• Op een koude zondagmiddag stond Sportclub Neede klaar om DEO te ontvangen op het kunstgrasveld van Sportpark 't Haantje. De wedstrijd van koploper Erix was afgelast dus Neede was vastbesloten om de koppositie in 5B te veroveren. Al snel werd duidelijk dat Neede geen genoegen nam met minder.

    In de eerste 10 minuten waren al diverse mogelijkheden te noteren via Leppink, Klein Bruinink, Rupert en Markerink. In de 17e minuut opende Bas te Wieske alsnog de score met een intikker, nadat DEO-verdediging niet adequaat reageerde op een rebound. Vijf minuten later was het Joppe Smit die een vrije trap bij de tweede paal indraaide, waardoor de voorsprong werd uitgebreid naar 2-0.

    De eerste helft was overduidelijk in het voordeel van Neede, dat echter nagelaten had om de score verder uit te bouwen. De spelers gingen met een 2-0 voorsprong de rust in, wetende dat er meer doelpunten in het verschiet lagen.

    Na de rust leek DEO iets beter in het spel te komen en toonde het meer initiatief. In de 56e minuut slaagde Stan Tragter erin de aansluitingstreffer te scoren na een mooie combinatie. Het leek alsof DEO terug in de wedstrijd kwam, maar Neede liet zich niet van de wijs brengen.

    In de 68e minuut vergrootte Bart Heijdemann de voorsprong tot 3-1 met een prachtig doelpunt. Hij kwam diagonaal vanaf de linkerkant, waarbij zijn voorzet eigenlijk bedoeld was, maar het resulteerde in een doelpunt. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal bevestigde Joppe Smit opnieuw zijn klasse door een tweede keer te scoren uit een indraaiende vrije trap bij de tweede paal. Al moet gezegd dat bij beide vrije trappen de doelman van DEO er niet goed uitzag. Met deze goal werd de eindstand 4-1 in het voordeel van Sportclub Neede.

    Met deze overwinning is Sportclub Neede voor het eerst dit seizoen de koploper in 5B geworden, mede dankzij de afgelasting van concurrent Erix. Het team speelde een sterke eerste helft, waarin het de basis legde voor de overwinning. Ondanks een wat mindere fase in de tweede helft, behield Neede controle over de wedstrijd en bevestigde het de ambitie om aan het eind van het seizoen promotie te bewerkstelligen.