• Op een zonnig Sportpark 't Haantje ging een gloednieuw voetbalseizoen van start in de 4e klasse B. De thuisploeg kon meteen de borst natmaken, want de nummer 2 van vorig seizoen, die op een haar na promotie naar de 3e klasse misliep, SV Delden kwam op bezoek. Delden heeft al jaren een aantal écht goede spelers op het veld staan, waarbij vooral de gebroeders Wold regelmatig op het scorebord te vinden zijn. Een wedstrijd waarin Sportclub Neede meteen aan het begin van het seizoen kan testen hoe het ervoor staat.

  Dat Delden kwaliteit bezit kwam meteen in de 2e minuut tot uiting, een afstandsschot van Lemmink spatte boven keeper Dennis Geerts uiteen op de lat. Maar vanaf dat moment was het toch Sportclub Neede dat de wedstrijd in handen leek te hebben. Hierbij ook geholpen door een vroege treffer van Joppe Smit die een voorzet van Mathijs Warnar onberispelijk binnenschoot. Trainer Stokkers had een aantal positionele aanpassingen gedaan om druk te krijgen op de Deldense opbouw en dat had vooral in de eerste 35 minuten zeker effect. Delden had veel moeite om onder de druk uit te voetballen en de thuisploeg kwam niet echt in de problemen.

  Tegen een ploeg als Delden is het echter wel zaak om elk moment in de wedstrijd geconcentreerd te zijn en geen foutjes te maken, die worden namelijk onherroepelijk afgestraft. Zo bleek ook 5 minuten voor rust. Een lange bal van Delden werd niet goed verwerkt door Sem Kolkman, maar gelukkig kon Joost Koeslag dit herstellen. De scheidsrechter zag hier echter een overtreding in en gaf een vrije trap op een meter of 20 van de goal. De vrije trap werd hard ingeschoten en keeper Dennis Geerts kon deze niet goed verwerken, waardoor Wold de rebound kon binnenschieten.

  Delden wist nog voor rust op voorsprong te komen door een prachtige goal van Scott Wold, die een voorzet in de 16 meter wist aan te nemen, weg te draaien en direct binnen te schieten. Absoluut een kwaliteitsgoal, maar in deze fase van de wedstrijd (een minuut voor rust) is het zaak om geen risicovolle ballen in te spelen op het middenveld, maar de oplossing verder op het veld te zoeken. Wederom werd een klein foutje van de thuisploeg dus keihard afgestraft. Al met al een goede eerste helft van Sportclub, waarin het zichzelf eigenlijk te kort doet door met een achterstand de rust in te gaan.

  In de tweede helft hadden de zwarthemden meer moeite om de wedstrijd onder controle te krijgen. Delden kwam beter in het eigen spel en dan is het af en toe lastig om in de duels te komen. Neede bleef echter wel keihard knokken om een resultaat te halen en heel lang leek dit ook tot de mogelijkheden te behoren. Het verschil was nog slechts een goal en voor beide goals was er zo nu en dan gevaar. Delden miste een grote kans voor open goal, maar aan de andere kant was het Tobias Klein Bruinink die dezelfde lat raakte als Delden in de eerste helft. Twintig minuten voor tijd plaatste trainer Stokkers nog een ultieme wissel om misschien nog iets te forceren door pinchhitter Mitchel Reesink in te brengen voor Tom Leferink.

  Vijf minuten voor tijd was het echter over met alle illusies, nadat Colin Verberne doorkwam in het Needse strafschopgebied en handig viel over de uitkomende doelman. Sven Lutke Willink wist wel raad met deze mogelijkheid en zette zo de 1-3 op het (niet functionerende) scorebord. Vrijwel meteen vanaf de aftrap kreeg Reesink nog een levensgrote kans om toch nog enige hoop te hebben op een punt, maar oog in oog met de Deldense goalie faalde hij (naar eigen zeggen door een gevecht met z'n schoenveters). In de laatste minuut maakte Verberne nog een goal voor de welbekende statistieken: 1-4.

  Al met al een heel behoorlijke wedstrijd van Needse zijde, maar in de details was dit Delden toch net even iets sterker. Maar als Sportclub deze werklust elke week op de mat kan leggen, dan kan het nog een mooi seizoen worden. Te beginnen volgende week in Goor tegen VV Twenthe.

  Sportclub Neede – SV Delden 1-4 (1-2)
  06’ 1-0 Joppe Smit (Mathijs Warnar)
  39’ 1-1 Sven Wold
  45’ 1-2 Scott Wold
  84’ 1-3 Sven Lutke Willink (pen)
  90’ 1-4 Colin Verberne

  Opstelling Sportclub Neede:
  01. Dennis Geerts, 02. Tim Kurz (84’ 05. Djoy Bauhuis), 03. Sem Kolkman, 06. Stijn Markerink, 07. Pelle Smit, 09. Tom Leferink (70’ 20. Mitchel Reesink), 10. Joppe Smit, 11. Mathijs Warnar, 12. Sem Welmerink (50’ 22. Wessel Meeringa), 14. Tobias Klein Bruinink, 18. Joost Koeslag.