• Kampioenschappen/promotie

Kampioenschappen en promotie zijn altijd een goed reden voor een feestje. Morgen, 11 mei, is het 60 jaar geleden dat, voor velen (met name de oudere generatie RED.), HET kampioenschap van Sp. Neede werd behaald. Op 11 mei 1961 werd op de laatste speeldag Avanti met 3-0 verslagen waarna de kampioensvlag kon worden gehesen. Ook 6 jaar eerder werden ze kampioen in 1955, en een jaar erop in 1956 wonnen ze de KNVB beker district Gelderland. Het duurde tot aan het seizoen 1982/83 voordat het vlaggenschip weer eens een feestje kon vieren, Na vele degradaties werd er in dat seizoen eindelijk weer eens gepromoveerd. Nadat ze gelijk geëindigd waren in de competitie met Kon.UD, werd de beslissingswedstrijd nipt verloren waardoor de Kon.UD kampioen werd en Neede genoegen moest nemen met een tweede plek, maar dus wel promotie naar de 4e klasse.

Negen jaar later promoveerde we opnieuw, nu naar de 3e klasse, na een spannende nacompetitie kreeg Neede VVO pas op de knieën na een evenzo spannende penaltyreeks. Het seizoen 1997/98 werd weer een prachtig jaar, het was 37 jaar geleden, maar de kampioensvlag kon eindelijk weer eens gehesen worden. Op de laatste speeldag moest er nog 1 puntje gehaald worden bij directe concurrent SV Grol. Maar voor de ruim 2500 toeschouwers werd het geen gelijkspel, maar een verdiende overwinning.

De laatste twee kampioenschappen waren onder leiding van dezelfde trainer. In 2011 werd de titel binnen gehaald uit bij Vosseveld. En bij de meeste nog vers in het geheugen 2019. Ons jubileumjaar “100 jaar Sportclub Neede”. In dat jaar werd het laatste punt op ons eigen sportpark behaald tegen SVBV, eindelijk verlost van de 5e klasse.