• Koninklijke "pluim" voor honderjarige Sportclub Neede

  19 apr 2019
 • Sportclub Neede viert vandaag, 19 april,  officieel haar honderjarige bestaan. Dit wordt vanavond gevierd met een feestavond, en zaterdag en zondag met sportieve feestlijkheden, maar luidde het eeuwfeest gisteren in met een receptie in de clubaccomodatie 't Haantje. Daarop reikte Burgermeester Joost van Oostrum van Berkelland een koninklijke erepenning uit aan de honderdjarige club.

  Sportclub Neede is op dit moment een bruisende vereniging met 777 leden. Vanaf het begin speelt de vereniging op sportcomplex 't Haantje. tot 1980 was café-restaurant 't haantje uitvalbasis van de vereniging; in dat jaar werd aan de kronenkamp een eigen clubgebouw in gebruik genomen, dat in 1996 drastisch werd uitgebreid met een aantal kleedkamers. ter vervraaiing van het complex werd in 1989 een tribune gebouwd en kwam er in 1993 een vierde veld.

  inmiddels heeft Sportclub Neede multifuncttionaliteit hoog in het vaandel staan en maken tal van andere verenigingen en instellingen gebruik van de accomodatie en het sportpark. Zo is er een jeu-de-boulesbaan aangelegd, een plek om gewoon samen te zijn en sinds vorig jaar zijn er zes vaste hindernissen van de vereniging Survivalrunner D'ran. 

   

  Peter Zandee (Tubantia)