• Sportclub Neede behaalde een cruciale overwinning in de wedstrijd tegen KSV. Na twee eerdere nederlagen waarin de ploeg aardig tot goed voetbalde, was deze overwinning absoluut noodzakelijk om aansluiting te houden bij de top van de ranglijst. Nadat de dames van Sportclub Neede in de ochtend al het goede voorbeeld hadden gegeven door de derby te winnen van FC Eibergen, was het 's middags aan de heren om de eerste overwinning van het seizoen op het bord te zetten.

  Afgelopen dinsdag besloot de technische staf om een training op te offeren en in plaats daarvan beelden te analyseren met de hele selectie. Dit bood de spelers de gelegenheid om te begrijpen wat er verdedigend misging en hoe ze tot betere doelkansen konden komen. Deze extra inspanningen werden beloond in de wedstrijd tegen KSV.

  Yordi Rupert, die in de spits stond, keerde terug van een blessure, en zijn aanwezigheid op het veld was direct van waarde voor Sportclub Neede. De eerste beste kans van Neede was meteen raak, en het team nam een vroege voorsprong. Het zware veld, dat door regenval nat en glad was geworden, maakte het spel uitdagender. 

  Wat opviel was dat de restverdediging er een stuk beter uitzag dan in de vorige duels. De spelers werkten nauw samen om hun verdedigende taken uit te voeren, wat resulteerde in een solide defensieve prestatie. KSV werd amper gevaarlijk en werd keer op keer gestopt door de georganiseerde verdediging van Neede.

  Voor de rust creĆ«erde Neede al drie kansen, waarvan twee resulteerden in doelpunten. Dit gaf de ploeg een comfortabele voorsprong van 2-0 bij de rust, door een goede goal van Mitchon Lepppink. 

  In de tweede helft bleef Sportclub Neede dominant, en vooral in het laatste gedeelte van de wedstrijd kregen ze talloze kansen om de score verder uit te breiden. Tobias Klein Bruinink bekroonde zijn vele inspanningen met een doelpunt, waarmee de eindstand op 0-3 werd bepaald. Het was geen goal van ongekende schoonheid, maar hopelijk geeft het de vleugelflitser de overtuiging dat de mate van schoonheid van een goal geen enkele invloed heeft op waarde in de uitslag. Een goal telt altijd voor 1, ook als deze tergend langzaam tussen de benen van een spartelende doelman over de doellijn verdwijnt.

  De overwinning was belangrijk voor Sportclub Neede, en het team kijkt nu met hernieuwd vertrouwen uit naar de komende wedstrijden. Met een sterke teamgeest, een solide tactische aanpak en een verbeterde restverdediging lijkt de ploeg klaar voor de volgende krachtmeting, ditmaal met de koploper in 5B. Over twee weken is het namelijk Erix dat op bezoek komt op Sportpark 't Haantje.

  KSV - Sportclub Neede 0-3 (0-2)
  11' 0-1 Yordi Rupert
  45' 0-2 Mitchon Leppink
  83' 0-3 Tobias Klein Bruinink

  Geel: Niek Berendsen, Max Elshof (beide KSV)
  Scheidsrechter: H. Simmelink

  Opstelling Sportclub Neede: Kas Dieperink; Niek Wantia, Bart Heijdemann, Joppe Smit (C), Gijs Radstake (62' Tim Kurz); Stijn Markerink, Pelle Smit, Tom Leferink (84' Joop Kuperus); Mitchon Leppink, Yordi Rupert (81' Duuk Reinders) en Tobias Klein Bruinink.