• Het begint zo langzamerhand gewoonte te worden, maar Sportclub Neede is er wederom niet in geslaagd te winnen van de buren uit Rietmolen. Ditmaal werd het 0-1 voor 'de blauwen' op sportpark 't Haantje. In een matige wedstrijd kwamen beide ploegen niet tot veel kansen, maar benutte Rietmolen op slag van rust een penalty. Daarmee was de einduitslag ook bepaald.

  Voorafgaand aan de wedstrijd was duidelijk wat er op het spel stond, gezien de vele afgelastingen deze zondag. Bij winst zou Sportclub Neede de koppositie weer overnemen van Erix. Echter bleek Neede niet bij machte om de Rietmolense defensie te slechten en in plaats van te stijgen maakte de thuisploeg een pas op de plaats op de ranglijst.

  Een blik op diezelfde ranglijst laat zien dat het spannend is in deze 5e klasse B. Ongekend eigenlijk, want de nummers 1 tot en met 8(!) staan binnen twee punten. Weliswaar heeft de ene ploeg wat meer wedstrijden nodig gehad om tot het puntenaantal te komen dan de ander, maar de punten zijn in ieder geval binnen. Neede deelt op deze ranglijst nu de vierde plek met Meddo, Rekken en SVBV, waarbij Meddo de tegenstander van aanstaande zondag is.

  Erix, MEC en Rietmolen delen nu de eerste plaats, maar de laatste twee hebben respectievelijk twee en drie wedstrijden meer gespeeld. Corrigeren we de stand o.b.v. verliespunten dan blijft Erix koploper, op 1 punt gevolgd door Neede, Meddo en Rekken.

  Terug naar de wedstrijd. Neede begon redelijk aan het duel en wist in de eerste tien minuten wat druk te ontwikkelen op het Rietmolense doel, maar verder dan wat speldenprikken uit standaardsituaties wist de thuisploeg niet te komen. Wel verloor het nummer 10 Yordi Rupert met een schouderblessure, nadat eerder deze week ook al middenvelder Pelle Smit uitgevallen was met een knieblessure. Het overwicht ebde hierna ook weg en het was de ploeg van trainer Bert van Losser dat de overhand in de wedstrijd overnam. In het laatste deel van de eerste helft was Rietmolen dan ook de betere ploeg, zonder daarbij tot echte mogelijkheden te komen. Tot een minuut voor rust een afvallende bal van een halve meter werd ingeschoten op een loshangende arm van Gijs Radstake binnen het zestienmetergebied. Ondanks dat Gijs onmogelijk nog kon reageren zou je kunnen zeggen dat dit een 'onnatuurlijke' houding betrof en zodoende de gegevens penalty correct was. Aanvoerder Tenhagen wist wel raak met de geboden kans en zette Rietmolen op een 0-1 voorsprong.

  Na rust was het de thuisploeg die het heft in handen nam en eigenlijk is Rietmolen de tweede helft amper nog van de eigen helft geweest en heeft het zich beperkt tot het spel vertragen en ballen wegschieten. Wat overigens het goed recht is, aangezien het een voorsprong verdedigde. Frustrerend hierbij blijft wel dat de creatieve spelers op het veld telkens slachtoffer worden van overtredingen bij praktisch elke balaanname, maar dat geen enkele scheidsrechter tot op heden deze spelers in bescherming neemt door een grens te trekken en gewoon gele kaarten uit te delen als het nodig is. Wat dat betreft is het elke week hetzelfde verhaal. Daar mogen we overigens de nederlaag niet op afschrijven, maar irritant is het wel. Ondanks het grote veldoverwicht wist Neede slechts een handvol kansjes bij elkaar te spelen en maakte daardoor niet echt aanspraak op een overwinning.

  Zodoende werd er weer een wedstrijd van Rietmolen verloren, maar vreemd genoeg is dat niet zo verrassend. Van alle competitiewedstrijden tegen Rietmolen werd alleen de allereerste gewonnen en eentje gelijkgespeeld. De overige zes (!) duels eindigde allemaal in een nederlaag.