• Sportclub Neede seizoen 2021 – 2022

De avonden zijn weer gevuld met tas inpakken, ballen oppompen, oefeningen uitzetten, partijtjes spelen, technisch en tactische oefeningen bedenken voor jou team, kantine openstelle, vergaderingen beleggen, inkopen doen, ouderavonden belleggen, m.a.w. er zit weer leven in de club.

Maar, kent U dat gevoel?

Als iets te mooi lijkt om waar te zijn en je voortdurend de neiging hebt om over je schouder te kijken? Zo vlak voor de aanvang van het nieuwe voetbalseizoen kan ik niet ontkennen dat ik een paar keer heb gedacht: het zal toch niet gebeuren dat het alsnog wordt afgeblazen.

Want na 17 maanden zonder normale voetbalcompetitie is het bijna niet te bevatten, dat het vanaf afgelopen zaterdag gewoon weer mocht: normaal trainen, bestuursvergaderingen organiseren, een biertje in de kantine en met vrienden een wedstrijd voetballen. Iets wat voor corona zo vanzelfsprekend was.

Anders dan toen is alleen de anderhalve meter afstand. Die coronabasismaatregel blijft van kracht voor het gebruik van kleedkamers, kantines en het publiek langs de lijn. Pas op 20 september wordt bekend gemaakt wat daarmee gebeurt. Blijven de besmettingscijfers laag, dan bestaat er een kans dat het demissionair kabinet besluit dat Nederland terug mag naar normaal. Ook verschaft het dan meer duidelijkheid over de regels rond het toegangsbewijs. Nu hoef je bij het betreden van een sportaccommodatie geen test- of vaccinatiebewijs te tonen.

Wie dan leeft, wie dan zorgt.

Eerst maar eens genieten van de start van een lang en mooi voetbalseizoen. Bij ons als club en bij de clubs om ons heen zijn we daar optimistisch over. Los van het feit dat het amateurvoetbal nooit een besmettingshaard is geweest, is het overgrote deel van de bevolking inmiddels gevaccineerd en / of heeft antistoffen aangemaakt.

Met die wetenschap start Sportclub Neede dit seizoen met :

onze energieke G – voetballers en 8 junioren teams,

16 pupillen teams en 1 grote groep minipups,

2 dames teams en 3 vrijdagavond groepen, 35+ en 45+ heren en 25+ dames en

8 heren senioren teams.

Een groter compliment op basis van deze mooie aantallen, kunnen wij als hoofdbestuur alle commissies, leden, ouders, sponsoren en vrijwilligers betrokken bij de club niet geven.

Jullie allen hebben er werkelijk alles aan gedaan om de leden tijdens de lockdowns bij het verenigingsleven te blijven betrekken, voetbalplezier overwint het virus.

We gaan er een mooi seizoen van maken.

Heel veel plezier iedereen!

Hoofdbestuur Sportclub Neede