• Lieve Mensen,

  Namens het bestuur welkom op deze NJR en een toost op jullie, al onze dierbaren en allen die ons ontvallen zijn en in gedachten bij ons zijn.

  Zo aan het eind van dit extra turbulente jaar, hebben we allemaal de neiging om terug te blikken.

  En inderdaad: zo’n beetje alles stond op z’n kop in 2022. Vooral de oorlog in Oekraïne zette een dominoreeks van vallende stenen in werking. Neem de torenhoge energieprijzen en oplopende inflatie. Het is toch vreemd om te bedenken dat de waanacties van een dictator in Rusland de prijzen aan de pomp in ons dorp verhogen terwijl we staan te tanken!

  Welk ander mooi, positief, enerverend, blij en fijn nieuws bracht 2022 ons dan wel ;

  naast het wereldkampioenschap van Max Verstappen, de onwaarschijnlijke WK-zege van Annemiek van Vleuten in Australië, de dominantie van Jumbo-Visma in de Tour de France en atlete Femke Bol, die zich met drie gouden medailles kroonde tot de koningin van de EK atletiek , waren dat in ieder geval ; 

  • 172 Doelpunten op het WK 2022 en een toch wel zeer teleurstellende speelstijl en dito resultaat.

  • 17 Medailles voor TeamNL op de Olympische Spelen

  • 4 medailles en 4 Nederlandse records! op het WK atletiek

  Dit geeft maar weer aan dat heden ten dage niet alleen nr. 14 ons beste export product was.

  Sommigen meten een jaar in doelpunten of kWh, anderen in zonsopkomsten of het aantal koppen koffie, anderen in fusten bier en marges.

  Bij Sportclub Neede meten we het jaar in aantallen vrijwilligers, commissies, leden, teams en liefhebbers voor het spelletje voetbal. Alle vrijwilligers en leden in onze club zijn uniek in wie ze zijn.

  Elk met hun eigen specifieke kenmerken, eigenschappen, ervaringen, humor en kunde.

  Als “standalone” minder krachtig en machtig dan in teamverband.

  Daarom willen we nogmaals benadrukken, wat het afgelopen jaar en alle jaren daarvoor betreft ; 

  Een warm welkom aan onze nieuwe maar zeker ook aan onze vaste groep vrijwilligers !!!

  Maar zeker ook ;

  Een vet AJUU aan het Corona virus !!!

  Een warm welkom aan onze Verduurzamingsplannen op het sportpark ;

  zowel de LED verlichting als de Zonnepanelen zijn geoffreerd en geaccordeerd.

  Een trotse jeugdcommissie met 23 jeugdteams, de minipups en onze G spelers en met ook dit najaar weer kampioenen, te weten de JO11-3, JO15-2 en fase 1 kampioen de MO15-1

  Een trotse senioren commissie met wederom 7 heren en 2 dames elftallen, 1 dames en 2 heren 7 tallen en dit jaar weer een zaalvoetbal team.

  Mooie ontwikkelingen in de club op voetbaltechnisch vlak. En hier zal het echt niet bij blijven.

  Wat ons afgelopen jaar ook met beide benen op de grond deed staan. Vandalisme.

  Deze uiting van ongelofelijk kwalijk en nutteloos gedrag moet ook zeker niet onbenoemd blijven. Ook wij als clubs hebben hier jammer genoeg mee te maken gehad het afgelopen jaar.

  De brand onder de tribune maakt weer duidelijk dat we blij zijn dat alles goed verzekerd is, maar dat camerabewaking nu snel gerealiseerd moet worden.

  Voor 2023 lijkt het economisch klimaat een gure voorspelling te geven. Tegelijkertijd heeft Nederland een huizenhoge bouwopgave, uitstroomgolf door vergrijzing en energietransitie op de agenda staan. Dus het wérk is er, maar dan hebben we nog steeds de problemen omtrent stikstof en PFAS, ook in onze directe omgeving. Ook onze jeugd wil op zich zelf wonen, maar wordt ook in de Achterhoek daardoor geremd.

  Niet te begrijpen, niet uit te leggen en ook hier een bevestiging op de legendarische quote van Johan Cruijff ; als onze overheid zou willen dat wij het begrepen, had zij het wel beter uitgelegd.

  Verder staat ons ook een uitstroomgolf te wachten door vergrijzing in de komende jaren.

  De keuze van Sportclub Neede om “zwaar” in te zetten op externe hulp, is ( in onze ogen ) de beste keuze ooit. We zijn dan ook erg blij met de ondersteuning bij het verwezenlijken van onze plannen door de Sportfederatie en Peter Smit.

  Wat staat ons als club te wachten de komende maanden aan activiteiten, evenementen en doelstellingen ;

  De aftrap is gemaakt voor heldere looplijnen in de club ; ons verenigingsorganogram is klaar en zal de komende weken besproken worden met alle commissies.

  Dan ook zal onze Missie en Visie en Kernwaarden als club meer draagkracht en vorm krijgen. En zal ook de professionalisering van ons technisch kader en overige commissies steeds hoger op de prioriteiten lijst komen te staan. Klinkt natuurlijk raar, kijkende naar de huidige stand van ons 1e en 2e, maar neem van ons aan dat er achter de schermen genoeg gebeurd dit vliegwiel aangezwengeld te krijgen en te houden.

  De uitwerking van de nieuwe vrijwilligers commissie zal z.s.m. meer vorm krijgen en nodigen wij U allen uit om op donderdag 12 januari bij de 2e sessie aanwezig te zijn. Om tijdens deze spiegelsessie te brainstormen over onze club.

  Wat de accommodatie betreft ;

  De aanpassing van de overkapping met een glazen wand.

  De aanpassingen van extra mtr2 wat betreft Fysio en opslag en op korte termijn het plaatsen van een nieuw speeltoestel aangeboden door de club van 50.

  We willen U onze bureau agenda graag in tastbare vorm laten zien, maar moet nog even digitaal. Deze zal aan onze sponsoren geschonken worden als dank voor hun bijdrage het afgelopen jaar. Ook zal deze tegen kleine vergoeding  verder binnen de club uitgegeven worden.

  Want op deze agenda kunnen we natuurlijk al melden ;

  Ons Oliebollentoernooi volgende week zondag 15 Januari 2023, hiervoor zijn jullie natuurlijk van harte uitgenodigd.

  Tot slot wil ik de barmedewerkers van vanavond hartelijk danken  en dank ik alle aanwezigen voor hun aandacht en wens ik hen een fijne avond en vanaf deze plek nogmaals een goed, gezond en puntrijk 2023 gewenst.