• Het toetje van de paasbrunch werd dit jaar in Bredevoort afgewerkt. De meermaals afgelaste wedstrijd ging deze keer wel door en wel op tweede Paasdag. Lekker voetbalweer op een bespeelbaar, maar wel zwaar, veld. Neede maakte geen fout, maar wist ook niet ├ęcht afstand te nemen gedurende het duel. Waardoor de 0-1 van Tobias Klein Bruinink, halverwege de eerste helft de enige treffer bleek.

  Bredevoort - Sportclub Neede 0-1 (0-1)
  25' 0-1 Klein Bruinink
  Dieperink; Radstake, J. Smit (c), Heijdemann, Kurz; Markerink, Becks, Leferink (81' Menkhorst); Klein Bruinink, Te Wieske (81' Meeringa, 90' Rensing) en Reinders (73' Kuperus).

  Erix won ook, in de 'dying seconds' van SVBV en blijft daardoor koploper in de 1e periode. Met nog 1 duel te spelen staat de ploeg uit Lievelde 1 punt voor. Wint Erix donderdagavond 11 april thuis van GSV, dan hebben ze de periodetitel binnen en zijn ze verzekerd van nacompetitie. Wint Erix niet, dan krijgt Neede op zondag 20 mei de kans op alsnog de 1e periode binnen te halen. De overwinning van Erix betekende wel dat Neede nu zelf plek 4 op de ranglijst in handen heeft, een plek die vermoedelijk recht geeft op nacompetitie, maar dit hangt af van wie precies de prijzen verdelen (kampioenschap, periode 1 en 2). Periode 3 wordt immers op de ranglijst verdeeld, evenals een periodetitel voor een ploeg die ook het kampioenschap behaalt. Volgt u het nog?

  Tot aan het eind van het seizoen zullen de diverse rekenmethodes nog wel even van stal gehaald worden door de diverse ploegen aan de kop van 5B. Maar het best kun je maar gewoon je wedstrijden winnen, dan kun je het rekenen aan anderen overlaten.

  Over de wedstrijd kunnen we verder kort zijn. Neede was de betere ploeg, zoals verwacht, maar nam geen afstand op het scorebord. Gelukkig had Klein Bruinink afgelopen week extra getraind op afstandsschoten, want in de 25e minuut kon hij naar binnen trekken en, op aangeven van Reinders, de trekker overhalen van buiten de 16. Dit betekende het enige en dus winnende doelpunt. Neede voetbalde nog legio mogelijkheden bij elkaar, maar wist dus niet meer tot scoren te komen.

  Bredevoort speelde niet onverdienstelijk, gezien de stand op de ranglijst. De ploeg maakte in ieder geval een gemotiveerde indruk en had zowaar nog een goaltje mee kunnen pikken voor rust, maar het was doelman Dieperink die met twee goede reddingen zijn ploeg behoedde voor een nieuwe zoektocht naar de voorsprong. Een grote smet op de middag was wel de blessure van Wessel Meeringa, die in de 90e minuut met een knieblessure het veld moest verlaten.

  Aankomende week wordt de competitie voortgezet in het naburige Miste en Corle waar Neede het opneemt tegen MEC. MEC staat op dit moment nog slechts 1 punt onder Neede, maar heeft wel twee duels meer gespeeld. Gezien de strijd om nacompetitie dus wederom een cruciaal duel om in eerste instantie een plekje bij de eerste vier af te dwingen.