• Aangescherpte coronamaatregelen 
   
  Voor het veldvoetbal blijft het sporten voor iedereen toegankelijk. Dat is goed nieuws aangezien sporten een positieve invloed heeft op de gezondheid en dus ook de gezondheidszorg. Ook heeft deze wijziging een positieve invloed op de sociale aspecten van verenigingsleven. Iedereen kan elkaar nog blijven ontmoeten. Maar gelijker tijd vragen de nieuwe maatregelen weer ontzettend veel van het aanpassingsvermogen van de vrijwilligers, de voetballers en het publiek. 
   
  Het demissionair kabinet heeft per 6 november de volgende nieuwe maatregelen aangekondigd voor de buitensport: 

  Voor de buitensport geldt dat alléén voor de binnenruimtes van de sportlocatie (zoals kleedkamer, toilet, bestuurskamer, sportkantine) en het buitenterras een geldig CTB getoond moet worden voor iedereen van 18 jaar en ouder. 

  Er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers. Dit geldt echter niet voor ouders die meerijden naar uitwedstrijden, zij moeten bij binnen locaties wel een CTB tonen. 

  Sportclub Neede gaat vanaf 6 november as de CTB controle uitvoeren bij de entree van het clubgebouw / gang naar de kleedkamers en toiletten. Het is aan ons allen om ons goed te houden aan de opgelegde maatregelen; het gedrag van onze sporters/publiek wordt medebepalend voor mogelijke toekomstige maatregelen van de overheid. Door de nieuwe maatregelen en benodigde controle bestaat de kans dat het clubgebouw op doordeweekse dagen gesloten is. 

  Kortom; iedereen kan komen sporten en kijken, voor entree in het clubgebouw (incl gebruik kleedkamers en toiletten) is het tonen van een CTB nodig! 

  Bestuur Sp. Neede