• Meidenvoetbal bij Sportclub Neede? Natuurlijk!

  Bij Sp. Neede voetballen de meiden samen met de jongens. We volgen hierin het beleid van de KNVB dat stimuleert dat meiden en jongens met elkaar voetballen. En steeds meer meiden doen dat, want we zien al jaren gestage groei bij onze meiden.

  Waarom meiden en jongens door elkaar?
  De KNVB stelt in haar visie dat de speler centraal staat en dat bij jeugdvoetballers drijfveren, ambitie en niveau sterk kunnen fluctueren op jonge leeftijd. Tot ongeveer twaalf jaar zijn er nauwelijks fysieke verschillen tussen jongens en meiden. Sp. Neede wil dan ook jeugdvoetballers de ruimte om op een eigen manier talent te ontplooien zonder onderscheid naar geslacht. Meiden spelen dan ook zowel in selectieteams als in breedteteams.

  Meidentalenten

  Wist je dat er zelfs meiden van Sp. Neede meetrainen bij de MVVA? Meiden Vrouwen Voetbal Achterhoek.

  Voetballen met leeftijdsgenoten

  Door samen te spelen met de zogenaamde ‘jongenscompetitie’ worden óók de meisjes in teams ingedeeld op hun eigen leeftijd: JO8-JO9-JO10-JO11-JO12-JO13 (de J staat trouwens voor “jeugd” en niet voor “jongens”) en de 'jongenscompetitie' is in werkelijkheid een 'gemengde competitie. Bij de ‘meidencompetitie’ worden twee leeftijdscategorieën gecombineerd in wordt er in het algemeen gespeeld in JO9-JO11-JO13.

  Door een optimale leeftijdsindeling te hanteren is dat goed voor het plezier en de ontwikkeling.

  Twee aparte meidenteams

  Sp. Neede heeft alleen twee aparte meidenteams bij de junioren. Ook bij de JO13 spelen de meiden bij de jongens. Dat kan ook omdat Sp. Neede heel veel teams heeft op elke leeftijd en dus de meiden goed op hun eigen niveau kan inschalen.

  Goede begeleiding

  Bij Sp. Neede werken we met goede trainers en ruime trainingsfaciliteiten. Dat begint al bij de Mini-Pups. Je mag al komen voetballen als je 4 jaar bent op trainingen en onderlinge wedstrijdvormen. Vanaf de JO8 start de competitie met tegenstanders van andere clubs.

  Aanmelden
  Wil je meer weten of zelfs een keer meetrainen, misschien wel samen met een vriendinnetje, meld je aan voor een proeftraining  via onderstaande mailadres.

  Vragen?
  Heb je specifieke vragen met betrekking tot het meisjesvoetbal bij Sp. Neede? Stuur dan een email naar: Info@sportclubneede.nl