• Het was even wachten op de eerste overwinning dit seizoen, maar afgelopen zondag was het dan zover. Neede haalde tegen een gehavend Diepenheim in eigen huis uit en lijkt klaar voor de derby tegen de aartsrivaal uit Eibergen a.s. zondag. Eindstand: 6-1.

Sportclub Neede - VV Diepenheim 6-1 (3-0)
    Doelpuntenmakers: J. Smit (2x), P. Smit, Klein Bruinink, Markerink, Reesink (Sportclub Neede) en Oonk (VV Diepenheim).
    Gele kaarten: K. Dieperink (Sportclub Neede) en Zwiers (VV Diepenheim)

Opstelling Sportclub Neede: 01. K. Dieperink, 02. Huisman (17. Koeslag), 03. Kolkman, 06. Markerink, 07. P.Smit (15. Welmerink), 08. J. Meeringa (C), 10. J. Smit (12. Van Dijk), 11. Warnar (20. Reesink), 13. Vrielink, 14. Klein Bruinink, 16. Kurz (21. Ten Hoopen).

Joppe Smit keerde na een blessure terug in het elftal van Neede. Diepenheim kwam vandaag met een gehavende selectie naar sportpark 't Haantje. En de eerlijkheid gebied te zeggen dat dit de thuisploeg niet slecht uitkwam deze zondag. Het vertrouwen was broos na drie wedstrijden zonder overwinning in de 4e klasse B. Met deze ploeg was Diepenheim niet bij machte druk te ontwikkelen op Sportclub en dus was het aan Neede om te bepalen hoe deze wedstrijd zich ging ontwikkelen. Wat dat betreft verdient de spelergroep alle complimenten over de instelling en focus. Vanaf het begin was duidelijk dat er maar een ploeg was die de lakens uitdeelde.

Neede had vanaf de eerste minuut de overhand. De ploeg creëerde al snel enkele grote kansen, maar was nog niet scherp in de afronding. Halverwege de eerste helft viel alsnog de 1-0 via Tobias Klein Bruinink (die toen al een grote mogelijkheid om zeep had geholpen in de openingsfase), waarna het nog beter begon te draaien bij Neede. Diepenheim kon weinig creëren. De ploeg kreeg nog wel een strafschop toen het profiteerde van een slechte terugspeelbal van Neede. Het duel was toen al gespeeld na o.a. twee goals van Joppe Smit. Waarbij de weergaloze 5-0 van zijn voet door de sportpark-speaker werd gedevalueerd tot 'een als voorzet bedoelde goal'. Naar verluidt heeft de speaker na de wedstrijd zijn excuses aangeboden aan de middenvelder, of deze geaccepteerd zijn is bij de redactie niet bekend. In de laatste minuut wist ook potentieel topschutter Reesink het net nog te vinden.

Aankomende zondag staat de kraker in en tegen Eibergen op het programma: 14:00u, Sportpark De Bijenkamp.