• Sportclub Neede heeft zichzelf in de uitwedstrijd tegen Erix een uitermate slechte dienst bewezen met het oog op de titelstrijd. Door het 1-0 verlies tegen een directe concurrent en de winst van zowel Meddo als Rekken bedraagt het gat met de drie koplopers nu respectievelijk 6,6 en 5 punten. De competitie duurt nog 10 wedstrijden, en de meeste topploegen spelen nog meerdere malen tegen elkaar, maar er is inmiddels serieuze averij opgelopen kunnen we constateren. Inmiddels moet er met een schuin oog gekeken worden na hoe de nacompetitieplekken verdeeld gaan worden.

In Lievelde was vooraf het belang van deze wedstrijd meer dan duidelijk. Aanhaken of (voorlopig) afhaken, daar was eenieder bij Erix en Neede het wel over eens. In de eerste helft liet vooral Erix zien dat men er veel aan gelegen was om aan te haken. Een enorme bak energie werd er in de wedstrijd gelegd en elk mogelijk omschakelmoment werd met veel enthousiasme aangegrepen om op te rukken richting het doel van Kas Dieperink. Helaas bood Neede regelmatig gelegenheid om deze speelwijze tot uiting te brengen. Onzorgvuldig in de passing en weinig variatie in de opbouwpatronen zorgden voor veel balverlies aan Needse zijde. Daar wist Erix zogezegd wel raad mee en creƫerde zodoende ook een handvol mogelijkheden. Dit leidde vijf minuten voor rust dan ook tot een verdiende voorsprong. Dat was meteen de ruststand.

In de rust werd Wesley van Dijk, die last had van een lichte blessure, vervangen door de teruggekeerde Yordi Rupert. Neede speelde vervolgens een prima tweede helft waarbij Erix eigenlijk niet meer van eigen helft is geweest. Dit zal ook te maken hebben gehad met de geleverde inspanning in de eerste helft, wat eigenlijk geen 90 minuten is vol te houden. Echter leidde het grote overwicht niet tot de gewenste gelijkmaker. Een driedubbele wissel zo'n 20 minuten voor tijd, waarbij Mitchon Leppink, Wessel Meeringa en Tim Kurz voor een frisse impuls zorgden, mocht ook niet baten. Neede kreeg zeker nog enkele mogelijkheden, tot in het vijf-metergebied, maar dus geen doelpunten.

Opnieuw een nederlaag dus. Eentje die hard aankomt. Nu is het zaak om de ploeg bij elkaar te houden en van wedstrijd tot wedstrijd de punten bij elkaar te sprokkelen en te hopen op puntverlies van de ploegen bovenin de ranglijst. Daarnaast dienen er voor de 1e periode ook nog twee speelrondes te worden afgewerkt. In deze 1e periode staat Neede op een tweede plek, met 1 punt achterstand op Erix. Neede speelt in deze periode nog tegen Haaksbergen en Bredevoort en Erix neemt het nog op tegen SVBV en GSV. Bij twee keer winst, maakt Neede dus nog een redelijke kans op de eerste periode.

VV Erix - Sportclub Neede 1-0 (1-0)
    39' 1-0

Opstelling Sportclub Neede: Dieperink; Wantia, J. Smit (C), Markerink, Radstake (72' Kurz); Becks, Van Dijk (46' Rupert), Leferink (72' Meeringa); Reinders, Te Wieske, Klein Bruinink (72' Leppink).