• Sp. Neede zwaar getroffen door brand onder hoofdtribune

  NEEDE - Onder de hoofdtribune van Sportclub Neede op Sportpark 't Haantje heeft in de nacht van maandag op dinsdag brand gewoed. Buurtbewoners hebben de brandweer gewaarschuwd. Die heeft de opslagruimte onder de tribune geblust. Omdat brandstichting niet kan worden uitgesloten is de zaak door de brandweer overgedragen aan de politie voor verder onderzoek.

  Peter Zandee 06-09-22, 18:32

  Voorzitter Marc Dieperink van Sportclub Neede neemt daags na de brand de situatie in ogenschouw. „Dit is vooral heel erg triest en zinloos. We hebben al langer te maken met mensen op het complex die hier niets te zoeken hebben. Dat hier meer mensen komen, is op zich positief: onder meer door de survivalbaan valt hier meer te doen dan alleen voetbal. Alleen trekt het ook geregeld vreemd volk aan. We dringen er als club al langer op aan hier door onder meer de boa's meer toezicht te laten houden.”

  Op sportpark 't Haantje hangen beveiligingscamera's. ‘Onderzoeken naar de oorzaak zijn in volle gang en camerabeelden zullen de komende dagen bestudeerd worden voor het vinden van de mogelijke daders', meldt het bestuur van Sportclub Neede op de eigen Facebookpagina.

  Materiaal supportersvereniging Neede Noord

  Onder de tribune lag onder meer materiaal opgeslagen van supportersvereniging Neede Noord. Getuige de resten zoals die door de brandweer naar buiten zijn getrokken, moet dit grotendeels als verloren worden beschouwd. Een SC Neede-lid dat op aanwijzing van Dieperink kort onder de getroffen tribune kijkt, laat weten te twijfelen aan de veiligheid van de constructie van de overkapping met zitplaatsen.

  Op de Facebookpagina van de Needse voetbalvereniging wordt gemeld: ‘De opgang naar de tribune en het looppad achter de tribune zullen worden afgezet met rood-wit lint. Betreden van de tribune en lopen achter de tribune is dan ook echt ten strengste verboden. We weten nu namelijk nog niet wat voor constructieve schade er is, naast de brand- en waterschade, in onze tribune.