• Huidige maatregelen Coronavirus voor de sportactiviteiten in Nederland

  24 sep 2021
 • Huidige maatregelen Coronavirus voor de sportactiviteiten in Nederland 

  Per 25 september 2021 vervalt de anderhalve meter afstandsregel. Publiek is welkom bij trainingen en amateurwedstrijden! Buiten geldt geen maximaal aantal bezoekers. Binnen met vaste zitplaats geldt ook geen maximaal aantal bezoekers. Indien er binnen geen vaste zitplaatsen zijn geldt dat maximaal 75% van de reguliere capaciteit gebruikt mag worden. Dit alles is toegestaan tot 00.00 uur ’s avonds.  
   

  Vanaf 25 september 2021 is het mogelijk toegang tot horeca te krijgen met een corona-toegangsbewijs. Voor de sport zijn er een aantal uitzonderingen hierin. Zo is het mogelijk om een deel van de sportkantine/horeca af te scheiden van de rest van de ruimte zodat de sportkantine gebruikt kan blijven worden ook zonder coronatoegangsbewijs. Belangrijk hierbij is dat er een duidelijk afgescheiden gedeelte voor de horeca zichtbaar moet zijn met bijv. een lint, tape of een plantenbak. Bij Sportclub Neede gaan wij een zichtbaar deel inrichten in de kantine. 

  • Een CTB (Coronatoegangsbewijs) is WEL nodig voor het zittend nuttigen van eten en drinken binnen in de kantine in het afgescheiden gedeelte voor horeca. 
  • GEEN CTB is nodig voor het gebruik van terrassen buiten en voor het afhalen van eten en drinken.
  • GEEN CTB is nodig voor het nuttigen van afgehaald eten en drinken buiten. 

   

  Het blijft bij de sportbeoefening belangrijk dat de hygiënevoorschriften van het RIVM zoveel mogelijk worden nageleefd. Daarnaast moet worden voldaan aan de richtlijnen dat je thuisblijft als je ziek of verkouden bent of als iemand uit jouw huishouden positief op het coronavirus is getest.