• SV Delden - Sportclub Neede 4-1 (0-0)

  54' 1-0 Verberne
  59' 2-0 Scott Wold
  65' 2-1 W. Meeringa (p)
  82' 3-1 Scott Wold
  89' 4-1 Sven Wold

  Opstelling Sportclub Neede: 1. K.Dieperink; 2. Huisman, 4. Koeslag, 8. J.Meeringa (c) (89' 5. Ten Have), 15. P.Smit; 6. Markerink, 10. J. Smit (70' 13. Hummelink), 14. Klein Bruinink; 7. W. Meeringa, 16. Alberts, 11. Warnar.

  <tekst gaat verder onder foto, afkomstig van svdelden.nl>

 • Na een half jaar zonder competitie, om de bekende redenen, stond er eindelijk weer een wedstrijd om 'het echie' op het programma. De competitie in 4B begon voor Neede in Delden, alwaar vorig seizoen al eens kennis gemaakt werd met het levensgevaarlijke duo van de Firma "Gebroeders Wold". Destijds werd het 5-1 voor de thuisploeg in een bekerwedstrijd. De competitie-indeling is trouwens prachtig in 4B, waarbij alle Berkellandse 4e klassers elkaar treffen en verder ook de clubs uit Delden, Markelo, Buurse en Hof van Twente vertegenwoordigd zijn. Helaas zullen we het voorlopig nog wel met de nodige corona-maatregelen moeten stellen dus dat zal de derby's in de eerste seizoenshelft wel van een hoop gebruikelijke charme ontnemen. Maargoed, het is even niet anders. 

  Terug naar afgelopen zondag. De blessuregolf die Neede op dit moment teistert is helaas nog niet voorbij en zodoende kunnen Sem Kolkman, Bart Heijdemann, Ties ten Barge, Jesse Dieperink, Mitchel Reesink en Rody Vrielink geen deel uit maken van de wedstrijdselectie. Joppe Smit en Jesse Meeringa moesten in de tweede helft het veld ook nog eens met een blessure verlaten, dus er blijft Neede niet veel bespaard op dat vlak momenteel. Wel mogen we Lars ten Have en Tein ter Haar verwelkomen vanuit het 2e en JO19. 

  In de eerste helft was het Sportclub Neede dat de bal had en deze ook vrij aardig rond liet gaan. Al met al was het veldspel prima tot aan de zone waarin het écht moet gebeuren rondom de 'vijandelijke 16'. Toch kreeg Neede twee behoorlijke kansen via Tobias Klein Bruinink die een aantal keren goed doorkwam vanuit het middenveld. Beide inzetten verdwenen naast en over de goal. Delden trok zich terug en wist via de snelle omschakeling een aantal keren gevaarlijk te worden. Kas Dieperink kon een inzet van Delden nog net met de vingertoppen op de paal doen belanden en er werd een levensgrote kans om zeep geholpen door de spits die té onzelfzuchtig was en een bal breed speelde waarbij hij de doelman al omspeeld had. De ploegen gingen zodoende de rust in met een 0-0 stand. 

  Na rust wijzigde er eigenlijk niets aan het spelbeeld. Neede had nog steeds veelvuldig de bal, zonder écht gevaarlijk te worden en Delden loerde op de counter. Het leek erop dat de ploeg die als eerst op het scorebord zou komen een grote aanspraak op de drie punten ging maken. Daarom was het extra zuur dat de 1-0 voor de thuisploeg, zo'n 10 minuten na rust, viel uit een goal die door de grensrechter als buitenspel werd beoordeeld. Op zich kan het natuurlijk zijn dat de scheidsrechter een situatie anders beoordeelt dan z'n assisitent, maar bij deze spelsituatie liep de grensrechter op lijn en de scheidsrechter op 25 meter afstand en kon hij dus onmogelijk beoordelen of z'n assistent het goed gezien had of niet. Zeker omdat hij in eerste instantie met z'n rug naar de situatie stond. 

  Niet lang daarna stond ook de 2-0 op het bord door een pass in de diepte op een van de Wold-broertjes, waarbij de organisatie in de Needse defensie even niet goed leek te staan. Daar ligt ook duidelijk de kracht van Delden, de ruimte achter de laatste linie van Neede zoeken door de razendsnelle gebroeders Wold te bedienen in de diepte. Dat deze heren gevaarlijk waren was bekend, maar ze bevestigden dit wederom met 3 treffers. 

  Sportclub liet de kop echter niet hangen en ging op zoek naar een aansluitingstreffer die er uiteindelijk ook kwam door een benutte (en makkelijk gegeven) penalty van Wessel Meeringa die, wederom, het buitenkansje onberispelijk inschoot. Met de 2-1 op het bord leek het erop dat Neede toch weer iets meer grip op de wedstrijd kreeg en voorzichtig aan een gelijkmaker mocht gaan denken, maar 10 minuten voor tijd was het wederom Wold die alle Needse hoop aan flarden schoot. Dat het in de allerlaatste seconde nog 4-1 werd is voor de statistieken. 

  Al met al een teleurstellende start van dit nieuwe seizoen, maar gelukkig zijn er ook wel aanknopingspunten te vinden in het veldspel van de zwarthemden. Laten we hopen dat deze in ieder geval voldoende zijn om buurman Rietmolen a.s. zondag te verslaan in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen.