl>

 • In de wedstrijdbespreking werd vandaag gewezen op lef, durf en het creëren van voorwaarden in balbezit. Een aantal zaken ging de week ervoor in Delden vrij behoorlijk en daar kon hopelijk een vervolg gegeven worden in de derby tegen Rietmolen. Een derby waarbij helaas geen uitpubliek welkom was, vanwege de corona-maatregelen. 

  In de eerste helft viel bij Rietmolen vooral op dat de strijdwijze t.o.v. vorig seizoen enigszins was aangepast. Waar Rietmolen vorig jaar een behouden speelwijze aan de dag legde, zetten de gasten deze keer hoog druk en probeerden de thuisploeg vast te zetten in de opbouw. Dat gecombineerd met ongelukkige keuzes en onzorgvuldigheid in balbezit zorgde ervoor dat er van een fatsoenlijke opbouw vaak geen sprake was bij de thuisploeg. En ondanks dat de thuisploeg geen verwijt kon worden gemaakt over de inzet, was het wel Rietmolen dat vrijwel alle duels en tweede ballen won. Rietmolen was hierin scherper, doortastender en dus volwassener. 

  Na 20 minuten was het Koen Waanders die Rietmolen op een verdiende 0-1 voorsprong schoot uit een cornerbal. De inzet werd in eerste instantie nog goed gekeerd door Kas Dieperink, maar bij de rebound werd de verdediger van Rietmolen geen strobreed in de weg gelegd. Daarnaast kreeg Rietmolen nog een tweetal mogelijkheden waarbij een strakke voorzet niet kon worden binnengelopen door de aanvallers. Aan de andere kant kreeg Neede ook nog wel een aantal kansen om tot een gelijkmaker te komen, voornamelijk via Tobias Klein Bruinink die een splijtende pass door de blauwe defensie net niet goed aannam en een kopbal van Wessel Meeringa die nog net kon worden weggewerkt van de doellijn. Zodoende was 0-1 ook de ruststand. 

  Na rust kwam Mitchel Reesink, die ook net weer vrijgegeven is door de medische staf, in het veld voor Daan Hummelink om de aanval te versterken. Het spelbeeld in de tweede helft was gelijk aan de eerste, ware het niet dat de keren dat Mitchel bereikt kon worden Neede wel degelijk gevaarlijk werd. Een vlammende volley van diezelfde Mitchel ging net naast en via de combinatie kwamen Mathijs Warnar en Stijn Markerink in scoringspositie. Helaas was geen van deze pogingen succesvol. 

  Na 60 minuten viel Max Huisman geblesseerd uit en moest Bart Heijdemann zijn opwachting maken. Bart die een zware heupblessure, met bijbehorend revalidatietraject, achter de rug heeft had gelukkig weinig aanpassingsproblemen en bracht met zijn spel weer een beetje elan en verbetenheid terug in het veld. Dit biedt weer houvast voor de komende tijd. 

  In het resterende deel van de wedstrijd werden beide ploegen niet echt gevaarlijk meer en was het dus Rietmolen dat een verdiende overwinning boekte in Neede. In de komende week kunnen hopelijk wel weer een paar stappen in de goede richting gezet worden, want a.s. zondag staat de volgende derby tegen koploper Reünie uit Borculo alweer op het programma. Helaas nu helemaal zonder publiek vanwege de aanvullende maatregelen van het kabinet uit de persconferentie van afgelopen maandag.