• NEEDE - Het was afgelopen zondag Super Sunday op de voetbalvelden in Europa. Ajax-Feyenoord en FC Twente-AZ, Barcelona-Real Madrid... en in Neede op sportpark ‘t Haantje de Berkellandse derby tussen Sportclub Neede en FC Eibergen. Die laatste wedstrijd kon pas worden begonnen nadat het speelveld was ontdaan van de slingers. De beider supportersscharen hadden er veel werk van gemaakt om de opkomst van de elftallen tot een spektakelstuk te maken. In de wedstrijd bleef het spektakel in de vorm van doelpunten uit. Het bleef 0-0.

    Vooraf kijken naar de stand op de ranglijst zou dit toch ‘appeltje/eitje’ voor Eibergen moeten zij,n maar zoals bekend spelen bij dit soort wedstrijden andere krachten een prominente en betekenisvolle rol. Zoals in de weide omtrek bekend heeft Neede een geweldige fanatieke supportersclub (Neede-Noord) en deze hadden zich weer fantastisch voorbereid en uitgeleefd. Heel eerlijk dient gezegd te worden dat de supporters uit Eibergen zich ook terdege hadden voorbereid en van beide kanten was er dan ook volop vuurwerk, opzwepende muziek en werden er prachtige spandoeken ‘uitgerold’. Uiteindelijk waren er zo’n kleine 900 toeschouwers naar sportpark ‘t Haantje gekomen om hun eigen gladiatoren aan te moedigen. 

    Voor Neede lijkt het voorkomen van degradatie naar de vijfde klasse haast onontkoombaar. Een zege zou weer een sprankje hoop in de harten van de Needse  Vleermuze brengen. Voor ‘de blauw’n (de Waterrott’n)’ uit Eibergen stond er minder op het spel want deze bevinden zich inmiddels op een (zo goed als) veilige zevende plek.
    De eerste helft was duidelijk voor de Needenaren al waren de echte kansen op 1 hand te tellen. Een licht veldoverwicht en de mouwen net iets hoger opgestroopt. Gescoord werd er echter niet en zou het dus in de tweede helft moeten gebeuren. Echter ook na rust was er meer vertier en rumoer langs de zijlijn dan in het veld; het duel bleef gezapig, al leek aan het eind Eibergen toch wat meer het initiatief naar zich toe te trekken. Een magistrale redding van de Needse keeper vlak voor tijd deed de wedstrijd uiteindelijk, terecht, eindigen in een toch wel bloedeloze 0-0.

    Al met al een wedstrijd om snel te vergeten, hoewel de sfeer een hoop vergoedde. Uiteindelijk was er toch nog wel een winnaar, namelijk de penningmeester van SP Neede. Het bleef nog erg lang gezellig druk in en om de kantine en hoe mooi dat dan de strijdbijl begraven lijkt en de supporters prachtig en gebroederlijk met elkaar optrekken.