• Op een zonnige zondagmiddag stond de laatste poulewedstrijd in de beker op het programma voor Sportclub Neede 1. Het beloofde een uitdagende confrontatie te worden, aangezien FC Winterswijk 2 uitkomt in de reserve hoofdklasse, wat qua niveau vergelijkbaar is met de 3e klasse voor standaardelftallen. Daarnaast deed FC Winterswijk een beroep op enkele spelers uit hun eerste elftal en leuk weetje: de zoon van Erik Redeker, voormalig profvoetballer en oud-speler van zowel Neede als Winterswijk, speelde in het centrum de Winterswijkers. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een nipte 2-3 nederlaag voor de thuisploeg.

  Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat FC Winterswijk een goed voetballende ploeg was, met een verzorgde speelstijl en veel balbezit. Voor Sportclub Neede was het een kans om te leren hoe om te gaan met situaties waarin we minder balbezit hebben, en een 4-4-2 systeem bij de tegenstander in aanloop naar de start van de competitie. Gekozen werd om geen aanpassingen te doen, zo had er bijvoorbeeld 'gespiegeld' kunnen worden aan Winterswijk door bijv. een 3-5-2 te gaan hanteren, maar om uit te gaan van de eigen speelstijl. Deze wedstrijden dienen immers als voorbereiding op de komende competitie.

  Na wat kansen aan de kant van Winterswijk en mogelijkheden van Neede was het op slag van rust toch Winterswijk dat op voorsprong kwam door een frommelgoal van Quinten Tolkamp. In de tweede helft bouwden ze hun voorsprong uit met doelpunten van Pepijn Ligtenberg (60') en Job Veldhuisen (75'). Sportclub Neede gaf echter niet op en toonde karakter.

  In de 81e minuut deed Neede via Yordi Rupert iets terug, op aangeven van Thomas Rensing. In de laatste minuut slaagde Wessel Meeringa erin om de score op 2-3 te brengen. Helaas kwam dit doelpunt te laat om de gelijkmaker te forceren en dat was ook tegen de verhouding in geweest.

  Ondanks dat FC Winterswijk de overhand had gedurende de wedstrijd, toonde Sportclub Neede bij momenten goed voetbal en kreeg het zelf ook een aantal kansen. Een speciale vermelding gaat uit naar doelman Kas Dieperink, die met enkele cruciale reddingen zijn team in de wedstrijd hield.

  Met deze nederlaag bekert FC Winterswijk 2 door, terwijl voor Sportclub Neede het bekeravontuur ten einde komt. De focus zal nu verschuiven naar de competitie, die begint op 1 oktober met een uitwedstrijd tegen VV Rietmolen.

  Voor die tijd staat er nog één oefenwedstrijd op het programma voor Sportclub Neede: donderdag 21 september thuis tegen SV Grol 2, dat een competitiegenoot is van FC Winterswijk 2. De aftrap is om 20:15 uur, en dit zal een laatste kans zijn voor de ploeg om zich voor te bereiden op wat belooft een spannende seizoensopener te worden tegen de oud-ploeg van trainer Kevin Vos.

  Sportclub Neede - FC Winterswijk 2 2-3 (0-1)
  45' 0-1 Quiten Tolkamp
  60' 0-2 Pepijn Ligtenberg
  75' 0-3 Job Veldhuisen
  81' 1-3 Yordi Rupert (Thomas Rensing)
  90' 2-3 Wessel Meeringa

  Geel: Frank Geurink (Trainer FC Winterswijk)

  Opstelling Sportclub Neede: 1.Kas Dieperink, 5.Niek Wantia, 3.Stijn Markerink, 4.Joppe Smit ©, 16.Tim Kurz, 6.Wesley van Dijk, 8.Pelle Smit, 10.Tom Leferink, 7.Mitchon Leppink, 9.Thomas Rensing en 14.Tobias Klein Bruinink.

  Invallers: 11.Duuk Reinders, 15.Yordi Rupert, 19.Bart Heijdemann, 20.Wessel Meeringa