• Sportclub Neede heeft zondag een belangrijke overwinning geboekt op GSV. De thuisploeg won met 3-1 en klom naar de vierde plek in de competitie. Het was geen hoogstaande wedstrijd, maar Neede deed wat het moest doen: scoren.

De openingstreffer viel in de 18e minuut. Bas te Wieske werd onderuit gehaald in het strafschopgebied na een goede voorzet vanaf de rechterflank. Mitchon Leppink nam de penalty en schoot onberispelijk raak: 1-0. Neede bleef daarna de betere ploeg en verdubbelde de voorsprong in de 31e minuut. Pelle Smit kreeg de bal aangespeeld in een drukke zestien meter en haalde nauwkeurig uit: 2-0.

Na de rust wisselde Neede van linksback. Gijs Radstake maakte plaats voor Tim Kurz. GSV kwam iets beter uit de kleedkamer en deed wat terug in de 53e minuut. Pepijn Wierda profiteerde van een misverstand op het Needse middenveld en kon doorlopen richting keeper Dieperink, die weer eens een tegentreffer moest incasseren. Neede liet zich echter niet van de wijs brengen en herstelde de marge in de 67e minuut. Tobias Klein Bruinink, topscorer van het team, tekende voor de 3-1.

In het laatste kwartier bracht Neede nog twee verse krachten in. Bas te Wieske werd vervangen door Rody Vrielink, die terugkeerde van een blessure. Yordi Rupert werd vervangen door Tom Leferink. Ondanks dat er nog enkele levensgrote kansen om zeep werden geholpen door de thuisploeg, veranderde er niets meer aan de score en zo pakte Neede drie belangrijke punten.

Het was geen wedstrijd om over naar huis te schrijven, maar Neede kan tevreden zijn met het resultaat. De ploeg gaat GSV voorbij op de ranglijst en staat nu op een vierde plaats. De achterstand op koploper Erix is drie punten en op nummer twee Rekken* twee punten. Volgende week wacht de kraker uit tegen Rekken, een rechtstreeks duel om de tweede plaats als we de stand opmaken o.b.v. verliespunten.

Sportclub Neede - GSV'63 3-1 (2-0)
    19' 1-0 Leppink (pen)
    31' 2-0 P. Smit
    54' 2-1 Wierda
    68' 3-1 Klein Bruinink

Opstelling Sportclub Neede: Dieperink; Wantia, Heijdemann, J.Smit (C), Radstake (46' Kurz); Markerink, P.Smit, Rupert (81' Leferink); Leppink, Te Wieske (60' Vrielink) en Klein Bruinink.

*virtueel, kijkend naar verliespunten.