• Jeugd mag vanaf dinsdag weer trainen tot 20.00 uur.

6 jan 2022
  • Jeugd tot en met zeventien jaar mag vanaf dinsdag tot 20.00 uur buiten sporten. Dat is drie uur later dan volgens de op dit moment geldende coronaregels is toegestaan.

Het demissionaire kabinet melde afgelopen maandag dat basis- en middelbare scholen na het einde van de kerstvakantie op 10 januari weer open mogen, na een positief advies van het Outbreak Management Team (OMT).

Als onderdeel van die maatregel mag de jeugd tot en met zeventien jaar vanaf 11 januari ook wat langer in de buitenlucht sporten.

Sinds eind november mogen buitensportlocaties alleen tussen 5.00 en 17.00 uur open zijn. Kinderen mochten sindsdien wel overdag buiten sporten en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club, maar 's avonds niet.

Voor volwassenen vanaf achttien jaar verandert er voorlopig niets; zij mogen buiten sporten met maximaal twee personen en op 1,5 meter afstand, en zijn na 17.00 uur niet welkom op complexen van amateursportclubs. Sportkoepel NOC*NSF pleit er al ruim een maand voor dat de sluitingstijd voor iedereen wordt opgerekt naar 20.00 uur.

Binnen sporten, met uitzondering van zwemlessen, is sinds half december niet toegestaan. Deze locaties blijven voorlopig gesloten, ook voor kinderen. De lockdown geldt zeker tot 14 januari.

Verdere informatie met betrekking tot aangepaste tijden volgt.