• Renovatie hoofdveld Sportclub Neede

  Start van de werkzaamheden is op maandag 03-06-2024 en we hopen op vrijdag 21 juni ons hoofdveld weer te kunnen gebruiken voor onze trainingen en wedstrijden.

 • ๐๐—ฒ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐˜ƒ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ๐˜‡๐—ฎ๐—ฎ๐—บ๐—ต๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ผ๐—ป๐˜‡๐—ฒ ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—บ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฅ๐—ผ๐—น๐˜‚๐—ด๐—ฟ๐—ผ ๐˜‚๐—ถ๐˜ ๐—š๐—ฟ๐—ผ๐—ฒ๐—ป๐—น๐—ผ;

  ๐˜‹๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ญ 1: ๐˜–๐˜ฑ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ข๐˜ง๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฌ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ด๐˜ต๐˜จ๐˜ณ๐˜ข๐˜ด
  Ze gaan starten met het opnemen en in depot zetten van de doelen.
  Vervolgens gaan ze eerst de toplaag reinigen met hun onderhoudsmachine; de Wiedemann Terra-clean. De toplaag wordt gereinigd zodat we later dit materiaal (rubbergranulaat) weer kunnen gebruiken en dat het schoon is wanneer we het terug aanbrengen.

  ๐˜‹๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ญ 2: ๐˜–๐˜ฑ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฌ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ด๐˜ต๐˜จ๐˜ณ๐˜ข๐˜ด ๐˜ต๐˜ฐ๐˜ฑ๐˜ญ๐˜ข๐˜ข๐˜จ
  Dan gaan zij beginnen met hun โ€˜โ€™eliminatorโ€™โ€™ om een gedeelte van de infill op te nemen. Zij borstelen een gedeelte van de toplaag uit de kunstgrasmat en deze vangen wij op in big bags. De big bags (ca. 30 stuks) zetten ze in depot. Als de eliminator de eerste 5 banen gereed heeft gaan ze beginnen met het snijden van de banen. Dit doen ze op een breedte van ca. 200 cm.
  Zodra er dan een aantal banen gesneden zijn kunnen ze beginnen met het afhalen en schoonkloppen van het kunstgras. Dit doen zij met de โ€œTurfmuncher 2000โ€. De rol kunstgras wordt aan de voorzijde in de machine gebracht en vervolgens op de kop
  uitgeklopt zodat het infill op de lopende band valt en afgevoerd wordt op de ernaast rijdende kiepkar. De kunstgrasbaan wordt in de machine opgerold op lengtes van ca. 35 m1. Met een minishovel met speciale brede banden wordt de kunstgras rol opgepakt en naar het depot gebracht.
  Zij blijven zoveel mogelijk rijden op het kunstgras zodat het gedeelte wat gereed is ook schoon blijft van zand/rubber granulaat. Het geotextiel wordt opgeruimd en in een aparte container afgevoerd. Als het veld verwijderd is wordt het opgeladen op een dichte vrachtwagen en vervolgens afgevoerd.

  ๐˜‹๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ญ 3: ๐˜—๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ง๐˜ช๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฃ๐˜ฐ๐˜ถ๐˜ธ
  De onderliggende lavalaag gaan zij opnieuw profileren met een lasergestuurde kilver. De laatste kleine oneffenheden worden dan geรซgaliseerd. In de loop der jaren is het mogelijk dat er een oneffenheid is ontstaan door verzakking, het is altijd verstandig om deze bewerking uit te voeren als daar de mogelijkheid voor is, 1 keer in de ca 12 jaar!
  De onderlaag wordt hierna gewalst zodat het nieuwe kunstgras er weer op kan.
  Voordat de kunstgrasmat erop kan wordt de onderbouw sporttechnisch gekeurd op laagdikte, indringing en vlakheid door een keuringsinstantie.

  ๐˜‹๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ญ 4: ๐˜“๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฃ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฌ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ด๐˜ต๐˜จ๐˜ณ๐˜ข๐˜ด
  Zoals gemeld zijn wij een bedrijf dat kunstgrasvelden installeert. Dit doen wij in opdracht van Sportclub Neede. Rolugro heeft meerdere leveranciers waar we deze werkzaamheden voor uitvoeren. Sportclub Neede heeft gekozen voor leverancier: Domo Sports Group, met als Type kunstgras: Domo Dura force XSl 60m-16.

  ๐˜‹๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ญ 5: ๐˜๐˜ฏ๐˜ง๐˜ช๐˜ญ๐˜ญ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ช๐˜ข๐˜ข๐˜ญ
  Het kunstgras wordt ingestrooid met een mix infill die uit het oude veld komt, vervolgens komt hier een laag SBR (rubber) overheen die in big bags in depot staan.
  We leveren 8 big bags nieuw SBR-materiaal zodat we aan de juiste infillhoogte komen. Dit is ca. 12-18 kg per m2 (voetbalveld).